Asus i915/i925-optimeringar

Permalänk
Melding Plague

Asus i915/i925-optimeringar

<font style="font-size: 10pt"><b>Asus i915/i925-optimeringar</b></font> <small class="small">torsdag 5 augusti av <a href="mailto:nyhet@sweclockers.com">Herman</a></small><br>
<a href="http://www.asus.com/news/2004/20040804.htm" target="_blank" >Asus</a> har idag släppt ett intressant pressmeddelande för er som funderar på att införskaffa ett nytt Pentium 4-system på sockel 775. Asus har nämligen presenterat flertalet optimeringar som de gjort på sina LGA775-baserade moderkort (P5AD2, P5GD2).
<br />
<br />Den första och kanske mest intressanta tekniken heter PEG Link Mode. Det förklaras inte så tekniskt i pressmeddelandet, men handlar om att öka bandbredden mellan grafikkortet och moderkortet. Varför man skulle vilja göra det med ett PCI-Express-baserat grafikkort övergår mitt förstånd men som sagt presenterar inte Asus speciellt mycket teknisk info. Det kan handla om en sänkning av fördröjningar på PCI-Expressbussen för snabbare databehandling.
<br />
<br />Hyper Path 2 är en annan teknik som minskar fördröjningen på minnesbussen. Det sägs att det ska fungera tillsammans med Intels PAT-teknik (Performance Acceleration Technology) som introducerades på i875 (Canterwood). Då PAT tar bort vissa steg som görs mellan processor och minne för att minska fördröjningen är det svårt att lista ut hur Hyper Path 2 fungerar.
<br />
<br />Vi har kontaktat Asus angående mer information om desas optimeringar och hoppas på att kunna presentera lite mer fakta inom kort. Optimeringarna ovan var de två som fångade vårat intresse i <a href="http://www.asus.com/news/2004/20040804.htm" target="_blank" >detta</a> pressmeddelande, men det finns ett par till.

Visa signatur

Observera att samma trivselregler gäller i kommentarstrådarna som i övriga forumet och att brott mot dessa kan leda till avstängning. Kontakta redaktionen om du vill uppmärksamma fel i artikeln eller framföra andra synpunkter.

Permalänk
Medlem
Permalänk
Hedersmedlem

asus SUCK.ssss

Visa signatur

Gammal är gubbe

Permalänk
Medlem

Tror att ASUS försöker dölja att dom spelar oschysst. Liksom varför använder dom ord och meningar som: allows users to raise GPU and VGA memory throughput via the motherboard BIOS the same way system bus and memory bus are tweaked, throughput? Vad menar dom med de? Att dom höjer klockfrekvensen? Och dom nämner att man kan ändra inställningarna i BIOS, men enligt Tweaktown så är BIOSet som dom vissar i pressrealesn inte standard. En annan sak som är konstigt är att dom nämner Anandtech: from world-renowned IT media including AnandTech.com. Vad har dom med saken att göra förutom att dom har testat moderkortet. Det handlar ju om att ASUS spelar oschysst. Visst moderkorten är säkert bra, men att lägga till teknik som överklockar en annan komponent utan ens styre och samt att den är dold eller inte nämnd, det är bara oschysst inom moderkorts industrin. Men man kan ju hoppas att det blir en moderkorts strid mellan ASUS och Gigabyte som resulterar i lägre priser.