CoolerMaster Musketeer

Permalänk
Melding Plague

CoolerMaster Musketeer

<img src="http://www.sweclockers.com/img/ico_note.gif" alt="Nyhet"><b class="red">CoolerMaster Musketeer</b> <small class="small">Tisdag den 7 Oktober 2003<a href="mailto:herman@sweclockers.com"> Herman</a><br /></small>
<a href="http://www.ocprices.com/?rev_id=187" target="_blank" >OCPrices</a> har skrivit en recension på två rätt anorlunda datorprylar från CoolerMaster. Det handlar om Musketeer och Aerogate 2. Musketeer kan användas för att bland annat övervaka temperatur och styra fläktar. Båda produkterna har ett mycket extremt utseende, och Musketeer har tre analoga mätare för till exempel temperatur.<br><br>Aerogate 2 har mer funktioner än Musketeer, och påminner faktiskt mycket om en bilradio. Den har bland annat fyra temperaturgivare vilket man själv kan sätta i chassit där man vill övervaka temperaturen. Den har även en blå display där man kan se temperaturen från temperaturgivarna, men även till exempel se hur många RPM hårddiskarna snurrar i. Två mycket anorlunda datortillbehör.<br><br>Läs recensionerna hos <a href="http://www.ocprices.com/?rev_id=187" target="_blank" >OCPrices</a>.<p>
<table border="0" cellpadding="0" cellspacing="0" width="100%">
<tr><td width="50%"><small class="small"> </small></td>
<td width="50%"></td></tr></table><p>

Visa signatur

Observera att samma trivselregler gäller i kommentarstrådarna som i övriga forumet och att brott mot dessa kan leda till avstängning. Kontakta redaktionen om du vill uppmärksamma fel i artikeln eller framföra andra synpunkter.

Permalänk
Medlem

Aerogate 2 verkar ganska tuff, någon som vet om den finns i Sverige?
edit: Hittade den på kylning.com

Permalänk
Medlem

Aerogate 2 såg onekligen sjyst ut. Dessutom passar den nog i mitt silver Chieftek chassi även med stängd lucka utan att den på ngt sätt är i vägen.

Permalänk
Medlem

http://www.komplett.se
Chassi/lådor-sen öppna diverse
köpte en Aerogate 2 där och måste tillläga att den är fruktansvärt bra.Just jag som letade efter en snyggd och utan non Anslutningar -USB och so-har de anslutningar redan i Datorlådan.
So long.....

Visa signatur

Asus Z97-E,Intel I7-4790K,Corsair Ram DDr 3- 16Gb 2x8Gb Pro Serie Vengance 2400MHZ

Permalänk
Medlem

Någon som vet vad grejen till vänster på Aerogate 2 är för ngt? Ser ut som en blandning av en högtalare & fläkt

Permalänk
Medlem

det kan nog vara en högtalare. den ger ju ifrån sig en varningssignal om nån fläkt går sönder eller nån temp blir för hög.

är det någon som vet om den matchar ett lian li chassi?

Visa signatur

Have you witnessed the power of the Twisted Rune?
Linux är bara gratis om din tid är värdelös.

Permalänk
Medlem

"...men även till exempel se hur många RPM hårddiskarna snurrar i."

Hittar inget om det i originaltexten.

Visa signatur

Vägra fx 3of4 Pi 1M 1.84 s Memory remapping
Minnen har ingen egen hastighet. Märkningen anger bara vilken hastighet minnena uppges klara

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Hardware guy
"...men även till exempel se hur många RPM hårddiskarna snurrar i."

Hittar inget om det i originaltexten.

"Fan speed can be adjusted very accurately using the Aerogate 2, thanks to the dial in the centre of the channel buttons. Turning it clockwise increases fan speed, whilst anti-clockwise reduces it. Making large changes, say from 1000rpm to 6000rpm will take quite a lot of turns however, so maybe a slightly less sensitive dial would be better for the next version."

Du ser på bilden att RPM visas, siffrorna över RPM indikerar på hur snbbt fläktarna snurrar.

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Sabbe
Någon som vet vad grejen till vänster på Aerogate 2 är för ngt? Ser ut som en blandning av en högtalare & fläkt

Detr är ingen högtalare... Det är en hårddisk fläkt...

Permalänk

Du sabbe! Jag har en svart Cheiftec låda med en svart Aerogate 2 och ser så jäkla snyggt ut, min brorsa har silver Chefitec med en silver Aerogate 2 och ser nästan bättre ut än min.

På tal om vad Aerogate 2 kan så är det Visa tempen i C eller F, du kan byta färg på det som lyser runt knappen i mitten och så kan den visa tempen och varv per minut på VGA, CPU, HDD och case.

Mitt bästa köp till datorn och den finns på
Mycom och priset är ca 400 - 500 kr.

//Stolleman

Visa signatur

"Även den enklaste modd kan bli snygg"
Stolleman 17:40 18/09/05
Besök www.the-hood.net

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av xeorix
Detr är ingen högtalare... Det är en hårddisk fläkt...

Nej det är ingen hdd fläkt. Det är cooldrive 4 som har det och inte Aerogate 2. Dom ser precis likadana ut men skiljer just det hdd kylning eller inte. Samt då att coolerdrive 4 är precis så stor som en cd-rom, det är inte Aerogate2 då det bara är en liten frontpanel. Sitter en helt onödig 4mm fläkt där bakom gallret. Sen sitter det en liten summer på kretskortet som är knappt någon cm i diameter som ger ifrån sig det jobbiga ljudet.

För övrigt tycker jag:
Konstigt test skulle jag vilja säga. För det där är första Coolermaster Muskeeter versionen, finns en senare då man kan välja färg på led´s en själ. Aerogate2 tycker jag är överskattad, körde med sådan tidigare men har nu bytt till Aerogate1 som är bra mkt enklare och uppfyller det jag ska ha den till, att styra fyra chassie fläktar.

Permalänk
Medlem

Någon som vet hur man nollställer dom ?

Visa signatur

Soltek-k8t800pro, amd64-3500@2640mhz 1,5v, ati-r 9700, no-name pci 3200 1024mb