Corsair 433 MHz till Athlon64 FX

Permalänk
Melding Plague

Corsair 433 MHz till Athlon64 FX

<img src="http://www.sweclockers.com/img/ico_note.gif" alt="Nyhet"><b class="red">Corsair 433 MHz till Athlon64 FX</b> <small class="small">Tisdag den 27 Januari 2004 Herman<br /></small>
Minnestillverkaren Corsair lanserade idag en ny prestandamodell för er som sitter på AMDs Athlon64 FX-plattform. De är specificerade till 433 MHz med väldigt aggresiva fördröjningar: 2-3-2-6. Än så länge finns det bara en storlek att välja på, nämligen 1024 MB i TwinX-paket vilket betyder att det är två stycken 512-moduler. Detta är mig veterligen de snabbaste minnen som släppts till Athlon64 FX-plattformen. <br /><br />Fördröjningarna är mycket imponerande, Corsair har säkerligen lyssnat på entusiastmarknaden som kommit till insikt att fördröjningar (timings) är viktigare än frekvens vid dessa hastigheter. Att nämnas är även att de har ECC. Tyvärr har informationen, som jag erhöll via e-post, inte kommit upp på <a href="http://www.corsairmemory.com" target="_blank" >Corsairs hemsida</a>, men gör det förhoppningsvis inom kort.<p>
<table border="0" cellpadding="0" cellspacing="0" width="100%">
<tr><td width="50%"><small class="small"> </small></td>
<td width="50%"></td></tr></table><p>

Visa signatur

Observera att samma trivselregler gäller i kommentarstrådarna som i övriga forumet och att brott mot dessa kan leda till avstängning. Kontakta redaktionen om du vill uppmärksamma fel i artikeln eller framföra andra synpunkter.

Permalänk
Hedersmedlem

Väldigt intressanta minnen. Förhoppningsvis kommer prislappen inte vara allt för skrämmande.

Visa signatur

Föredetta hårdvarubesatt

Permalänk
Medlem

Mumma, trevliga timings i den hastigheten när det gäller ECC.

Visa signatur

Nej är också service.

Permalänk
Medlem

Snabba minnen, låga timings samt mycket minne på modulerna...

Jag kan nog tänka mig att den prislappen får sådana som mig att drömma....

Permalänk
Medlem

prisvärda om de kommer under 4000:- iallafall, troligen många som köper då...

svårt att få bra 2x512MB under 3000:- idag ju... synd att de inte sätter stopp för allt under 400/3200 och sätter mer på att hålla ner priserna...

Visa signatur

Varför är aut
omatisk radb
rytning så bra?

Permalänk
Medlem

Grattulerar er som får dom stabila med dom timigsen och registrerade minnen. Jävla massa strul med Deras Athlon FX-51 400Mhz DDR minne bara kolla olika forum för amd64 så ser man det. Har testat själv spyr fel i memtest liksom för många anndra. Och Corsair vanligaste reckomendation i deras forum för Deras föra 400Mhz ECC/REG för athlon FX-51 vid problem var Vmem på 2.75V och lägre timings. Ja inte ska man köpa nåt å sedan behöva köra det i sämmre än spec? Tillägas kan att deras föra 400Mhz variant inte var JEDEC standard och i pracktiekn var överclockning att köra med. Betvivlar att dessa har följt nån standard. Kommer från corsair själva skrivet i deras forum till mig och 2 anndra med strul. Hehe ja corsair sälljer F1 motorer.... snabba men opålitliga.

Inte lätt att köra aggresiva timings med ECC/REG minne MYCKET svårare för moderkort minneskontroller osv att inte göra minsta fel.

Bättre sattsa på godkända Kingston eller Infineon minnen. Synd bara att dom är svåra nästintill hopplösa att få tag på men hoppas nätbutikerna snart inser att det krävs mer än vanliga skit minnen för dessa system för 100% pålitlighet.

Permalänk
Medlem

Felen i memtest som många fått har i de flesta fall berott på den gamla versionen av memtest86, nu finns en nyare som har stöd för A64. Jag har viss erfarenhet av Corsairs400mhz ECC/REG minne och kan inte klaga på nånting egentligen. De gör 240mhz+ i 5-2-2 cas2 utan större problem med 3.3V.. och det är väl helt ok för CH-5 minnen tycker jag.

Visa signatur

FX-51@2928mhz | Asus SK8V | 2x512mb Corsair 3200RE | 9800XT

Permalänk
Medlem

Här är nog specen eller?? TWINX1024RE-3500LLPT