Processorer med dubbla kärnor?

Permalänk
Melding Plague

Processorer med dubbla kärnor?

<font style="font-size: 10pt"><b>Processorer med dubbla kärnor?</b></font> <small class="small">torsdag 9 september av <a href="mailto:nyhet@sweclockers.com">Herman</a></small><br>
Nu på Intel Developer Forum har Intel visat upp flertalet prototypmodeller av processorer med dubbla kärnor. Precis innan IDF startade dök det upp bilder på AMD:s Opteron med dubbla kärnor. Men vad är det som är så bra med det? Större delen av mjukvaran inklusive spel stödjer i dagens läge inte SMP (som det kallas) och därmed kan de teoretiskt inte vinna någon prestanda på att köras på en processor med dubbla kärnor - teoretiskt.
<br />
<br /><a href="http://www.short-media.com/review.php?r=261" target="_blank" >Short-Media</a> har skrivit en intressant artikel i ämnet. Artikeln heter "Dual Core Processing: Over-simplified, demystified and explained" och som namnet antyder förklarar det hur processorer med dubbla kärnor fungerar rent praktiskt. De har mycket illustrerande bilder som förklarar saker och ting.
<br />
<br />En mycket läsvärd och lättläst artikel för er som har funderat på hur processorer med dubbla kärnor fungerar.

Visa signatur

Observera att samma trivselregler gäller i kommentarstrådarna som i övriga forumet och att brott mot dessa kan leda till avstängning. Kontakta redaktionen om du vill uppmärksamma fel i artikeln eller framföra andra synpunkter.

Permalänk
Medlem

Lätt att förstå och samtidigt lärde jag mig en del!

Visa signatur

Lever pastej?

Permalänk
Medlem

Jag tycker den var väldigt välskriven, bra exempel som gjorde det ännu lättare att förstå

Helt klart läsvärd!

Permalänk
Medlem

Mm absolut, mycket bra skrivet.

Jag rekomenderar den starkt!

Visa signatur

DFI LP UT nF4 Ultra
GSkill @ 2-8-12-2-2-5-2-2-1-1