Permalänk
Melding Plague

DDR2 FB-DIMM på IDF

<font style="font-size: 10pt"><b>DDR2 FB-DIMM på IDF</b></font> <small class="small">tisdag 30 augusti av <a href="mailto:nyhet@sweclockers.com">Herman</a></small><br>
<a href="http://www.digit-life.com/news.html?121406#121406" target="_blank" >Digit-Life</a> rapporterar från Intel Developer Forum att standarden DDR2 FB-DIMM har marknadsförts hårt av minnestillverkarna.
<br />
<br />DDR2 FB-DIMM (Fully Buffered Dual In-Line Memory Modules) ökar antalet Gigabyte tillåtna i serversystem till 32 Gigabyte. De är dessutom smalare (6,7 millimeter istället för 9,8 millimter på vanliga DDR2-moduler). De använder sig av ett point-to-point-protokoll mellan minneskontroller och minneskretsarna vilket skall öka prestandan i serversystem.
<br />
<br />Tillverkare som visat upp fullt fungerande DDR2 FB-DIMM-moduler är Elpida, Micron och Samsung. Intel visade även upp ett SMP-serverkort med stöd för denna typ av minne. Om minnesstandarden kommer att bli en bredare standard än vad den är nu är oklart.

Visa signatur

Observera att samma trivselregler gäller i kommentarstrådarna som i övriga forumet och att brott mot dessa kan leda till avstängning. Kontakta redaktionen om du vill uppmärksamma fel i artikeln eller framföra andra synpunkter.