PlayStation 3 - THE tråd

Permalänk
Medlem

PlayStation 3 - THE tråd

PLAYSTATION 3 - THE TRÅD

Här diskuterar vi PlayStation 3, jag är en riktigt PlayStation-fanboy och har PlayStation, PlayStation 2, PlayStation Special Edition samt en trevlig liten PSP. Nu väntar jag spänt på PlayStation 3, förväntningarna är höga och undertiden så kan vi diskutera allt som rör PlayStation 3 (och i viss mån PlayStation i allmänhet) samt spel i den här tråden.

NYHETER
Lite om fysikmotorn i PlayStation 3, intressant!
PS3 [Special Edition] med hårddisk och operativsystemet Linux - GameSpot

INFORMATION

För er som ännu inte har så bra koll på PS3 så finns här bilder, systeminfo och nyttiga länkar.

Bilder
Framifrån, horisontell
Rakt framifrån, stående
Framifrån, stående
Framifrån, Snett uppifrån
Framifrån, rakt uppifrån
Rakt bakifrån, stående
Bakifrån, stående
PlayStation 3 i olika färger
Handkontrollen

Lagringsformat
PlayStaton 3 använder så kallade Blu-Ray skivor, ett format som kan innehålla upp till sex gånger så mycket mer information än en vanlig DVD-skiva. Det trevliga med Blu-Ray är att den kan läsa in i stort sett alla format, på listan finner vi PlayStation CD-ROM, PlayStation 2 CD-ROM, PlayStation 2 DVD, CD-DA (musik), CD-R, CD-RW, SACD (mixed media discs), SACD HD, DualDisc audio, DualDisk DVD, DVD-ROM, DVD-R, DVD-RW, DVD+R, DVD+RW, PlayStation 3 DVD-ROM, Blu-Ray Video samt PlayStation 3 Blu-Ray ROM. Med andra ord är det här en riktigt multimedieapparat!.

Bakåtkompitabilitet
PlayStation 3 är 100% bakåtkompitabel, du kommer att kunna spela både PlayStation, PlayStation 2 och givetvis PlayStation 3 spel!.

Grafikkort
PlayStation 3 använder ett grafikkort utvecklat av nVidia som kallas för Reality Synthesizer (RSX), detta är ett kort som är kraftfullare än två nVidia 6800 ULTRA kort (för PC). Kortet sparkar på i 550Mhz och klarar av så mycket som 1.8 Teraflops. En annan trevlig sak med RSX är att det har uttag för två TV-apparater, du kan med andra ord sitta och spela dina favoritspel med två stycken HDTV-apparater för en grymm spelupplevelse.

Processor
PlayStation 3 innehåller den numera überhypade Cell-processorn, egentligen består den av åtta processorkärnor (av typen PowerPC) på 3,2 Ghz, dock så används "bara" sju av dem då en sparas till nödfall. Totalt har den en kapacitet på 218 TeraFlops (218 Biljoner processer per sekund). Största konkurrenten har en processor med cirka 100 Gigaflops mindre kapacitet än cell processorn (115 Gigaflops).

RAM
PlayStation 3 innehåller 256MB GDDR3 VRAM (Video Ram) som jobbar i 700Mhz samt ytterligare 256MB XDR RAM (eXternal Data Ram) som jobbar i 3,2Ghz.

Ljud
PlayStation 3 stöder givetvis 5.1 surround ljud, vad det är för typ av ljudkort i PS3 har jag dock ännu inte lyckats hitta.

Kontroller - BILD
Givetvis så är sladdar historia, eller kanske inte helt men nästa i alla fall. Handkontrollerna använder numera Bluetooth2 teknik och PS3 kommer att ha sex (!) kontrolluttag inbyggt. Kontrolldesignern verkar vara en stor banankonsument då kontrollen inte liknar något annat än just en banan. Den ser inte direkt skön ut att hålla i, Dual Shock (PS2 kontrollen) var enligt mig en näst intill perfekt kontroll så Sony är minst sagt ute på tunn is med den nya designen.

Nätverk - BILD
PlayStation 3 har tre stycken ethernet-uttag, två stycken uttag leder ut och ett uttag leder in. Den totalta nätverkskapaciteten ligger på tre gigabit. PS3 stöder även trådlöst nätverk som standard, den trådlösa nätverksmodulen följer 802.11b och 802.11g standarden.

USB, MemorySticks etc - BILD
PS3 har sex stycken USB 2.0 uttag, fyra på fronten och två på baksidan. Det finns även uttag för Memory Sticks DUO, SD, Compact Flash Memory samt en plats för en 2,5" Hårddisk. Om hårddisken följer med konsollen är dock oklart.

AV-Uttag
PlayStation 3 har två stycken HDMI uttag, ett Analogt AV MULTI OUT uttag samt ett optiskt uttag för DIGITAL OUT. PlayStation 3 stöder följande bildstorlekar: 480i, 480p, 720p, 1080i, 1080p

Extrafunktioner
Enligt GameSpot så kommer PS3 användas till mer saker än spel och film, t.ex video chat, internetsurfning, fotoalbum, musikarkiv och kanske lite till.

Release
Inget exakt releasedatum har avslöjats, dock så har Sony gått ut med "Spring 2006", dvs våren 2006. Dock så verkar det lite dumt att släppa dyrgripen precis efter julhandeln, kanske Sony försöker ge MicroSoft lite "lugn och ro" för att sedan totalchocka dom med en release ett par dagar innan julafton (nåja, man kan väl få hoppas iaf!) ...

Pris
Sony har inte gått ut med något pris på maskinen ännu men PlayStation 3's föregångare har kostat cirka 300$ vid release, om detta gäller Ps3 är dock oklart. Den Japanska tidningen Tokyo Keizai påstår att de har kommit över information som pekar på att maskinen kommer att kosta 399$, Sony väljer dock att inte kommentera detta.

Ken Kutaragi, även kallade PlayStations fader har sagt följande ord;
"Whether consumers think a product is expensive or cheap all depends on the balance between its appeal and price, our ideal is for consumers to think to themselves, 'OK, I'll work more hours and buy it.' We want people to feel that they want it, no matter what." ...

Länkar

Officiella
http://www.us.playstation.com/

Demos
http://media.ps3.ign.com/articles/615/615000/vids_1.html
http://www.gamespot.com/e3/e3live.html

Community
http://www.ps3land.com/
http://www.ps3portal.com/
http://www.ps3world.com/
http://www.ps3gamers.net/

Övrigt
Fullständig systeminfo på engelska (.txt fil)
Intressant läsning om Cell-processorn på AllaMedia.com

Sådär, då kan väl diskussionen om PS3 fortsätta ...
Om jag skapat en tråd som redan existerar så ber jag om ursäkt, jag hittade som sagt ingen "ren" PS3 tråd, bara "vad tycker du om xxxx"-trådar.

Mvh // Janols

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

EDIT 04/07 - 01:07 - Lade till lite grejor angående innehållet i maskinen, gjorde en så bra översättning jag kunde av de engelska texterna. Lade upp länkar till bilderna istället för alla stackare med modem, fixade lite stavfel.

EDIT 04/07 - 09:33 - Lade till liste systeminfo, fixade länkar samt lade till lite nya bilder.

EDIT: 27/07 - 11:43 - Lade till nyheter.

Permalänk
Medlem

Det är allt en kraftfull rackare men om det nåra saker jag prioriterar efter att ha köpt pstwo så är det åtminstone hyffsad storlek samt ljudnivå.

Jag hoppas dom ändrar slutdesignen så att toppen åtminstone kan dras ner så den inte blir så rund längst upp.

Jag kommer dock inte köpa någon nästa generations konsol, anledning? När jag först såg konceptet av en konsol var det att det var en spelmaskin som till skillnad från datorer skulle billigt nog för en normal familj att kunna köpa.

Dock tycker jag detta har ändrat dramatiskt mycket över åren, nu säljs konsoler för ungefär 4500-6000 kr på releasedagen och vi börjar att leva i en värld där konkurenssen mellan förtagen (mestadels då sony och ms) blir en kamp om vem som kan stoppa in bäst hårdvara i närsta generations konsoler och det blir vi som konsumenter som får lida igenom konsekvenserna.

Ett exempel är återkomsten av konkurenssen mellan lagringsmedia, jag såg så fram emot att bara kunna ha ett framtida lagringsmedia som kunde standardiseras men nu ser det ut som att det blir en trio-uppvisning med blue-ray, hd-dvd samt normala dvd:n.

Värt att nämna är också det faktum om hd-tv som iofs ger oss bättre upplösningar m.m. men nu är det den som har mest pengar som kan få den där 1080p upplösningens tv:n som dom fattingare barnen inte kan få. Det känns bara som att spräckelsen av den här balansen inte bådar väl inför framtiden eller nu för den delen.

Sverige samt större delen av Europa har ju iofs inte hd-tv ens vilket får det att kännas lågt att släppa alla dessa nya teknologier när en sån här stor del av världen inte kommer att ha tillgång till den teknologi som faktiskt gör nästa generations konsolern så skrytvärdiga som dom är.

P.S. Nu är jag iofs medveten om att Xbox360 samt Revolution skall ta mycket mindre för sina konsoler men jag tog PS3:s launchpris som exempel.

Edit: Ursäkta dubbelpostningen.

Visa signatur

Intel Pentium 4 2.80 GHz, 512 MB DDR ram, ATI Radeon 9700 pro 128 MB, Maxtor 200GB HD, Creative SB Audigy 2

Permalänk
Sötast

Om det är som gamespot säger då, att man kan t.ex Surfa, chatta osv så finns det en chans att jag skrotar datorn och skaffar en PS3 istället, har faktiskt väntat på den innan jag ens köpte PS2, nu kan man bara hoppas på att dom lever upp till deras och mina förhoppningar

Skulle faktiskt bli en hel del nöjd om PS3 +framtida konsoller blir lite mer som en PC, Dom är billigare, starkare & snyggare (iafl PS3) :D. Sätta tangentbord å mus i den, å mer eller mindre använda den som en pc? Perfekt är det ända ordet

Permalänk
Medlem

hur gör man för att få internet i den? kopplar man bara från sin vanliga router man har till dom andra datorerna i huset?

Visa signatur

(\__/) RIP [-Pale-]
(O.o) www.icanhascheezburger.com
(> <) This is Bunny. Copy Bunny into your signature to help him on his way to world domination!

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Pinkspear
hur gör man för att få internet i den? kopplar man bara från sin vanliga router man har till dom andra datorerna i huset?

Antagligen. Processen skiljer sig åt beroende på vilken konsol man använder, men i stora drag så kör man igång någon mjukvara där man ställer in de olika inställningarna och sedan så är det bara att starta spelet och köra på nätet.

Onlinedelen i PS2:an är så fruktansvärt dåligt idag så förhoppningsvis så blir det en markant förbättring för PS3:an.

Visa signatur

<cidec> anybody here that can translate a swedish sentence for me pls ?
<Zaq> shot
<cidec> må din pung bli överkörd av femhundra siamesiska elefantbögar samtidigt som du får en ananas uppkörd långt upp i rektum

Permalänk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Pinkspear
hur gör man för att få internet i den? kopplar man bara från sin vanliga router man har till dom andra datorerna i huset?

Ja, koppla bara in den som vilken dator som helst du har i nätverket. PS3:an funkar också som en routher eftersom den har 2 stycken gigabit NIC.

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Dual
Det är allt en kraftfull rackare men om det nåra saker jag prioriterar efter att ha köpt pstwo så är det åtminstone hyffsad storlek samt ljudnivå.

Jag hoppas dom ändrar slutdesignen så att toppen åtminstone kan dras ner så den inte blir så rund längst upp.

Jag kommer dock inte köpa någon nästa generations konsol, anledning? När jag först såg konceptet av en konsol var det att det var en spelmaskin som till skillnad från datorer skulle billigt nog för en normal familj att kunna köpa.

Dock tycker jag detta har ändrat dramatiskt mycket över åren, nu säljs konsoler för ungefär 4500-6000 kr på releasedagen och vi börjar att leva i en värld där konkurenssen mellan förtagen (mestadels då sony och ms) blir en kamp om vem som kan stoppa in bäst hårdvara i närsta generations konsoler och det blir vi som konsumenter som får lida igenom konsekvenserna.

Ett exempel är återkomsten av konkurenssen mellan lagringsmedia, jag såg så fram emot att bara kunna ha ett framtida lagringsmedia som kunde standardiseras men nu ser det ut som att det blir en trio-uppvisning med blue-ray, hd-dvd samt normala dvd:n.

Värt att nämna är också det faktum om hd-tv som iofs ger oss bättre upplösningar m.m. men nu är det den som har mest pengar som kan få den där 1080p upplösningens tv:n som dom fattingare barnen inte kan få. Det känns bara som att spräckelsen av den här balansen inte bådar väl inför framtiden eller nu för den delen.

Sverige samt större delen av Europa har ju iofs inte hd-tv ens vilket får det att kännas lågt att släppa alla dessa nya teknologier när en sån här stor del av världen inte kommer att ha tillgång till den teknologi som faktiskt gör nästa generations konsolern så skrytvärdiga som dom är.

P.S. Nu är jag iofs medveten om att Xbox360 samt Revolution skall ta mycket mindre för sina konsoler men jag tog PS3:s launchpris som exempel.

Edit: Ursäkta dubbelpostningen.

Playstation och PS2 kostade ca: 4400:- vid release, och PS3:an lär inte bli mycket dyrare än så. Att vi står inför ett generationskifte vad gäller TV gör det bara naturligt för konsolerna att hänga på, då TV är den primära bildkällan. Det vore värre om dom vore bakåtsträvare för att tjäna några slantar extra.

Att alla inte har råd med en 60" plasma som kör 1080p som native är ju självklart, men till releasen kommer det finnas gott om "billiga" skärmar som iallafall klarar 720p utan problem, i alla möjliga storlekar och format. Priserna är inte mycket värre än när widescreenTV kom, och om några år kommer 720p vara standard. Då är det bra att vi slipper vänta 6 år tills PS4:an innan vi kan utnyttja den högre upplösningen.

Med tanke på vad man verkligen får för pengarna så tycker jag PS3:an med sitt nya filmformat är billig.

Till trådskaparen: Det fanns en PS3 info tråd, men den är långt bak nu. Men visst kan man börja om på en seriös tråd utan krig med Xbox 360. Du kan ta med i infon att PS3:an kommer klara dessa format: Blu-ray video, BD-ROM, BD-R, BD-RE
Det är dom som gör maskinen köpvärd.

Även att den använder HDMI, så dom som köper ny TV ser till att den har en HDMI-ingång...
HDMI sänder både bild och ljud, men PS3:an kommer även att ha en AV multi outport för bild och SPDIF för digitalt ljud.

Edit: postade detta 13:37

Visa signatur

”Ingen må utsättas för godtyckliga ingripanden i fråga om privatliv, familj, hem eller korrespondens.
Artikel 12, FN:s deklaration för mänskliga rättigheter

Permalänk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Allexz
Om det är som gamespot säger då, att man kan t.ex Surfa, chatta osv så finns det en chans att jag skrotar datorn och skaffar en PS3 istället, har faktiskt väntat på den innan jag ens köpte PS2, nu kan man bara hoppas på att dom lever upp till deras och mina förhoppningar

Skulle faktiskt bli en hel del nöjd om PS3 +framtida konsoller blir lite mer som en PC, Dom är billigare, starkare & snyggare (iafl PS3) :D. Sätta tangentbord å mus i den, å mer eller mindre använda den som en pc? Perfekt är det ända ordet

Hoppas inte fär mycket bara, Sony lovade precis samma saker för PS2, men det vet vi ju alla hur det gick, sen skulle PS3 inte fungera särskilt bra som hemdator. Den har bara 256 MB ram och Kutaragi har sagt att Cell endast är skapad för multimedia-tillämpningar.

Gamespot har skrivit fel, PS3 har 256MB grafikminne och 256MB ram, men RSX kan använda båda minnena.

Permalänk
Medlem

om man kollar på bilden i första inlägget. där CDn tas in. är det touchknappar för on/off och eject?! sjukt coolt isf

sen undrar jag var minneskortläsarna är? ser ingen på någon bild.
och kan man använda minneskort som tex memorystick duo som minneskort till spelen? har nämligen redan ett sånt i min mobil så d kan vara praktiskt

Permalänk
Medlem

En liten rolig länk för de få som inte sett den: http://ps3grill.com/

Själv är jag inte för intresserad av den här spelaren, men det vore fint om den kunde spela xvid/divx med en lätt omflashning eller chipning, en sådan funktion plus ev spel är vad jag letar efter om jag ska köpa en spelkonsoll.

Visa signatur

(\_/)
(='.') • warpdrive - svenska citatdatabasen
(")-(")

Permalänk
Medlem

Janols PS3 skulle väl stödja 7st kontroller via blåtand och sen hörde jag nått om att den skulle stödja fyra stycken via USB också!

Permalänk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av sphr
En liten rolig länk för de få som inte sett den: http://ps3grill.com/

Själv är jag inte för intresserad av den här spelaren, men det vore fint om den kunde spela xvid/divx med en lätt omflashning eller chipning, en sådan funktion plus ev spel är vad jag letar efter om jag ska köpa en spelkonsoll.

Är inte säker på det men kan inte Cell Storage ta Divx/Xvid?

Permalänk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Majestic XII
Är inte säker på det men kan inte Cell Storage ta Divx/Xvid?

När Sony inte ens låter folk spela upp dvd med RGB-kabel i ps2 för att dom är rädda för piratkopiering känns inte chansen stor att dom kommer stödja det på något sätt. Sen är jag rätt säker på att Cell Storage bara hype, varför skulle man vilja slösa ordentligt mycket bandbredd och lagringsutrymme på att skala upp sina dvd-filmer när man kan göra det i realtid? Eller har sony lånat in datorerna dom har i CSI som kan göra övervakninskamerabilder knivskarpa?

Permalänk
Sötast

Kan vi inte ändra tråden till, "PS3 tråden för dom som är positiva och kanske kommer köpa den" ? Skulle vara skönt med EN gnällfri konsolltråd

Permalänk
Medlem

Undra vad som döljer sig under denna del?
Kollar man nära på den ser man tre "pluppar" vilket antyder att man kan öppna eller ta bort något där. Kanske hårddisken, eller minneskort ska sitta där?

Kolla även in denna, är detta PS3 dev-kit?
http://home.btconnect.com/hgi/ps3/ps3-devkit.html

Visa signatur

🖥️ Intel 12700K@5.3GHz ~ ASUS TUF Z690 PLUS WIFI D4 ~ 32GB Ballistix 4000MHz CL16 ~ PNY GeForce RTX 4080 Verto ~ Fractal Define 7 Compact ~ Seasonic FOCUS GX 750W ~ Noctua NH-D15 ~ WD SN850 NVMe 1TB ~ Kingston NV1 NVMe 2TB

Permalänk
Medlem

Väntar gott till dom nya konsollerna kommer. det är då det är dags att köpa en HDTV.. kollat ut en fin på expert för 125 000kr.. avbetalning som gäller då såklart.
PS3an ser ut att kunna bli grym men jag väntar nog en stund med att köpa nån av konsollerna tills jag får se vad dom verkligen klarar av spelmässigt och grafikmässigt. Vad för sorts spel som kommer, nöje med spelen osv osv.
Tycker hittills att PS3an är mest intressant och väntar på att få se/testa gameplay och inte bara glo på trailers.

Edit: stava

Visa signatur

Ryzen 7 5800X | 32GB DDR4 3200MHz | GeForce RTX 3080

Permalänk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Allexz
Kan vi inte ändra tråden till, "PS3 tråden för dom som är positiva och kanske kommer köpa den" ? Skulle vara skönt med EN gnällfri konsolltråd

Får man fråga vad sjutton det är för idé att ha en tråd där man inte ska diskutera?
Det finns liksom ingen mening om alla som tänkt köpa en ps3 skriver det i en tråd, och posta "nyheter" som det skrivits spaltmeter om är rätt menlöst det också. Nej, det här är ett diskusionsforum och jag har hitils diskuterat, PS3 precis vad den här tråden är till för.

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av ZD
http://files.furuberg.net/etc/ps3_thing.jpg

Undra vad som döljer sig under denna del?
Kollar man nära på den ser man tre "pluppar" vilket antyder att man kan öppna eller ta bort något där. Kanske hårddisken, eller minneskort ska sitta där?

Kolla även in denna, är detta PS3 dev-kit?
http://home.btconnect.com/hgi/ps3/ps3-devkit.html

Inget som döljer sig, det är en lucka, under den sitter en himla massa portar, som USB o.s.v, de finns bilder på den när den är öppen, men tuvärr har jag inte en sådan bild just nu.

Visa signatur

Speldator: Ryzen 7800X3D, 64GB DDR5, RTX 3070
Server: i7-8700k, 32GB DDR4, RTX2080
Steam deck + de fiesta konsoller.

Permalänk
Medlem

Enligt en artikel från IGN så kommer PS3 att kosta $399 när den släpps.
http://ps3.ign.com/articles/629/629894p1.html

Visa signatur

We are the music makers, and we are the dreamers of dreams.
Youtube | Spotify Playlists | Soft | Rapp | Rytm | Kött | Kalas |

Permalänk
Sötast
Citat:

Ursprungligen inskrivet av sprucetwig
Får man fråga vad sjutton det är för idé att ha en tråd där man inte ska diskutera?
Det finns liksom ingen mening om alla som tänkt köpa en ps3 skriver det i en tråd, och posta "nyheter" som det skrivits spaltmeter om är rätt menlöst det också. Nej, det här är ett diskusionsforum och jag har hitils diskuterat, PS3 precis vad den här tråden är till för.

Vad skoj att just du tog åt dig

Jag tycker också att en diskussion vore skoj, men denna tråden lutar redan mot dom andra t.ex

jag hoppades på det å det..
du skrev
hoppas inte för mkt, blabla sony ljög blabla

ingen diskussion enligt mig

Permalänk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Cloudstone
Enligt en artikel från IGN så kommer PS3 att kosta $399 när den släpps.
http://ps3.ign.com/articles/629/629894p1.html

Ok... ca: 3500 kr låter billigt (jag plussa på lite på dollarn, blir ju aldrig samma pris i sverige)

Visa signatur

8700K@ 5Ghz, Noctua NH-D15, MSI RTX 2080 Ti VENTUS OC, Asus ROG STRIX Z370-F GAMING, Corsair Vengeance LPX Black 32GB 3000MHZ, Corsair RM850W, AOC C32G1 144Hz

Permalänk
Medlem

nån som vet var man kan hitta en bild på när luckan är öppen?

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av ThunderHawk82
Ok... ca: 3500 kr låter billigt (jag plussa på lite på dollarn, blir ju aldrig samma pris i sverige)

Glöm inte vår svenska förbamnnade moms, 4500 ca kanske 4999 om vi har otur.

Visa signatur

(\_/)
(='.') • warpdrive - svenska citatdatabasen
(")-(")

Permalänk
Hedersmedlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av sphr
Glöm inte vår svenska förbamnnade moms, 4500 ca kanske 4999 om vi har otur.

Brukar det inte vara skatt på momsen, sen moms på skatten osv?

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av TheFoX
Janols PS3 skulle väl stödja 7st kontroller via blåtand och sen hörde jag nått om att den skulle stödja fyra stycken via USB också!

Det är möjligt, kollade på GameSpots PS3 sida och läste där, kanske såg fel.
Ska ändra sedan när jag har lite mer tid.

Hur som helst, Designen på PS3 tycker jag är lite overkill. Ser ut som ett litet rymdskepp, Revolution är snyggast än så länge tycker jag, men det är kanske för att den är lite mer neutral (väldigt lik Ps2'an).

Permalänk
Sötast

Undrar om det inte kommer bli lite bull att ha massa bry med batterier i handkontroller och så :/

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Allexz
Undrar om det inte kommer bli lite bull att ha massa bry med batterier i handkontroller och så :/

Förmodligen så tar de samma variant som Microsoft. Alltså uppladdningsbara batterier som du sedan laddar genom att sätta in en usb sladd i själva konsolen. Förövrigt så är batteriprestandan i Wavebird grymmt bra, så det är nog inga större problem att designa en batterisnål handkontroll.

Visa signatur

<cidec> anybody here that can translate a swedish sentence for me pls ?
<Zaq> shot
<cidec> må din pung bli överkörd av femhundra siamesiska elefantbögar samtidigt som du får en ananas uppkörd långt upp i rektum

Permalänk
Sötast
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Bi99uy
Förmodligen så tar de samma variant som Microsoft. Alltså uppladdningsbara batterier som du sedan laddar genom att sätta in en usb sladd i själva konsolen. Förövrigt så är batteriprestandan i Wavebird grymmt bra, så det är nog inga större problem att designa en batterisnål handkontroll.

Okej, du har ingen aning om hur länge en uppladdning kan hålla? uppskattat då såklart

Permalänk
Medlem

Jag tycker det verkar jobbigt att ladda upp, så om man har sex kontroller ska man då hålla reda på sex olika "laddnings" sladdar?. En av de sakerna jag verkligen älskar med konsoller är att de är så enkla, dvs inte en massa grejor att hålla reda på. Plug-and-play, inga drivrutiner, virus och annat tjafs!.

Å andra sidan så är väl tillbehör av olika slag ett måste nu när konsollen mer är någon form av blandras, 50% Konsoll 50% PC.

Fast mitt största orosmoment med kontrollerna är egentligen att dom är så jäkla fula. Samt att man nog aldrig ska lämna sin brud kåt hemma med en sådan handkontroll hemma, kan resultera i... ja ni vet vad .

Permalänk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Janols
Jag tycker det verkar jobbigt att ladda upp, så om man har sex kontroller ska man då hålla reda på sex olika "laddnings" sladdar?. En av de sakerna jag verkligen älskar med konsoller är att de är så enkla, dvs inte en massa grejor att hålla reda på. Plug-and-play, inga drivrutiner, virus och annat tjafs!.

Å andra sidan så är väl tillbehör av olika slag ett måste nu när konsollen mer är någon form av blandras, 50% Konsoll 50% PC.

Fast mitt största orosmoment med kontrollerna är egentligen att dom är så jäkla fula. Samt att man nog aldrig ska lämna sin brud kåt hemma med en sådan handkontroll hemma, kan resultera i... ja ni vet vad .

Du behöver ju enbart 1 sladd om du vill ladda kontrollen eftersom det är likadana... men om du fortfarande vill spela medans du ladda så måste du se till att det är rätt sladd