Permalänk
Medlem

Windows låser sig?

Jag kör en AMD64 Socket 754 med ett nytt ASUS K8V SE Deluxe och 1 GB DDR-RAM minnen med operativet Windows XP Professional Service Pack 2.

Första gången jag var med om felet, hängde sig ALLT totalt (jag menar inklusive muspekaren). Jag startade om datorn med tanken "det var nog en engångsförteelse". Men några minuter senare hängde den sig lika totalt igen. När jag nu startade om den gick det inte att boota från min hårddisk längre, vilket ledde till en ominstallation av Windows XP (hårddisken fungerade fint efter en omformatering).

Nu har den fungerat ett tag, men de plötsliga hängningarna har börjat komma igen. De är totala, och man kan ibland få upp en BlueScreen som snackar om "KERNEL_STACK_ERROR" (bluescreen of death i winxp är ovanlig, men det är den som kommer). Om jag då trycker på "Reset" så får jag felmeddelandet i BIOS "HardWare Initiate failed, Please Check Device!!!" och sen nästa rad: "The Bios does not be installed. Press (g) to continue!". Ja, det står så, och det är inte jag som inte kan engelska. Detta sker aldrig under full-load, utan det kan vara när som helst i Windows.

Vad är felet?

(Anledningen till att jag lade posten här är att jag tänkte att det kanske är ett hårdvarufel, och nissarna som vet saker om "KERNEL_STACK_ERROR" sitter här Förlåt om det är fel)

Visa signatur

[size="1"]Signatur raderad, max två färger. Se reglerna. - Vicotnik[/size]

Permalänk
Antielefant

Antagligen hårdvarufel, utan större tvekan hårdvarufel...

KERNEL_STACK_ERROR låter som processorfel, men det kan vara moderkortet som stuckit också.

Minnena brukar ge PAGE_FAULT_IN_NON_PAGED_AREA.

Visa signatur

i7-12700KF | 128 GB DDR4-4000 | RTX 4080 | Samsung 990 Pro | 3xAcer XB270HU G-Sync

Permalänk
Medlem

Ska jag skicka in både moderkort OCH processor? Hur skulle jag kunna göra för att få reda på vilket av dem det är fel på?

Visa signatur

[size="1"]Signatur raderad, max två färger. Se reglerna. - Vicotnik[/size]

Permalänk
Medlem

om du har nån kompis du kan testa hos kanske... testa med din cpu på hans mobo, fungerar det så är det ju ditt mobo som strular.

Visa signatur

Three men can keep a secret if two of them are dead

Permalänk
Medlem

Men jag tycker att återförsäljaren borde bestämma vad jag ska göra egentligen? Eller ska jag själv börja felsöka i vad som är fel? Kanske är bäst att ringa dem innan jag börjar joxa med det... ?

Visa signatur

[size="1"]Signatur raderad, max två färger. Se reglerna. - Vicotnik[/size]

Permalänk
Medlem

har ett likande problem av detta fenomen "kernel_stack_error...
det tragiska är att det inträffar endast när jag använder usb 2.0 till något, exempelvis skickar filer från digitalkamer eller till den externa hårddisken... något som är ännu skummare är att det inträffar bara när man flyttar "stora mängder data".... ifall ngn har en lösning, anledning till problemt är jag tacksam för svar...

Fredde