Intel 64-bit inte kompatibel med WXP64 ?

Permalänk
Melding Plague

Intel 64-bit inte kompatibel med WXP64 ?

<img src="http://www.sweclockers.com/img/ico_note.gif" alt="Nyhet"><b class="red">Intel 64-bit inte kompatibel med WXP64 ?</b> <small class="small">Tisdag den 30 Mars 2004 Herman<br /></small>
<a href="http://www.mdronline.com/watch/watch_abstract.asp?Volname=Iss..." target="_blank" >MDR Online</a> rapporterar att Intels kommande 64-bitarsprocessor kanske inte är fullt kompatibel med Windows XP 64 för Athlon64-plattformen. Ett oberoende analysföretag som heter Microprocessor Report har jämfört arkitekturerna och kommit fram till att vissa specifikationer som krävs för Windows XP 64 inte är kompatibel med den Windows XP 64-version vi ser idag och som Athlon64 fungerar på.<br /><br />Då Intel inte har lanserat sin 64-bitarsprocessor för hemanvändare än så kan det tänkas att de ändrar lite i arkitekturen för att den ska fungera med Windows XP 64 som funnits som <a href="http://www.sweclockers.com/html/artikel/art_040317_winxp64.ph..." target="_blank" >beta-version</a> för Athlon64-plattformen en tid. Marknaden kan nog inte acceptera att Intel går sin egen väg och kräver ett annorlunda Windows XP 64 från Microsoft.<br /><br />Läs mer hos <a href="http://www.mdronline.com/watch/watch_abstract.asp?Volname=Iss..." target="_blank" >MDR Online</a>.<p>
<table border="0" cellpadding="0" cellspacing="0" width="100%">
<tr><td width="50%"><small class="small"> </small></td>
<td width="50%"></td></tr></table><p>

Visa signatur

Observera att samma trivselregler gäller i kommentarstrådarna som i övriga forumet och att brott mot dessa kan leda till avstängning. Kontakta redaktionen om du vill uppmärksamma fel i artikeln eller framföra andra synpunkter.

Permalänk

fan vad dåligt!!

Visa signatur

Alienware 15R3, 7820HK, 16 GB DDR4 2667 MHz, 1080 Max-Q, 512 GB SSD + 1 TB 7200 RPM, 15.6" 120 Hz TN+WWA G-Sync, Killer 1550

Permalänk
Avstängd

Dom kommer fixa eventuella skillnader innan dom leverar prollarna ändå.
Annars får dom ju skylla sig själva.

Permalänk
Medlem

Jaha, så det finns ändå skillnader mellan AMD:s och Intels 64 bitars arkitektur för x86.

Visa signatur

4 8 15 16 23 42

Permalänk
Medlem

Microprocessor Report... Det luktar räv om det företaget. Det var något med det för någon tid sen? Vad var det då? Minns dåligt, men det var någon analys som var käpprätt i alla fall.

Visa signatur

Nej är också service.

Permalänk
Medlem

tror att dom kommer följa samma riktlinjer som amd, dock kan ju en del skilja sig, men tar den där rapporten ganska lätt faktiskt.

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Rushdie
Microprocessor Report... Det luktar räv om det företaget. Det var något med det för någon tid sen? Vad var det då? Minns dåligt, men det var någon analys som var käpprätt i alla fall.

Svar nej! Det är ett mycket seriöst företag. Betalversionen av deras nyheter är fantastiskt bra, väldigt bra analyser. Läses av de flesta som jobbar inom branchen.

Visa signatur

La Cuenta, por favor

Permalänk
Medlem

Det var nog denna notis som Rushdie hade i åtanke (http://www.theinquirer.net/?article=14499) där man uttryckte en tro om att Xeon med 64bit stöd skulle sälja mer än AMD's processorer med 64bits kapacitet under 2004. Vilket förståss känndes verklighetsfrämmande redan då. Jag läser inte Microprocessor Report vanligtvis, men tidsskrifter som är populära inom PC-branschen behöver inte nödvändigtvis vara särskilt bra när det kommer till tekniska analyser. Men nog om min skepsis mot stora medier inom datorbranschen.

Vad gäller dessa skillnader i Intels kopia på AMD64-arkitekturen så skall det naturligtvis bli intressant att se mer om vad det kan innebära i praktiken. Jag skulle dock av denna nyhetsnotis inte tro att det är mer än som kan fixas till i drivrutinen till själva processorn, så pass att det åtminstone inte skall behöva leda till stora problem för programvaruutvecklare. Annars så vore det ett ännu större problem för Intel än effektförbrukningen. Å tredje sidan kommer Intels försök till att täcka upp den danande 64bits-marknaden inte att ha någon praktisk betydelse för hemanvändare, då man inte behagar ge tillgång till tekniken i sina vanliga processorer än på ett tag. Ett sätt att säga att "jo vi har också tekniken" utan att behöva dra på sig kostnader för support. Inte heller lär det sätta alltför mycket eld under fötterna för drivrutinsskaparna som slackar efter i stödet för AMD64-versionen av WinXP. Så får AMD all skit för det istället.

Permalänk
Medlem

Men har ni verkligen läst artikeln?? Eller måste man kanske logga in och läsa den långa versionen?

Det står att samma operativsystem kommer att kunna köras redan i den första delen av den första meningen. Dessutom kommer den att köra applikationer på nästan samma sätt.

"Intel says its new 64-bit x86 extensions will run the same 64-bit operating systems and almost all the same 64-bit application software as AMD’s 64-bit architecture".

Längre ner står att läsa:

"MPR found nothing to contradict Intel’s promise that its 64-bit x86 processors will run the 64-bit operating systems developed for AMD64"

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av mkk
Jag läser inte Microprocessor Report vanligtvis, men tidsskrifter som är populära inom PC-branschen behöver inte nödvändigtvis vara särskilt bra när det kommer till tekniska analyser. Men nog om min skepsis mot stora medier inom datorbranschen.

Menade inte PC-branchen utan datorarkitektur-branschen. Den har tillräckligt djupa artiklar för att man ska kunna vara insatt i det som händer utanför sitt eget forskningsområde.

Visa signatur

La Cuenta, por favor

Permalänk
Medlem

Det handlar väl endå mer om Windows 2003 eftersom det är en server-processor som kommer få IA32e först.

Har inte satt mig in i skillnaderna, men vet att det finns några. De borde inte göra nuvarande AMD64-kompilerad kod helt inkompatibelt med ia32e och är ju något som utvecklarna kommer tänka på nu (Det är tex någon NXE bit som intel inte inplantera. Vet inte hur mycket det kommer påverka, men det låter inte som om det är något stort.).

Permalänk

Skam Intel! tror/hoppas inte mircosoft skulle göra ett "extra" os för intel.. undrar då hur kommande tekniken kommer se ut då. tror det kommer se mörkar ut än ljust iaf..det är vad jag tror.

Visa signatur
Permalänk
Medlem

haha intel i ett nötskal ))

Visa signatur

.: Learn the system, Play the system, Break the system :.