LED-bakgrundsbelysning i bärbara datorer 2:a kvartalet 2006

Permalänk
Melding Plague

LED-bakgrundsbelysning i bärbara datorer 2:a kvartalet 2006

<font style="font-size: 10pt"><b>LED-bakgrundsbelysning i bärbara datorer 2:a kvartalet 2006</b></font> <small class="small">torsdag 3 november av <a href="mailto:nyhet@sweclockers.com">Jonas</a></small><br>
Vi har tidigare rapporterat att Tom’s Hardware Guide har testat en plattskärm med LED-bakgrundsbelysning istället för de CCFL rör som brukar sitta i LCD-skärmar. Fördelen var framför allt den extrema färgåtergivningen som skärmen lyckades presentera, medan den stora nackdelen var det höga priset.
<br />
<br />Nu skriver <a href="http://www.digitimes.com/news/a20051102PR205.html" target="_blank">DigiTimes</a> att vi redan under andra kvartalet nästa år kan räkna med att hitta sådana skärmar i bärbara datorer:
<br />
<br /><i>”The adoption of LEDs as a backlight source for 12- and 14-inch notebooks should begin in the second quarter of 2006, when the price gap between CCFL- (cathode fluorescent lamp-) and LED- based backlight modules narrows to less than NT$100 (US$3)”</i>, hävdar företaget Everlight Electronics som tillverkar LED:s.
<br />

Visa signatur

Observera att samma trivselregler gäller i kommentarstrådarna som i övriga forumet och att brott mot dessa kan leda till avstängning. Kontakta redaktionen om du vill uppmärksamma fel i artikeln eller framföra andra synpunkter.

Permalänk
Medlem

Ingen bild?

Permalänk
Medlem

Det största problemet tordes väl vara att den där LED-skärmen THG testade var brutalt stor och tung?

Permalänk
Hedersmedlem

Hur blir det med energiförbrukningen om man använder Led ljus?

Permalänk
Avstängd
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Alleand
Hur blir det med energiförbrukningen om man använder Led ljus?

Mycket minde, finns ett stort torn i Östersund som är täckt av LED-lampor och den drar mindre ström än ett kylskåp.
http://www.arctura.se/sidor/fototavling/2_big.jpg

Visa signatur

You stink. Bender's great. Deal with it

Permalänk
Medlem

Men hur kommer det bli med "pixelfel" på en led-skärm? Jag gissar att vi kommer dras med trasiga "leds" likadant, eller har jag fel?

Permalänk

zaq:
En LED har då många gånger bättre livslängd än ett CCFL. Dessutom är de tåligare och det är nog väldigt sällan en LED är "trasig". Har du någonsin sett en trasig LED där det inte är en klåfingrig människa som matat den med för mycket ström?

Visa signatur

i7 930 @ 3.8 | P6X58D-E | 6GB Corsair XMS3 | 2x R9280X | Intel SSD|
Dell UltraSharp 2707WFP | Logitech Z5500 | Logitech Illuminated | MIONIX Saiph 1800 |