Permalänk
Melding Plague

Tyan Tomcat i7221

<font style="font-size: 10pt"><b>Tyan Tomcat i7221</b></font> <small class="small">tisdag 21 september av <a href="mailto:nyhet@sweclockers.com">Henrik</a></small><br>
<a href="http://www.tyan.com/html/pr04_s5150.html" target="_new">Tyan</a> har lanserat ett nytt moderkort vid namn Tyan Tomcat i7221. Moderkortet är baserat på Intels krets E7221, även känd som <i>Copper River</i>. Det är ämnat för Prescottbaserade Pentium 4-processorer, vilket betyder att det är utrustat med en sockel av modell LGA775. Kortet har även PCI Express-, PCI-X- och PCI-platser samt fyra SerialATA-anslutningar med RAID-stöd. Utöver detta är kortet även utrustad med dubbla portar för Gigabit Ethernet, dessa med chip från Broadcom. Som sig bör finns även stöd för upp till fyra gigabyte med obuffrat DDR333 eller DDR400-minne.
<br />
<br />"<i>With the widespread use of rackmount systems for single processor configurations, an inherent need has surfaced for platforms which can provide customers with the flexibility to configure their system for many different kinds of applications. For that purpose, Tyan is introducing the Tomcat i7221 (S5150), a fully-adaptable single processor server platform for the rackmount space.</i>"
<br />
<br />Pressmeddelandet, vilket innehåller fulla specifikationer läser ni hos <a href="http://www.tyan.com/html/pr04_s5150.html" target="_new">Tyan</a>.

Visa signatur

Observera att samma trivselregler gäller i kommentarstrådarna som i övriga forumet och att brott mot dessa kan leda till avstängning. Kontakta redaktionen om du vill uppmärksamma fel i artikeln eller framföra andra synpunkter.

Permalänk
Medlem

De va värst :/

Visa signatur

Intel P4 2.8@Massa NW Malaysia
226w Peltier Idel: -16 Full: +3
ATI 9800Pro

Permalänk
Medlem

Humm, undrar hur smart det är med både PCI-E och PCI-X i början.. Nu har ju folk inte särskilt många PCI-E och PCI-X kort.

Aja, gillar dubbla gigabitkort i alla fall

Permalänk

det är väll bara trevligt med både PCI-E och PCI-X?

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av WomansTouch
det är väll bara trevligt med både PCI-E och PCI-X?

Njae, eftersom det antagligen inte kommer finnas mycket PCI-X för oss dödliga i framtiden så är det ju bara onödigt att köpa PCI-X kort idag som man inte kan använda imorgon. Sen om man har PCI-E, PCI-X och vanliga PCI platser så blir det inte mycket utav varje..

Permalänk
Medlem

En sak till, jag läser i forumet här, då diskuteras det om Abit, Asus, MSI, med flera, men aldrig någon som tar upp Tyan, varför är det så? är dom dåliga?

Visa signatur

Tyan 2895 with dual Opteron 252, 74GB raptor, 7800gtx, 2GB ram, powered by Corsair 620
Samsung X11, core2@1,83GHz, 1 GB ram, 7400GO
IBM tänkplatta, core2@2,00GHz, 2GB ram, ATI FireGL5200

Permalänk

Tyan är bra, men ofta lite dyra och inga direkta överklockningsfunktioner, utan mer till arbetsstationer o servrar.

Visa signatur

Win2k
Microsofts bästa os...

Permalänk
Medlem

Ah, jag kommer ihåg när Tyan var det värsta man kunde köpa för skrivbordet en gång i tiden... Det var ju nästan legendariskt ett tag.

Tyan verkar mer och mer gått ifrån mainstream-marknaden och numera riktat in sig på workstation/server. Eller?

Permalänk
Medlem

Goldmund

TYAN gör grymt bra kort men har slutat med kort mot den vanlige användaren, har själv ett Pentiumkort som fortfarande fungerar klanderfritt, nya bios har inte behövts för Tyan gör rätt från början, utmärkt layout på kortet dessutom.

Visa signatur

Du som inte behärskar när du skall använda de och dem så finns en mycket enkel lösning. Skriv dom så blir det inte fel.
Första egna datorn -> ZX Spectrum 48k '82.
Linux Mint, Asus B550-F, Ryzen 5600X, LPX 64GB 3600, GT730