Förhandstitt på i975X

Permalänk
Melding Plague

Förhandstitt på i975X

<font style="font-size: 10pt"><b>Förhandstitt på i975X</b></font> <small class="small">onsdag 2 november av <a href="mailto:nyhet@sweclockers.com">Bjorn</a></small><br>
Den asiatiska sajten HKEPC har skrivit en <a href="http://www.hkepc.com/hwdb/i975xfirstlook-1.htm" target="_blank">förhandstitt</a> om Intels kommande chipset i975X. Det intressanta med den här styrkretsen är att den även fungerar med Intels nya arkitektur och processorserie Conroe och därför kommer att vara väldigt aktuell om ungefär ett halvår när de nya processorerna lanseras.
<br />
<br />Enligt pressmaterial publicerat på HKEPC kommer i975X att stödja nuvarande processorer och Conroe. Styrkretsen har systembuss på 1066 MHz eller 800 MHz och klarar av upp till 8 GB minne i dual channel DDR2-667-konfiguration. Stöd för både SLI och CrossFire finns med två stycken PCI Express 8x.
<br />
<br />Sidan har även information om sydbryggan ICH7. Standardmodellen stödjer fyra stycken Serial-ATA-portar och fyra PCI Express-platser. RAID-versionen ICH7R stödjer RAID 0, 1, 5 och 10. Det finns även en version av ICH7 som heter Digital Home, som stödjer något som heter Quick Resume Technology, vad nu det är.
<br />
<br />Den nya styrkretsen kommer att lanseras i början av nästa år.
<br />
<br />För bilder på ett moderkort med i975X och några "Intel Confidential"-slides, gå till <a href="http://www.hkepc.com/hwdb/i975xfirstlook-1.htm" target="_blank">HKEPC</a>.

Visa signatur

Observera att samma trivselregler gäller i kommentarstrådarna som i övriga forumet och att brott mot dessa kan leda till avstängning. Kontakta redaktionen om du vill uppmärksamma fel i artikeln eller framföra andra synpunkter.

Permalänk
Medlem

Det såg ju minst sagt futuristiskt ut...trevliga 40mm fläktar, eller om det är ännu mindre.

...och hur var det med DRM?

Permalänk
Medlem

haha.. 4st små whiniga fläktar.. inte en chans...

Permalänk
Medlem

"Stöd för både SLI och CrossFire finns med två stycken PCI Express 8x. "

2st 16x hade varit bättre.....

Permalänk
Medlem

Jäklar vad tufft det är !

Permalänk
Avstängd

Ett av dom första snygga moderkorten
Stöd för både SLI och Crossfire trodde jag aldrig skulle gå

Permalänk

när kommer det ut i affärn?
vad skulle ett sånt kosta?
man blir ju lite småsugen för jag ska ju ändå köpa nytt

Visa signatur

HEJ!:D

Permalänk
Medlem

Bara jag som tror att de fjantiga fläktarna kommer låta som en skurken Boeing 757 efter några månader? Och varför bara 8x på PCIe portarna? Fortfarande s775 alltså inget för mej. Den generation med den socklen måste vara den mest misslyckade....

Permalänk
Discokungen

Varför blå genomskinlig plast? -.-

Intel måste bygga en ny processor från grunden. Thats it.

Visa signatur

AMD 5800X3D - G.Skill Trident Z 3200 CL16 32GB - Asus B550 TUF - ASRock 7900 XTX Phantom - Intel 900p - CaseLabs S8 - LG 42C2 - Corsair AX1200i - Aquaero 6 - Vattenkyld