Har du nForce4-problem?

Permalänk
Melding Plague

Har du nForce4-problem?

<font style="font-size: 10pt"><b>Har du nForce4-problem?</b></font> <small class="small">lördag 5 november av <a href="mailto:nyhet@sweclockers.com">Bjorn</a></small><br>
<a href="http://www.techreport.com/onearticle.x/8989" target="_blank">The Tech Report</a> har sammanställt en lista med problem många har råkat ut för med nForce4. Tre mer eller mindre vanliga problem har uppdagats och inte fixats trots att styrkretsen existerat i nästan ett år. Det första problemet är att det inbyggda nätverkskortets hårdvarubaserade acceleration för TCP inte alltid fungerar, med blåskärmar eller dålig prestanda som följd. Det andra problemet är datakorruption med vissa konfigurationer och det tredje problemet är långsamma boot-tider med nVidias IDE-drivrutiner.
<br />
<br /><a href="http://www.techreport.com/onearticle.x/8989" target="_blank">The Tech Report</a> har mer information. Har du råkat ut för dessa problem skriv gärna i nyhetskommentarerna.

Visa signatur

Observera att samma trivselregler gäller i kommentarstrådarna som i övriga forumet och att brott mot dessa kan leda till avstängning. Kontakta redaktionen om du vill uppmärksamma fel i artikeln eller framföra andra synpunkter.

Permalänk
Medlem

Har varit med flera ggr om att nätverkskortet är igång och en nätverkskabel ansluten men att de internet och sånt ändå inte funkar... kanske är det då?

Permalänk
Medlem

nforce4+6800GT var väl inte heller någon höjdare?

Visa signatur

Sys 1 AMD Phenom II x4 965 BE @ 4.1 Ghz | Asus M4A89GTD PRO | XFX Radeon HD 6870 x 2 Crossfire | Corsair XMS3 8 GB | Intel 520 SSD 120GB | Fractal Design R2 Titanium | Logitech X-530 5.1
Sys 2 Intel Quad Core Q8300 @ 3,1 Ghz | ASUS P5QL PRO | Gainward 275 GTX | Corsair Dominator CM2X 8500 4GB | WD Raptor 150 GB |

Permalänk
Medlem

Har inga problem med nätet med Nf4.. Däremot har inga av mina gigabit på mina 2 gamla via moderkort funkat längre än 5 minuter i streck..

Permalänk

Problemet med långsam boot tid när man kör in nVidias IDE drivare har ju funnis sen nForce2, på vissa versioner av deras drivrutiner. Jag upptäckte det på 2st versioner åtminstonde då.
Installerar aldrig IDE drivarna pga detta.

Visa signatur

Core i5-6600K, 2x8GB Vengeance LPX 2666MHz, Z170 Pro gaming, MSI 760GTX

Permalänk
Medlem

Tja, jag fick aldrig hårdvarubrandväggen att funka som jag ville (fick felmeddelanden under installationen, och kom inte ens ut på nätet sen, trots fipplande med inställningarna) så jag kom aldrig så långt som att se om det finns några andra brister

Datakorruption har jag inte råkat ut får så vitt jag vet... Jag hade en del sånt på mitt gamla Via chipset, så jag borde upptäckt det om det hade hänt igen. Dock verkar det iofs vara frågan om ganska små ändringar - kanske missat det.

Riktigt långsam boot hade jag konsekvent när jag köpte burken, men en BIOS uppgradering av moderkortet (MSI neo4) löste det, och sen dess har jag aldrig haft problem med det. (kör med Nvidias drivisar)

Däremot har jag råkat ut för att hårddisken inte hittas alls vid boot ett fåtal gånger... Stänga av burken och rycka lite i SATA kablarna har räckt hittills för att allt ska sparka igång igen, men det inger inte direkt förtroende precis

Visa signatur

A modest man is usually admired, if people ever hear of him.

Permalänk
Discokungen
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Roger W
Tja, jag fick aldrig hårdvarubrandväggen att funka som jag ville (fick felmeddelanden under installationen, och kom inte ens ut på nätet sen, trots fipplande med inställningarna) så jag kom aldrig så långt som att se om det finns några andra brister

Det problemet har jag också. Ganska tråkigt men det kvittar, brandväggar i datorn är överskattade ^^

Visa signatur

AMD 5800X3D - G.Skill Trident Z 3200 CL16 32GB - Asus B550 TUF - ASRock 7900 XTX Phantom - Intel 900p - CaseLabs S8 - LG 42C2 - Corsair AX1200i - Aquaero 6 - Vattenkyld

Permalänk
Medlem

Jag har haft en hel del problem med nätverket. Jag har tvingats köra i 100 MBit halv duplex ett tag men sen började det strula och nu kör jag bara 10MBit halv duplex.

Visa signatur

QX6700 @ 4,0GHz | EIZO S2410W 24.1" | Vapochill LS + Reserator | SLI 8800GTX @ stock | Corsair XMS2 2x1GB PC8500 | EVGA 680i | 2x73GB Raptor raid | Creative X-Fi Xtrememusic + Logitech Z-5500 | Logitech G15 | 06: 17560 |

Permalänk
Medlem

samma skit här, först fungerade INTE ndvidia firwall utan BSOD. När jag avinstalerade allt, och BARA körde nätverksporten fungerarar det bättre..
håller PRECIS på att testa hastigheter, och det verkar inte imponerade i alla fall.. skall bekräfta..

sedan.. läster jag,

http://www.mycom.se/kategori/_hardvara_datorkomponenter_hardd...

nice, MAxtor inte kompatiblet med nforce4.. suck suck vilket skit chipset.. HAR ALDRIG sett en datorbutik skriva liknande om något annat chipset.. fy fan vad dåligt rent ut sagt.

Nu har jag nästan beställt ett nytt ASUS kort med crossfire i stället.. eftersom jag inte ens behöver SLI skiten i alla fall... undrar HUR många som behöver SLI och har ett SLI kort med bara ETT kort, som man "kanske" köper till om ett "tag" jaja.. då köpter jag hällre nytt GFX den dagen...

nej, fy fan.. nämnde jag att den ANDRA gigabit porten inte fungerar utan laggar om jag kör med SENASTE drivrutinen?? det är väl därför man kör som DUAL gigabit, för att Nån skall funka.
sedan har jag ALDRIG haft så mycket problem som med mitt A8n-sli premium.. och det mesta kan härlädas till Nforce. Har satt ihop flera datorer bara i år, och denna var den jobbigaste... synd att ingen säger dessa problem när de väl kör sina system, nej.. då är allt prima och intel är skit och allt som inte heter SLI det är inte nice..

tack, jag vet att Ni säkert inte har haft några problem, och att Ni tycker Nforce är bra för att Nvidia är så jäääävla bra.. men jag är objektiv, och tyckte det verkade "fint" att pröva på.. tweee..
aldrig något mer nforce för mig i alla fall.

edit: glömde säga att jag fick strula med on board ljudet för att det hackade så himla mycket, men fick till slut inte bort allt oljud, utan köpte ett nytt Audigy kort istället.
Sen tycker jag inte om att det står Nvidia Audio och allt sånt skräp när det inte är DERAS hårdvara?? hur som helst.. intallerar jag ingen från nvidias program, om det inte behövs. vågar inte ens uppdatera för att dator kanske går i lås etc. och orkar inte ominstallera.

Permalänk
Medlem

Va bra! läste att problemen många, inkl. mig, haft med data corruption på SATA diskar kunde lösas genom att stänga av Command Queding. hoppas det löser problemet med min förbannade maxtor DM 10 som gillar att orsaka hängningar lite då och då.

Med tanke på detta och problemen med NF3+GF6800 tänker jag inte välja ett Nvidia chipset nästa gång.

Visa signatur

WS: DFI LP UT X38T2R (Gigabyte X38-DQ6 = Trasigt)| Intel C2D E6750 | 4*1 GiB Twinmos PC2-6400 | ATI Radeon HD4870 1GB | WD Caviar XL "AAKS" SATA 500GB | Antec Neopower 480W | Antec SLK3700-BQE
Server: DFI LP NF4 Ultra | AMD 3000+ "winchester" | 2*512MiB PC3200 | ATI Radeon HD2400pro | 1000GB WD GP, 3*320GB Seagate 7200.10, 250GB WD2500 PATA, 200GB Maxtor DM10 SATA = 2410GB

Permalänk
Medlem

just det bra lösning, stänga av den funktionen jag betalade för både MK och HD...

hur kollar man data korruption??

tycker explorer är lite "segt" när jag vill titta i vissa mappar på datorn..

kanske är normalt?

Permalänk
Medlem

Jag sitter med nForce4 och ett 6800GT, enda problemet jag har haft är att wake-on-LAN funktionen har buggat sig så att datorn startas igen så fort man slagit av den trots att funktionen varit avstängd i bios. Det löste sig med att hitta ett någorlunda dolt alternativ för det i windows. Nu kör jag linux utan några som helst problem med det.

Permalänk
Avstängd

För det första så gäller detta främst Intel versionen av nForce4.

nForce4 är sen inte det ända chipset som strular vill jag lova. Det är ett mycket bra och stabilt chipset som används av stora OEM tillverkare som säljer många mer datorer än vad ni kan räkna till.

Riktigt många datorer med nForce4 chipsets har byggts här och det handlar om att installera och att configurera allt rätt vilket inte är speciellt svårt. Att ha senaste biosversion till sitt nForce moderkort är givet vilket alla inte kanske tar för givet.

Dock ett problem som finns är att nätverket kan strula med nForce korten. Detta beror på DHCP/broadcast/MAC. Man kan helt enkelt byta MAC adress om man har ett modem/router som inte gillar dessa.

Att undvika nVidia SW IDE driver är även positivt.

Kan tilläggas att nForce4 fungerar utmärkt med alla maxtor diskar som jag byggt. Har även byggt med Hitachi diskar.

För dom som tycker att SLI är skräp så finns Ultra versionen som har 1st x16 slot. Sen måste det inte innebära att man måste köra SLI för att man har ett moderkort som har 2st 16x slots. T.ex så kanske det finns dom som sitter med ett ATI kort och ett nVidia kort.

Visa signatur

Att kunna ha rätt är en självklarhet, man kan ha olika uppfattning om VISSA saker, men inte VISSA andra, t.ex att jorden är platt när den är RUND! Eller andra uppenbara saker som att en processor ÄR bättre än en annan.

Permalänk

Jag blev aldrig vän med den inbyggda brandväggen då jag fick BSOD varje gång jag började använda lite bandbredd så den avinstallerades illa kvickt. Annars så har jag klarat mig från övriga problem.

Visa signatur

3 Mos 11:10
Men allt i hav och floder som inte har fenor och fjäll — vare sig smådjur eller andra vattendjur — det skall gälla som något avskyvärt för er.

Permalänk
Medlem

Jag tror att jag har råkat ut för detta. När jag fick min nuvarande dator (X2 3800+, Asus A8N-E, KVR) så kunde jag inte ladda ner något via datorn utan enorm datakorruption. Dock så blev inte saker som datorn använde felaktiga, utan det berörde bara nätverkstrafik. Jag flashade till senaste BIOS och installerade om windows och installerade bara drivrutinerna från NVidia, inga programvaror. Efter det så försvann problemet.

Visa signatur

You're a nut, you're crazy in the coconut!
Tredje året på ITEK, MDH Västerås!

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av AlphaCPU
[B]

Sure, så fort det är intel, så strular även nvidia?? jag har en AMD x2, som jag annars är ganska nöjd med (har alltid kört med intel annars.) dock tycker inte jag de är bäst just nu så jag bytte.. det skulle inte många amd folk göra även fast någon version VAR bättre.. nog om detta.. vad jag menade med att allt är SLI, det finns inte samma BRA kort till 1 PCIE, alltså SLI har tex. heatpipe lösning, Sata2 etc. etc. VISSA saker fanns EJ på andra versioner, samt finns ingen passiv lösning som är för ett gfx kort..

sedan, hoppas jag du har rätt angående maxtor HD etc. eftersom data korruption är allvarligt som fan.. okej med drivrutiner etc. och ja,. flasha bios hjälpe inte när nvidia gav mig BSOD från flera håll..

men det verkar som många har haft problem, och man blir lite rädd.. och det är otrevligt att det även finns några stycken med dessa problem...

hur som helst, skall jag dumpa mitt a8n.sli premium och köra en htpc på den... = mindre vikitigt ifall det skiter sig, och köra på ett bättre chipset, med passivkylning

Permalänk
Medlem

Har inga problem, och använder en Maxtor Sata disk, dock avinstallerade jag IDE drivsarna för jag fick skumma problem, de är det enda.
Sen att en Maxtor IDE disk fått corrupta felaktigheter tror jag inte att NF4 står för. Nåväl.

Permalänk

Skulle gärna undvika Nvidias IDE SW-drivers, om jag bara kunde. Installerar jag inte dom råhackar dvd's som jag spelar upp från hårddisken. Men jag testar 6.70-drivrutinerna nu och hoppas
Det är inte heller varje gång jag startar datorn som den tar över en minut på sig att starta. Men för att få filmerna att fungera ordentligt är det värt den långsamma start-tiden.
Nvidia's NIC använder jag inte. Kör med Marvellkortet som också sitter inbyggt, och det har aldrig krånglat.

Permalänk
Medlem

okej, så får att inte få problem

1, installer inte Nvidia bus IDE
2, eller Nvidia Firewall,
3, använd helst inte ens NIC från Nvidia
4, stäng av ljudet.
5, Stäng av Native command Queing
6, Använd inte senaste Marvel gigabit drivisarna.

Annars funkar allt Stråååålande..

SERÖST; detta är min lista.. har följt den från dag 27 (tog 26 dagar att fatta vad FAN som var fel).

sedan finns det de som verkar ha allting fungerande från dag 1, Gratulerar

Permalänk
Avstängd
Citat:

Ursprungligen inskrivet av peter.nilsson83
Skulle gärna undvika Nvidias IDE SW-drivers, om jag bara kunde. Installerar jag inte dom råhackar dvd's som jag spelar upp från hårddisken. Men jag testar 6.70-drivrutinerna nu och hoppas
Det är inte heller varje gång jag startar datorn som den tar över en minut på sig att starta. Men för att få filmerna att fungera ordentligt är det värt den långsamma start-tiden.
Nvidia's NIC använder jag inte. Kör med Marvellkortet som också sitter inbyggt, och det har aldrig krånglat.

Ang uppspelning av DVD's så har det ju med codecs att göra. Jag vet själv att iexplore.exe ihop med mpeg2/mpeg4 inte alltid är så roligt ihop. Prova andra codec's/spelare? VLC?

Det inbyggda nVidia NIC'et är jäkligt bra skall du veta egentligen. Betydligt bättre än marvell NIC'et. Marvell NIC'et drar även mycket mer processorkraft.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av wasabi
okej, så får att inte få problem

1, installer inte Nvidia bus IDE
2, eller Nvidia Firewall,
3, använd helst inte ens NIC från Nvidia
4, stäng av ljudet.
5, Stäng av Native command Queing
6, Använd inte senaste Marvel gigabit drivisarna.

Annars funkar allt Stråååålande..

SERÖST; detta är min lista.. har följt den från dag 27 (tog 26 dagar att fatta vad FAN som var fel).

sedan finns det de som verkar ha allting fungerande från dag 1, Gratulerar

1. Installera grejer i denna ordning:

* OS
* Eventuella Service Packs till ditt OS
* DirectX
* Drivrutiner
* Programvaror

2. nVidia Firewall har jag ingen erfarenhet, använder själv separat gateway/switch/router istället. Jag föredrar också att samtliga inte installerar denna. Det finns tredjeparts mjukvarubrandväggar att hämta på nätet för dom som inte har hårdvarubrandvägg i form av router.

3. Använd HELST NIC'et från nVidia då det är jäkligt bra skall du veta. Det finns testat mot t.ex Intel's NIC och det prestarar grymt. Låg processorbelasning också. Det som kan krångla kan du läsa om i mitt tidigare inlägg. Även jag har stött på lite krångel med det men jag har dock alltid fått NIC'et att fungera med lite pill med MAC's.

4. Ljudkontrollern tillverkas numera mestadels av realtek. Deras ljudkrets är det inget fel på och drivrutiner för dessa skall ni hämta från deras site på http://www.realtek.com.tw

5. Absolut!

6. Jag som har nForce2 kan meddela att 2.45 drivisarna är dom som ger bäst prestanda. Även stabila och bra, så senaste är inte alltid bäst.

Visa signatur

Att kunna ha rätt är en självklarhet, man kan ha olika uppfattning om VISSA saker, men inte VISSA andra, t.ex att jorden är platt när den är RUND! Eller andra uppenbara saker som att en processor ÄR bättre än en annan.

Permalänk
Medlem

Nu har jag inte nForce4 men har ett Epox EP-8RDA6+Pro med nVidia nForce 2 Ultra 400 chipset och min maxtor 200Gb SATA disk hittas inte vid start om maskinen stått avslagen mer än en minut.
För att få igång den så måste jag starta den och vid post bipet så startar jag om den på knappen och då hittas disken, annars stannar den bara på "detecting ide devices" och inget händer.
Omstart går dock bra, felet uppträder bara när det stått en minut eller mer.

Permalänk
Medlem

Installerade nyaste nForce4 drivrutinerna 6.70 förra vecka vilket orsakade problem. Installerade sedan 6.66 och då funkade allt normalt.

Visa signatur

"Half-Life 2 is like Duracell of games. It just keeps owning and owning and owning."
i7 920@3.2 vCore 1.024 | Asus P6T Deluxe v2 | 6GB Corsair Dominator Twin3X 1600MHz (6-6-6-18) | Noctua NH-U12P SE2 | Asus DC2 Top V2@1000/1344 vGpu 1.025 | WD Raptor 1500ADFD | Corsair HX 750 | Vista Home Premium 64-bit|

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av AlphaCPU
För det första så gäller detta främst Intel versionen av nForce4.

Märkligt så skriver inte artikelförfattaren .. utan han påstår att det är ett Nforce4 problem?

I noted some of these problems in my initial review of the nForce4 one year ago, and some of them persisted in April when the nForce4 SLI Intel Edition was introduced. From what I've gathered, the problems fall into a few main areas.

http://www.techreport.com/onearticle.x/8989

Visa signatur

XFX Radeon RX 7700 XT Speedster QICK 319 Black Edition | AMD Ryzen R7 5700X | Noctua NH-D15 | Asus TUF Gaming B550-Plus | Kingston Fury Beast DDR4 3600MHz 4x8GB | Samsung 990 Pro 1TB | Corsair HX1000i | Fractal Design Define S | LG 27GL83A | Corsair K95 Platinum | Corsair Sabre RGB PRO Wireless | Corsair Void Elite Wireless

Permalänk
Medlem

Jag tro nästan att varje Mobbo fungera anarlunda.Det är bara att prova detta ut......Klaus

Visa signatur

Asus Z97-E,Intel I7-4790K,Corsair Ram DDr 3- 16Gb 2x8Gb Pro Serie Vengance 2400MHZ

Permalänk
Medlem

Angående Maxtor hårddiskar

Maxtor har ett kompabilitetsproblem med NF4 chipset. Det enda som hjälper är att uppgradera firmware i hårddisken. Dock medger inte Maxtor själva att det finns ett problem så man får rota runt lite på nätet efter en fungerande firmware. Jag hittade en på ett forum efter att ha letat i ett par dagar.

När jag köpte mina grejor "försvann" hårddiskarna i windows såfort man började kopiera nåt till dem. Vid omstart kunde inte biosen hitta dem. Men som sagt en firmware uppgradering och allt funkar klockrent.

Visa signatur

A64 3500+ || DFI LP NF4 SLI-DR || Corsair 3500LLPRO 2x1024 MB || Sapphire X850XT 256 MB || 2 x Maxtor DiamondMax Plus10 250GB 16MB || Hitachi Deskstar 14R9337 7K400 || WD Raptor 74 GB

Permalänk
Medlem

Kanske man ska köpa annat än maxtor när man uppgraderar nästa gång?

mnmerlin = vilken maxtor disk har du och var hittade du en firmware?

Permalänk
Medlem

Har för mig att det endast var 16MB cache S-ata versionerna av Maxtor diskarna som det var problem med?

Visa signatur

XFX Radeon RX 7700 XT Speedster QICK 319 Black Edition | AMD Ryzen R7 5700X | Noctua NH-D15 | Asus TUF Gaming B550-Plus | Kingston Fury Beast DDR4 3600MHz 4x8GB | Samsung 990 Pro 1TB | Corsair HX1000i | Fractal Design Define S | LG 27GL83A | Corsair K95 Platinum | Corsair Sabre RGB PRO Wireless | Corsair Void Elite Wireless

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av HighLander
Kanske man ska köpa annat än maxtor när man uppgraderar nästa gång?

mnmerlin = vilken maxtor disk har du och var hittade du en firmware?

Det är de hårddiskarna med en modellbeteckning som börjar med 6L som har samma firmware. Jag har den liggande, tror den är svår att få tag på eftersom den inte är officiell.

Visa signatur

A64 3500+ || DFI LP NF4 SLI-DR || Corsair 3500LLPRO 2x1024 MB || Sapphire X850XT 256 MB || 2 x Maxtor DiamondMax Plus10 250GB 16MB || Hitachi Deskstar 14R9337 7K400 || WD Raptor 74 GB

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av mnmerlin
Det är de hårddiskarna med en modellbeteckning som börjar med 6L som har samma firmware. Jag har den liggande, tror den är svår att få tag på eftersom den inte är officiell.

Ok min är en 6B200M0 så är det inte samma disk
Tackar och bockar ändå

Permalänk
Medlem

problem.

jag köpte ny dator igår. (Abit NI8-SLI GR nForce4, P4 630 prescott 3.0Ghz, Maxtor 10 200Gb och ett PX6800GT)

Fick stora problem!!!!
Det funkade fint att installera windows xp på s-ata disken...men direkt när jag installerat IDE/SW drivrutinen så fick jag blåskärm och sedan startade datorn om. När jag starta den igen så kommer man in i windows utan problem...men den startade bara om sig själv efter 3-10min igen...

Så jag installerade om Windows xp och skippade IDE/SW drivrutinen och Nvidia Firewall.
Nu verkar allt funka kanon! Jag vet inte varför det inte funka från början och varför just problemet med omstart blev följden av dom drivrutinerna.
Kan någon förklara det?