Permalänk
Melding Plague

ULi 1697 testad

<font style="font-size: 10pt"><b>ULi 1697 testad</b></font> <small class="small">tisdag 6 december av <a href="mailto:nyhet@sweclockers.com">Bjorn</a></small><br>
Vi har tidigare <a href="http://forum.sweclockers.com/showthread.php?threadid=531723">rapporterat</a> om Abits nya moderkort UL8 PRO som är det första moderkortet med en nya styrkrets från ULI: ULI M1697. <a href="http://www.ocworkbench.com/2005/uli/m1697/g1.htm" target="_blank">OCWorkBench</a> har inte testat Abits nya moderkort. OCWorkBench har däremot testat ett referensmoderkort från ULI som använder den nya styrkretsen. Testet jämför ULI M1697 mot GeForce 6150 (Nvidias senaste styrkrets med integrerad grafik) med en Athlon 64 FX-53. Intressant läsning om man vill veta vad som väntas skall och är nyfiken på alternativ till Nvidia, ATI, Via och SIS.
<br />
<br />Läs testet hos <a href="http://www.ocworkbench.com/2005/uli/m1697/g1.htm" target="_blank">OCWorkBench</a>.

Visa signatur

Observera att samma trivselregler gäller i kommentarstrådarna som i övriga forumet och att brott mot dessa kan leda till avstängning. Kontakta redaktionen om du vill uppmärksamma fel i artikeln eller framföra andra synpunkter.

Permalänk
Medlem

Intressant

Permalänk
Medlem

Mm, förhoppnings så kommer vi ser mer moderkort med denna chipset. Jämnfört med M1695 som enbart "en" moderkort ute på marknaden som använder den just nu. Som är buggig(ASRock förmodligen) och saknar vissa överklocknings funktioner och att ASRock verkar hålla tillbaka dom oxå. Men om man volt moddar den så =] .
Förhoppningsvis så kommer den att pressa ner priset på NF4(ej SLI kanske) moderkorten. Annars är det ett bra, billigare alternativ.
Annars så borde RD580 pressa priset på NF4 SLI moderkorten förhoppningsvis.

Oj, kanske "dom" kommer att pressa ner priset på SLI/CF chipset kretsar/lösningar:
http://www.ocworkbench.com/ocwb/ultimatebb.php?/topic/29/1268...
< M1695 och 1697. Kommer att bli interessant då dom använder RAMBUS implementering/lösning och om man kollar på PCI-E tester av M1695. http://www.rambus.com/products/pciexpress/customers.aspx
S3 där med.

Men, det beror på var priset kommer att ligga på, med tanke på licens kostnader och vidare utveckling av drivrutiner.

Hehe har tänkt lite på detta nu, men:

Eftersom det är på "en" chipset krets och behöver inte nödvändigtvis använda en SB för väsentliga/vanliga funktioner. Men den är för AMD 64 CPUn. Men, VIA,s C7-M(V4) CPU kanske. Så, en liknande Chipset men för C7-M är "kanske" nånting som man kan förvänta sig dom senaste månaderna, beror nog mycket på om C7-M slår igenom dock.
Och är "kanske" ett bättre alternativ än VIA,s VN800 som inte är "en" chipset lösning, utan måste ha en SB för att man ska få en komplett system med dom vanliga funktionerna man är van vid. Men VIA,s VN800 har ju en IGP(S3 Graphics UniChrome Pro IGP). Kanske är ULI,s lösning med en GPU ett bra alternativ ändå dock(med tanke på batteri tid) men förmodat bättre prestanda.
Angående dom med Intels QPB så har ju ULi M1685 stöd för P-M.

Förmodligen en chipset med blandning och förändringar av lösningar som redan finns.

Saker som stödjer: ULi har adopterat ACPI 3.0: http://www.acpi.info/adopt.htm
Mobila och med tanke på låg effekt förbrukning:
http://www.uli.com.tw/eng/press_center/press_releases_detail....
http://www.uli.com.tw/eng/products/product_detail.php?pserno=...
"Transmeta and ULi Collaborate to Drive Energy Efficient, Innovative Mobile Devices"
SB;or men, det vissar att dom har potentialen att komma med en konkurrens kraftig lösning för den mobila marknaden(C7-M är kanske en bra start om partnerna är samarbets-. villiga) för konkurrensens skull. Kommer gynna oss konsumenter om det nu sker, vilket jag hoppas.

Men det mesta ligger nog på att VIA är villig att tillåta andra att skapa lösningar(chipset) till just deras CPU och inte göra som vad Intel verkar göra genom att låsa ut(Intels QPB licens,Chipset,PIN förändringar(inkompatibilitet). Och gå mer på en linje/motto som AMD.