Permalänk
Melding Plague

Sun och AMD

<img src="http://www.sweclockers.com/img/ico_note.gif" alt="Nyhet"><b class="red">Sun och AMD</b> <small class="small">Söndag den 9 November 2003<a href="mailto:herman@sweclockers.com"> Herman</a><br /></small>
<a href="http://news.com.com/2100-1006_3-5104444.html?tag=nefd_top" target="_blank" >News.com</a> rapporterar att tillverkaren Sun kommer tillkännagiva samarbetet med AMD på Comdex i Las vegas som startar om precis en vecka. Det har ryktats länge kring samarbetet men nu verkar det äntligen komma lite halvofficiella fakta. Samarbetet handlar om att Sun ska använda AMD:s Opteron-serverprocessorer i kommande servrar. Några närmare specifikationer på kommande system har dock inte kommit ut än och kommer troligen inte göra det förens Comdex i Las vegas startar.<br><br>Men troligen är det två- och fyrvägssystem som är på tapeten. Det sägs även att operativsystemet kommer bli Opteron-specificerat Solaris eller Linux.<br><br><I>Sun Microsystems Chief Executive Scott McNealy is expected to announce his company's intention to sell servers using Advanced Micro Devices' Opteron processor--a significant endorsement for the chip.</I><br><br>Läs mer hos <a href="http://news.com.com/2100-1006_3-5104444.html?tag=nefd_top" target="_blank" >News.com</a>. <I>(Tack till Tommy för tipset)</I><p>
<table border="0" cellpadding="0" cellspacing="0" width="100%">
<tr><td width="50%"><small class="small"> </small></td>
<td width="50%"></td></tr></table><p>

Visa signatur

Observera att samma trivselregler gäller i kommentarstrådarna som i övriga forumet och att brott mot dessa kan leda till avstängning. Kontakta redaktionen om du vill uppmärksamma fel i artikeln eller framföra andra synpunkter.

Permalänk
Medlem

en sådan skulle man inte tacka nej till

Visa signatur

: AMD Ryzen 2600X : 32GB Corsair : Nvidia RTX 2070 :

Permalänk
Medlem

Det var en intressant nyhet. Ett sätt för att både AMD och SUN att överleva. Sun har verkligen bra omdömme vad det gäller prestanda och kvalitet Nu kan man vara extra glad när man sätter sig vid en SUN-burk med UNIX.

Permalänk
Avstängd

ja det är verkligen skönt att höra i dessa "amd-ligger-risigt-till-tider"

Visa signatur

q6600 2gig ram 8800gt osv

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Runken
ja det är verkligen skönt att höra i dessa "amd-ligger-risigt-till-tider"

SUN ligger risigt till på våran skola Mac med MacOS V är alternativ till de dyra SUN Solaris UNIX-burkarna? Fast om man ska vara riktigt hård så går det oftast lika bra att programmera på Windows-burkar vad det gäller Java och SQL. Framtiden för SUN ligger nog i servrar och med AMD som samarbetspartner så blir de båda starkare och har större chans mot inteljätten?

Permalänk
Medlem

Vad hände med deras UltraSparc serie? Har Sun lagt ner processortillverkningen helt eller?

Visa signatur

Studerande på Fucking U.

Permalänk
Medlem

Gütt, AMD POWWAAAH!

Visa signatur

Abit NF7-S Rev 2.0 | 2500+@2300Mhz | Maxtor DiamondMax 9 120Gb | Radeon 9800pro@399/340 | TwinMOS TwisTER PC3200 2*512