Permalänk
Melding Plague

Pentium M 710

<font style="font-size: 10pt"><b>Pentium M 710</b></font> <small class="small">torsdag 25 november av <a href="mailto:nyhet@sweclockers.com">Herman</a></small><br>
<a href="http://www.xbitlabs.com/news/mobile/display/20041124160242.ht..." target="_blank" >X-Bit Labs</a> rapporterar att Intel tyst har skeppat en ny Pentium M-processor till OEM-tillverkaren Acer vilket har producerat en bärbar dator med denna processor.
<br />
<br />Processormodellen heter 710 och bygger på Intels omtalade processorkärna Dothan. Processorn har en klockfrekvens på 1,4 gigahertz och den erbjuder 2 megabyte nivå 2-cache och är tillverkad med en 0,09 mikrometers tillverkningsprocess.
<br />
<br />Den är än så länge inofficiell och frågan är om Intel kommer lansera den officiellt eller bara skeppa den till sina OEM-tillverkare. En annan doldis bland Intels Pentium M-processorer är 705 som vi har rapporterat om tidigare. Den är inte heller officiell men har hittats i ett par bärbara datorer. Skillnaden mellan 705 och 710 är att 710 har 2 megabyte nivå 2-cache, annars är systembussfrekvens och andra specifikationer identiska.
<br />
<br />Det känns som Intel utökar Pentium M-familjen men inte riktigt vill säga det högt. Som bekant är Pentium M en mycket snabb processor som det smått har börjat dyka upp moderkort till. Förhoppningsvis ser vi fler sådana moderkort i framtiden.
<br />
<br />Läs lite mer hos <a href="http://www.xbitlabs.com/news/mobile/display/20041124160242.ht..." target="_blank" >X-Bit Labs</a>.

Visa signatur

Observera att samma trivselregler gäller i kommentarstrådarna som i övriga forumet och att brott mot dessa kan leda till avstängning. Kontakta redaktionen om du vill uppmärksamma fel i artikeln eller framföra andra synpunkter.

Permalänk
Medlem

grymt vill att mer sådant ska komma till stationära marknaden..
tror lätt att intel skulle ta tillbaka en del människor från AMD

Visa signatur

K4 Jägare är härliga människor. Varför får inte rika människor bli rikare. Ja till EMU
We live for the one, we die for the one'
(Loggar man inte ut får man en extra rad i sin signatur :-) /VaCUm)

Permalänk
Medlem

Vad har dom egentligen för anledning till att inte lansera denna processor till desktop markanden?

Visa signatur

[Asus P5Q-E] [Q6600 G0 @ 3,6 ghz] [Scythe Yasya] [Gigabyte Gtx 460 1gb] [4x2 Gb Kingston HyperX PC8500] [OCZ ModXstream Pro 700 W ] [Crucial M4 128 gb ]
HTPC - AMD Athlon X2 5050e - M4N78-VM - Kingston HyperX 2 GB - Seagate 7200.12 1 TB - Seagate Green SATA III 2TB

Permalänk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av graffe-mannen
Vad har dom egentligen för anledning till att inte lansera denna processor till desktop markanden?

Anledningen är rätt enkel, de tjänar svinbra med pengar på P4, så det vore dumt att säga att MHz inte är det viktiga längre när det som nu funkar jättebra att sälja processorer via det mottot.

Visa signatur

Win2k
Microsofts bästa os...

Permalänk
Medlem

Hoppas det kommer lite fler desktop-moderkort med stöd för Pentium M och att priset på dem går ner en aning.