Nvidia vill förbättra D-Sub?

Permalänk
Melding Plague

Nvidia vill förbättra D-Sub?

<font style="font-size: 10pt"><b>Nvidia vill förbättra D-Sub?</b></font> <small class="small">tisdag 20 september av <a href="mailto:nyhet@sweclockers.com">Herman</a></small><br>
På den Koreanska hårdvarusajten <a href="http://www.hkepc.com/bbs/viewthread.php?tid=474045&extra=page..." target="_blank" >Hkepc</a>:s forum kan man läsa om ett patent som Nvidia har ansökt om. Det handlar om en viss VGA Connector With Integral Filter på vanliga 15 pinnars D-Sub-kontakter (även kallat VGA). Den syftar tydligen till att förbättra signaler genom kontakten plus en hel del till. Citatet nedan säger lite om patentet:
<br />
<br /><I>"An improved VGA connector that supports enhanced graphics performance by internally incorporating one or more functions of fusing, filtering, shielding, and controlling of signal line impedances. The improved VGA connector is dimensionally interchangeable with many aspects of standard VGA connectors and use standard pin-outs that mate with mating connectors. Integral DACs can be included to provide analog inputs."</I>
<br />
<br />Varför Nvidia vill ändra på den 15-pinnars D-Sub-kontakten som varit standard i många år nu är inte känt. Möjligen handlar det om en förbättring som krävs för nyare kort från Nvidia i framtiden. Dock så presenteras det fler kort med två stycken DVI-anslutningar än VGA i dagens läge, åtminstone i högprestandasegmentet. <a href="http://www.sweclockers.com/html/sok.php?searchquery=displaypo..." target="_blank" >DisplayPort</a> är en annan standard som troligen kommer ersätta både VGA och DVI. Exakt när DisplayPort skall lanseras på marknaden finns det dock väldigt lite information om.

Visa signatur

Observera att samma trivselregler gäller i kommentarstrådarna som i övriga forumet och att brott mot dessa kan leda till avstängning. Kontakta redaktionen om du vill uppmärksamma fel i artikeln eller framföra andra synpunkter.

Permalänk
Medlem

hade det inte varit bättre med en liknande funktion för DVI så man kunde ha längre kablar? eller en hårdvarugrej som synkroniserade (fördröjer vissa dataströmar) signalerna i kabeln. (vilket som jag fattat det är problemet nu..)

Visa signatur

Operativsystemet som löser nästan alla problem: Mint

Permalänk
Medlem

Jag tror det mest handlar om att få ner tillverkningskostnaden genom att integrera vissa komponenter i VGA-kontakten. Dessutom skulle det då inte behöva skilja något på på själva PCB:t mellan grafikkort med analoga eller digitala utgångar.

Permalänk
Medlem

Det är ju jobbigt för oss som nyss köpt skärmar (iofs tar det nog sånn tid att få det klart så att det är nog dax att köpa en ny då) för många tusenlappar. Men en converter är väl att räkna med.

Visa signatur

Intel i7-5820k .:. 32GB DDR4 2400 MHz .:. RTX 3060 Ti .:. 1TB 970 EVO NVMe .:. AOC 49" 5120x1440@120Hz
Intel E3-1230v2 .:. 32GB DDR3 ECC .:. GTX 1650 .:. 9x3TB WD Red & 4x10TB IronWolf

Permalänk
Avstängd

Vild spekulation:

Kanske de vill skapa ett alternativ till kommande kopieringsskyddade standarder genom att förbättra gamla hederliga VGA så pass att den blir ett alternativ till platta skärmar även i framtiden?
Eller hålla frekvensen uppe till högupplösta platta skärmar?

Nvidia riktar sig mest till datorspelande barn/ungdomar som har andra värderingar än resten av datorindustrin.

Som sagt, vilda spekulationer.

Permalänk
Medlem

varför hålla på och böka runt med en gamal standard ?

alla kommer ju ändå köra DVI inom några år

Visa signatur

.: Learn the system, Play the system, Break the system :.