Trusted Computing mot anonymiteten

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Lady
tydligen så har du inte läst EULA när du installerar spelet om vad du får göra med det..

Är nästan som körkort.. Utan körkort får du inte köra bil..
utan att ha köpt spelet får du inte spela spelet ..
Du får inte köra fortare än hastighets begränsningen..
du får inte kopiera spelet..

Allt är så simpelt o logiskt , följ lagen så blir allt bra ..
rätt dig fint in i ledet så fläsk person vill...

Löjligt, kan inte avtala om vad som helst.

Permalänk
Medlem

Nu har det gått en dag. Hur ser det ut, några grupper som planerar demostrationer?

Visa signatur

Nej är också service.

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Rushdie
Nu har det gått en dag. Hur ser det ut, några grupper som planerar demostrationer?

såg en namninsamling mot det i Karlstad igår...
Jag skulle defenetivt vara på att skapa ett parti mot sånt här, ett "vettigt" parti.

övrigt
Jag har så mycket att säga om det här att det är skrattretande, och därför är jag tyst. Iallafall tills jag kommer tillbaka från lektion. Det jag däremot kan säga så länge är följande till de som verkar tro att sånt här gynnar oss på något sätt eller att det är rätt att göra sånt här:

Vi, folket, som skall vara den sanna makten i denna värld har skyldigheten och ansvaret att se till att styret spelar efter de regler vi sätter upp. Vi har inte rätten att låta folk som sköter detta ansvar ta smällen för att man själv inte orkar bry sig. Att göra detta är ett brott mot inte bara sig själv utan även sina medmänniskor och deras tillvaro och bör ses som extremt allvarligt. Stryret finns för folkets skull och för att vi tillåter det, detta får inte ändras i hopp om att ha ett öppet, fritt och rättvist samhälle.

Visa signatur

Xbox Live - Firaphex
Jag har inte alltid rätt, men jag utgår från det tills jag ser bevis på annat. Citera för svar
2008-06-18, Dagen då integriteten ställdes tå mot tå med maktmissbruket och förlorade.

Permalänk

vi kmr gå in i små nät allihopa där vi kör med kryptering så klart. och i det nätet har man bara folk som kan gå i godo för varandra. kanske får ihop en 50 pers. alla kmr att sitta så till slut. det är inte så mycket att kinka för. bara att köra ett krypterat när, VPN sen krypterar du hela ditt system. so whot ? fan ska dom göra:D

det skulle ta dom sån tid att knäcka 50 stycken lösenord där alla är ca 50 tecken på * 2. sån tid ödslar dom ju inte på e svennson bara rakt upp och ner. sen kan dom ju se så kalrt att du tankar o.s.v men det är inget bevis på att *jag* gör det right ? precis ;=)

Visa signatur

Min musik
@albinloan
Allt vi kan tänka, kan vi skapa.

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Haffe
EULA kan inte sätta sig över lagstiftning.

Det är enligt de flesta länders lagar rätt enkelt att avtala bort andra lagar. EULA i sin tur sätter sig därför inte över annan lagstiftning utan är ett avtal. Accepterar du avtalet så gäller avtalet. Annars blir det culpa.

Visa signatur

//Bacon

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Psionicist
Bara jag som gått runt med en konstant huvudvärk idag? Ungefär som man blev inte bara slagen utan även sparkad i ansiktet.

Från att datorentusiaster var miljonärer som körde ferrari vid 18 så vi blivit en utsatt grupp som det ska spioneras på. Om vi väl gör något litet "brott" ska vi kastas i samma fängelse som terrorister och pedofiler. Och så ska våra datorer inte kunna göra det vi vill att de ska göra i framtiden. Våra datorer ska låsas in av Intel och Microsoft.

Borde inte detta gå under hets mot folkgrupp? Homosexulla är ju en folkgrupp, så borde datoranvändare vara det också.

Mörk dag indeed.

Edit: Vad vi behöver är ett politiskt parti som kan säga ifrån allt detta.

Jag har gått med en konstant huvudvärk en längre tid, eftersom jag har sett detta komma en längre tid.
Det är ungefär som Mikael Wiehe sjöng "det började som en skakning på nedre däck"

Små små steg som för oss närmare "katastrofens rand" , men som vi inte lägger märke till förrän det är för sent.

Vet inte om det är hets mot folkgrupp. Man får väl höra vad europadomstolen har att säga eftersom definitionerna på folkgrupp eller hets är helt ändrade nu.

Det blir väl som så att "bara det att du har en dator så är du lite misstänkt och skyldig"

Och bara för att det blir en lag som "bara" loggar trafikdata, så säger det inte att man så där i smyg loggar datan också.
Blir ju jättekul och betala sina räkningar via internet sen efter detta.

Visa signatur

Antec P180/ Asus A8N-E / A64 X2 3800+ / 2x512 Corsair value select / Gainward GS 7800GT /SB audigy 2 /Antec neopower 480W

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Notten
Jag har aldrig lovat musik/spel/film/upphovsrättsindustrin ett jävla skit...........aldrig nånsin.
Det är snarare dessa som svikit oss konsumenter genom att envist vägra använda internet som distrubutionskanal.

Kan du förklara varför dessa företag ska ha rätt att överleva i ett modernt samhälle om dom vägrar anpassa sig till "ny" teknik?
Otroligt skrämmande med människor som dig som anser att upphovsrättsindustrin ska styra över konsumenternas vilja.

Du behöver inte köpa deras produkt om du vill men att stjäla den är väldigt fel. Ser inga som helst problem med att låta dom kolla om jag köpt min produkt lagligt ifall jag gjort det. Men ni pirater ska alltid försöka rättfärda ert beteende.

*suck*

Visa signatur

"Linux användare, släng er i väggen, fast ni har ju tillräckliga problem med MacOSX som är ett kommersiellt fungerande nix system till skillnad från Linux." - Meme, 2005-07-22 22:10
Självutnämnd expert inom mobil kommunikation.
Solaris Vs Linux, An indepth view. | Halflife.nu

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av rezuth
Du behöver inte köpa deras produkt om du vill men att stjäla den är väldigt fel. Ser inga som helst problem med att låta dom kolla om jag köpt min produkt lagligt ifall jag gjort det. Men ni pirater ska alltid försöka rättfärda ert beteende.

*suck*

SonyBMG visade för ett tag sen hur det går när företag vill begränsa kunderna..

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av rezuth
Du behöver inte köpa deras produkt om du vill men att stjäla den är väldigt fel. Ser inga som helst problem med att låta dom kolla om jag köpt min produkt lagligt ifall jag gjort det. Men ni pirater ska alltid försöka rättfärda ert beteende.

*suck*

Du har så rätt så.

Gillar man inte en produkt så undviker man den helt enkelt.

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av rezuth

Ack att du är så envis att du bara ser det från en sida istället för båda. Ett brott är ett brott oavsett vart och hur det begås. Anser du att folk ska få begå brott bara för att dom kan göra det snabbt och enkelt?

Dina datorer låses verkligen inte in då du själv väljer om du vill använda Windows Vista eller inte till ex. TMP skydd har och kommer alltid finnas i alla OS då det är en självklarhet idag att du verifierar att du faktist får installera och spela ett spel till ex. Det är på samma sätt som att SL har kontrollanter som kollar att alla har busskort. Det skulle gå att köra på utan det men jag tror inte ens hälften av alla som köper idag skulle köpa ifall dom inte riskerar att åka på böter.

Det jag vill säga är att vi människor är snåla och egoistiska. Vi behöver strikta linjer att följa för att det inte ska uppgå kaos runt omkring oss. Själv ser jag inte varför folk blir så galna över att det blev olagligt att ladda ner film och musik. Jag ser den lagen nästan som en självklarhet, Visst fan ska dom få ha betalt för all möda dom gjort.

*Host*, få se om jag har förstått dig rätt nu.
Du tycker alltså att det är rätt och lagligt ur en demokratiskt synvinkel att ett eller flera multinationella företag med enorma realkapital har rätt att med hjälp av deras pengar köra över andra företag (microsoft) men också utföra lobbying och därmed också köra över politiska (datalagringslagen) partier?

Eftersom du inte verkar förstå allvaret i hela situationen så ska jag försöka beskriva den på ett annant sätt.
Tänk dig att Ikea en dag börjar förlora köpare på grund av att t ex en bokhylla kostar x antal tusen kronor mer. Folk börjar protestera och försöker hitta andra ställen att köpa sina bokhyllor. Ikea som gillar sin monopol och njuter av sina enorma (ej marknadsanpassade) intäckter vill så klart inte ändra på något, så de börjar investera i olika lobby-verksamheter.

På mindre än tre månader tas en lag upp som ska "skydda vanliga medborgare från terrorister", och den klubbas igenom (vanliga tiden är ca tre år). Då går Ikea in och kräver att man ska ha full tillgång till denna databas för att man ska kunna registrera alla som handlar bokhyllor i andra affärer. Därefter börjar Ikea så smått smyga in små ändringar som så småningom kommer göra det omöjligt att inte bara tillverka sin egen bokhylla, men också göra det omöjligt att köpa en annan hylla än den Ikea tillverkar och säljer.

Lagen i sig är redan den högst kontroversiell då man inte ens har prövat den mot EUs grundlagar, inte forskat i de ekonomiska effekterna, inte frågat vanliga människor va de tycker, inte brytt sig om vad de folkligt valda representanterna tycker man har helt enkelt struntat i alla tidigare använda regler för att driva igenom en lag som ingen, som är lite insatt i situationen tror kommer fungera, för att ta fast terrorister! Man har också lämnat lagen öppen (den ska "testas" i tre år) och därefter ska man se om någon behöver ändras, t ex öka övervakningen eftersom man märkte att inga terrorister blev tillfångatagna.

Det är inte lagarna i sig eller microsofts TCP som är det jävliga utan det är att
a) Stora företag har mer att säga till om gällande lagar och demokrati än länders egna invånare.
b) Stora företag vill inte bara kontrollera att du faktiskt har köpt produkten utan också försöker också förbjuda dig att använda en annan än deras.
Och så mycket viktigare än a och b;
c) Många människor känner att de inte lever i en demokrati längre eftersom det inte finns någon som kan representera deras åsikter.
d) En ökad känsla av uppgivenhet bland människor, att det inte spelar någon roll vem man röstar på eftersom alla partier ändå bara är skit.

C och D är som bekant det största kända hotet mot demokrati idag. Det EU med flera gör är att de underminerar det demokratiska samhället. Du kanske inte bryr dig, jag kanske inte bryr mig. Men jag lovar dig att det finns en massa människor som gör det.

Permalänk
Medlem

Fildelning hit och fildelning dit.
Det är inte det som jag oroar mig för. Den lagen finns redan, och det är väl bara att anpassa sig efter den då. Det jag oroar mig över är min egen integritet, min rätt till att vara en vanlig datoranvändare utan att någon ska övervaka mig och bestämma vad jag får göra och inte göra.

Om det blir så maDa skrev så skulle jag helt gå över till open source, så slipper man en massa sån skit i alla fall.

Sen den nya övervakningslagen, har väl inte något med nyheten att göra, men det har ändå med samma sak att göra.

Citat:

Saxat från piratbyran.org
Igår antog Europaparlamentet trafikdatalagringsdirektivet med 378 röster mot 197. Detta kunde ske efter att ministerrådet i hemlighet fört diskussioner med de två största grupperna i Europaparlamentet. Dessa parter slöt sedan en överenskommelse om att rösta igenom ministerrådets trafikdatalagringsförslag. I protest mot detta mygel drog Alexander Alvaro tillbaka sitt namn som Europaparlamentets rapportör i frågan.

-Det är första gången jag upplever något liknande, säger europaparlamentarikern Charlotte Cederschiöld (m) om ministerrådets uppgörelse med de två grupperna.

Hur kunde dem får göra så? Vart är demokratin? Bra av Alexander Alvaro att visa att det är fel.

Citat:

Saxat från piratbyran.org
Det finns inga begränsningar för vilka brott datan får användas mot, men justitieministrarna har enats om att ta hänsyn till de brottstyper som finns listade i den så kallade Europeiska arresteringsordern. Där listas förutom terrorism och våldsbrott även piratkopiering. Samtidigt håller EU på att arbeta fram ett nytt direktiv kring intellektuell egendom kallat "IPRED2", som förutom att höja maxstraffet för upphovsrättsbrott till fyra års fängelse ger upphovsrättsindustrin rätten att lägga sig i polisens brottsutredningar.

Just det med "piratkopiering" ger dem ju nästan rätt att kontrollera varje datoranvändare med en internetuppkoppling.
Eller hur?

Skulle vilja avrunda med ett bra citat av Charlotte Cederschiöld. Håller verkligen med om vad hon säger, sa det i EU-parlamentet.

Citat:

Charlotte Cederschiöld
– Demokrati och frihet försvaras inte med inskränkningar av mänskliga rättigheter. Lagstifta hederligt. Låtsas inte att det handlar om terrorism om det egentligen rör fildelning, folkbokföring, skatter, varuhandel och flyktingar. Åtgärden hindrar inte terrorism, den riskerar att skada förtroendet för EU om den visar sig stå i strid med rättsstat och fri- och rättigheter. Det är lätt att gripas av hat mot terrorister, jag inser det. Men att tumma på fri- och rättigheter det är att ge efter för angreppen mot rättsstaten, att ge efter för våra värderingar

Permalänk
Medlem

Piratbyrån är ju objektiva med

Visa signatur

"Linux användare, släng er i väggen, fast ni har ju tillräckliga problem med MacOSX som är ett kommersiellt fungerande nix system till skillnad från Linux." - Meme, 2005-07-22 22:10
Självutnämnd expert inom mobil kommunikation.
Solaris Vs Linux, An indepth view. | Halflife.nu

Permalänk
Medlem

Dom är för fildelning, ja. Men det är inte det jag ser som det största problemet. Det är snarare att jag helt förlorar min anonymitet på internet och att Microsoft ska ha stenhård koll på allt och alla och vara en storebror för alla datoranvändare i världen.

Varför?
Jag är så jävla less på deras storhetsvansinne. Att dom alltid ska veta bäst, kunna mest och ha de bästa produkterna. Så är det ju inte alls. De bästa produkterna är i många fall open source, som utvecklats av användarna själva och som du får ändra på hur mycket du vill för att det ska passa dig.

I framtiden kommer man ju inte kunna skicka ett mail utan att myndigheterna hänger över axeln på dig.

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av rezuth
Piratbyrån är ju objektiva med

Objektiv är inte lika med "tycker som jag" subjektiv är inte lika med "tycker inte som jag".

Visa signatur

#apple.se @efnet - Frihet, Jämlikhet, Mac.

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av xCr
Dom är för fildelning, ja. Men det är inte det jag ser som det största problemet. Det är snarare att jag helt förlorar min anonymitet på internet och att Microsoft ska ha stenhård koll på allt och alla och vara en storebror för alla datoranvändare i världen.

Varför?
Jag är så jävla less på deras storhetsvansinne. Att dom alltid ska veta bäst, kunna mest och ha de bästa produkterna. Så är det ju inte alls. De bästa produkterna är i många fall open source, som utvecklats av användarna själva och som du får ändra på hur mycket du vill för att det ska passa dig.

I framtiden kommer man ju inte kunna skicka ett mail utan att myndigheterna hänger över axeln på dig.

Varför ska du vara anonym? Gör du inget fel har du väl inget att dölja?

Visa signatur

"Linux användare, släng er i väggen, fast ni har ju tillräckliga problem med MacOSX som är ett kommersiellt fungerande nix system till skillnad från Linux." - Meme, 2005-07-22 22:10
Självutnämnd expert inom mobil kommunikation.
Solaris Vs Linux, An indepth view. | Halflife.nu

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av rezuth
Varför ska du vara anonym? Gör du inget fel har du väl inget att dölja?

varför inte? gör jag inget fel behöver de ju inte kolla...

Visa signatur

Xbox Live - Firaphex
Jag har inte alltid rätt, men jag utgår från det tills jag ser bevis på annat. Citera för svar
2008-06-18, Dagen då integriteten ställdes tå mot tå med maktmissbruket och förlorade.

Permalänk
Medlem

Jag vill inte att andra ska läsa mina privata e-post meddelanden och vad jag skriver i chatt-program som MSN, ICQ och IRC. Thats why!

Anonym behöver jag inte vara, och det är man inte nu heller. Men jag inte att andra lägger sig i mitt privatliv om dom inte har en bra anledning till det, t.ex. att jag är misstänkt för något brottsligt.

Permalänk
Medlem

Se på fördelarna (ironi)

Se vilka fördelar det för med sig.

Micro$ofts framtidsvision.
Företagen ser precis vilka hemsidor, vad du laddar hem, hur mycket du betalar för det, därefter erbjuder de såna varor mot en "skälig" betalning. Detta genom att lägga upp exakta profiler på användarna. Inga mer marknadsundersökningar!
Om de ser något som de inte gillar. Till exempel om du delar med dig av ditt innehåll på datorn så skickar de en stämning till din adress, även om det är din sonson som delar ut hipp hipp hora utan att du vet om det. Därefter blir du en "säkerhetsrisk" varvid det kommer att stå med i registret där din profil finns. Du kanske får bort det efter 20 år.

Desto bättre är att företagen får rent polisiära befogenheter!
Alla vet väl att företagen är ideela organisationer med enbart folkets väl för ögonen och tänker inte på petitesser som pengar och vinst vid bokslut?!?!?!

Smidigt! Den ideala framtiden?!?

Visa signatur

Socialdemokraterna arbetar hårt för att avskaffa våra friheter! Allt för övervakning mot terrorism, dvs fildelning!

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av xCr
Jag vill inte att andra ska läsa mina privata e-post meddelanden och vad jag skriver i chatt-program som MSN, ICQ och IRC. Thats why!

Anonym behöver jag inte vara, och det är man inte nu heller. Men jag inte att andra lägger sig i mitt privatliv om dom inte har en bra anledning till det, t.ex. att jag är misstänkt för något brottsligt.

Nu används det ju inte ifall du inte är misstänkt för något brottsligt men jag förstör dig ändå på ett plan samtidigt som jag förstår dom som är för det. Jag antar att det bästa vore en gemensam lösning eller?

Visa signatur

"Linux användare, släng er i väggen, fast ni har ju tillräckliga problem med MacOSX som är ett kommersiellt fungerande nix system till skillnad från Linux." - Meme, 2005-07-22 22:10
Självutnämnd expert inom mobil kommunikation.
Solaris Vs Linux, An indepth view. | Halflife.nu

Permalänk
Inaktiv
Citat:

Ursprungligen inskrivet av rezuth
Varför ska du vara anonym? Gör du inget fel har du väl inget att dölja?

Så sant så..
Citerar mig själv ifrån FZ:s forum.

Ja varför ska du bry dig?
Detta kommer inte drabba dig, laglydiga medborgare, alls.
Allt som kommer att övervakas är vilka webbsidor du besöker, vem du skriver mail till, när du gör detta, och i framtiden betraktas det som sannolikt att även innehållet i dina mail och instant messaging kommer att lagras.

Du har ingenting att emotsätta dig, förutom total brist på privatliv på Internet, och du förlorar också bara din rätt till anonymitet vid t.ex. bloggande.

Om du tänker dig att du litar stort på staten, och att din information faktiskt är deras angelägenhet, så kan jag också lugna dig med att informationen kommer lagras lokalt utav din ISP. Ingen kommer att kunna komma åt uppgifterna om vad du har för dig på nätet, förutom alla med passerkort på telia t.ex.

Likaså som polisregister missbrukas av anställda där, för privata affärer(hur tror du vissa stalkers får reda på var deras ex bor så snart efter att de får hemlig bostad på hemlig ort t.ex?), så kommer dina surfvanor och din korrespondens snart vara offentliga handlingar.

Att övervakandet av vem du är, vem du korresponderar med, när och hur du gör det, strider emot de mänskliga rättigheterna spelar heller ingen roll. Det är visserligen en tolkningsfråga, men "alla människor.. ...har rätt till fri korrespondens" tolkar jag så. Registrerad och loggad korrespondens ser jag inte som fri.

Alla har vi åsikter och tankar som är våra egna- och även om Internet aldrig varit 'privat' på något sätt så tas detta till helt nya dimensioner vid en organiserad statlig övervakning och lagring av alla våra liv.

Att du dessutom kommer att betala din egen övervakning spelar väl heller ingen roll för dig. 1½ miljard, första året, för telia har jag hört nämnas. Peanuts. Tänk dig 1½ miljard på närpoliser istället..

"Here comes a candle to light you to bed, here comes a chopper to chop off your head.."

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av rezuth
Nu används det ju inte ifall du inte är misstänkt för något brottsligt men jag förstör dig ändå på ett plan samtidigt som jag förstår dom som är för det. Jag antar att det bästa vore en gemensam lösning eller?

Jag förstår inte varför dom ens ska sätta in denna funktionen i all hårdvara. År 2010 planerar dom att alla nya datorer som säljs kommer vara utrustade med denna funktion, och då kommer Microsoft och andra företag kunna komma åt precis alla filer på din dator, om jag förstått detta rätt.

Tycker det är rätt korkat ur säkerhetssynpunkt också. Det måste ju bli lättare för hackers att komma åt datat också i och med denna funktionalitet. Och spåra internettrafik kan man göra på annat sätt, om det skulle vara vad dom är ute efter.

Nej, jag tycker det är helt åt helvete fel att göra såhär. Och detta kommer ju bara öka marknaden för programvaror och produkter som hjäper dig att dölja dina spår på internet. Använder du t.ex. TOR så är det redan då svårt att spåra dig, näst intill omöjligt.

Funderar även på en annan sak, om man sätter upp en brandvägg med äldre hårdvara som saknar detta, skulle inte det kunna stoppa dem en hel del? Visserligen går det säkert komma åt datorn i alla fall, men det måste ju bli ofantligt mycket svårare? Om man kombinerar detta med TOR också så borde det vara på tok för krävande att spåra för att dom ska orka bry sig känns det som.

Och som sagt, jag bryr mig inte om fildelningen osv, det är olagligt redan idag och är inget jag skulle sakna ändå. Det jag bryr mig om är att andra vilt främmande människor som inte alls har något med det att göra, kan läsa min e-post! Det är ju som att posten skulle öppna alla brev och läsa dem innan dem skickas vidare. Det är det jag inte vill. Och att alla mina SMS ska lagras i en gigatisk databas, det vill jag inte heller. Nu är så inte fallet, men det är bara en tidsfråga innan det blir så.

Varför ska vi övervakas hela tiden?
Har vi ingen rätt till privatliv och integritet längre?

Permalänk
Medlem

En lite småkonstig sak är att folk gnäller om en sån här sak men gärna använder sitt ica-kort.

Visa signatur

//Bacon

Permalänk
Inaktiv
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Bacon
En lite småkonstig sak är att folk gnäller om en sån här sak men gärna använder sitt ica-kort.

Något sådant, som registrerar var det används etc, har vi någon användning av öht.
Det har vi inte med statlig övervakning som ÄR lagen om de skulle vilja en något. Som t.ex. föra upp hemliga register över folks vars åsikter är opassande. Olagligt, men görs- och detta gör det hela så mkt enklare.

Nu är jag inte paranoid eller alls anti-etablissemang i övrigt, men detta går över alla rimliga gränser.

Permalänk
Medlem

OK det finns flera problem med hela idén av att "avlyssna" oss. Jag vet inte ens vart jag ska börja.

Kan börja med rezuths uttalanden. Jag vet att man ska respektera andras åsikter men det här var droppen. Tack och lov så har meat4u och andra sammanfattat det jag tänkte skriva :D. Tack alla

Hur som helst ville jag nämna ett till problem för multimediaföretag.

Nu är det så att för att övertyga politiker om att "industrin förlorar miljoner på fildelning" så hänvisar de till siffror som visar hur mkt som har laddats ner olovligen från nätet. Dessa siffror är ganska enorma, och därmed betyder det en enorm förlust för industrin i sin helhet.
Hur som helst, så är dessa siffror felaktiga, eftersom folk som laddar ner program/spel/film/musik egentligen INTE skulle ha råd att betala för allt det laddat ner, så då finns ju egentligen inte dessa "förlorade miljoner/miljarder" till att börja med, i folkets fickor.

Dvs, att om folk omöjligen skulle kunna ladda ner något, så innebär det inte automatiskt att de skulle gå iväg och köpa precis allt, och därmed ge industrin sina påstådda intäkter.
Det är just det som industrin verka tro på något sätt. Möjligen skulle en och annan köpa i genomsnitt en skiva till per månad. Det kanske är pengar. Men de skulle på det stora hela förlora på det eftersom fildelningen faktiskt sprider kunskape till folk om något verk faktiskt är värt att ödsla tid på.

Jag tror att dom kommer att få smaka på sin egna medicin när dom inser att siffrorna dom åberopar inte är var riktiga.
Ungefär som Bush nyligen fick erkänna att han hade fel med att invadera irak, för att han hänvisade till felaktiga uppgifter.

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av rezuth

Varför ska du vara anonym? Gör du inget fel har du väl inget att dölja?

Har du läst någon typ av historia? Vet du någonting, överhuvudtaget om politik?

”Vad har du att dölja?”

Frågan ”Vad har du att dölja?” är ojust, den indikerar en auktoritär människosyn hos frågeställaren, och därför är det motiverat att svara ojust, kanske med motfrågan ”Varför låser du om dig på toaletten?”.

källa;
http://www.stoppa-storebror.se/argument.htm

Jag hoppas att du bara är ung och naiv.

Ser fram mot den dag 40-talisterna ska gå i pension och inser själva vad de har gjort med äldrevården och sjukhus, för där hamnar alla förr eller senare oavsett antal siffror på bankkontot.

Så rezuth... Varför har du kläder på dig när det är sommar? Har du någonting att dölja?

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Bacon
En lite småkonstig sak är att folk gnäller om en sån här sak men gärna använder sitt ica-kort.

Ja det är ju verkligen samma sak?
Det är ju exakt samma sak att använda ett ica-kort och låta dem registrera hur mycket mat jag äter och att någon helt främmande person, mot min vilja, läser min e-post?

Hur dum får man bli egentligen.

Permalänk

Anonym behöver jag väl knappast vara på nätet, men det är klart om allt man gör och skriver och laddar hem loggas och sparas så börjar man väl känna sig lite illa till mods.

Samhället kommer dock aldrig att acceptera total anonymitet ute på nätet, oavsett vad vi tycker här.

Visa signatur

Most of one's life is one prolonged effort to prevent oneself from thinking. People intoxicate themselves with work so they won't see how they really are. - Aldous Huxley

Permalänk
Medlem

Vänta lite nu, vem och vilka är samhället? Är inte du en del utav samhället Deathsearcher?

Tor du att min mor eller far bryr sig om vad du gör på internet, eller att "vanliga" medborgare bryr sig om att att internet inte ska vara anonymt. Det är dem och vi som är samhället.
I teorin iallafall....

Vad du menar är att maktahavare, politiker och multinationella storföretag inte kommer att acceptera total anonymitet på internet.

Permalänk
Medlem

rezuth: så du tycker det är helt okej att företag:

- Påverkar lagstiftningen på ett sådant sätt att de gynnar bara dem och inte konsumenterna?

- Fixar för företagen ett grattis sätt att kolla var och hur du surfar för att sedan rikta in sin marknadsföring där?

- Vem/var/när som du talar med, vilka sidor du surfar på, hur många mail du skickar och till vem/vilka?

Att företagen dessutom fick lagen genomröstad på rekordtid, utan chans för granskning av utomstående, och i största hemlighet är väl bara så rättsvidrigt att man bara vill spy.

Det finns dessutom en orsak till att man tog bort detta en gång i tiden... Hallå SS-soldat gå in på då post -och telekontor, ta reda på var viissa männiksor bodde och vem de har talat med.... Sen skickade de bara iväg dem diverse dödsläger... smarrtttt televerket....

Permalänk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Bacon
En lite småkonstig sak är att folk gnäller om en sån här sak men gärna använder sitt ica-kort.

Jag själv gillar ICA-kort men däremot betalar jag nästan enbart med kontanter när jag gör inköp i övrigt. Tycker inte om diskussionen som kommit igång efter flera värdetransportsrån om att alla ska gå över till att handla med kort för att det är så mycket säkrare...

Man har inte några större problem med det här i utlandet, det är just i sverige och en del östländer det sker enormt mycket rån av värdetransporter.
Det kan ofta vara enklare att betala med kort än kontanter men ibland är det tvärtom. Ibland står man i kassan och personen före ska håva fram något jävla kort för att betala, det ska dras, en kod ska knappas in, ett kvitto ska skrivas under...
På vissa ställen ( t ex restauranger, klubbar) stjäls det dessutom också. Från kunden. Det här är kanske vanligare utomlands än i sverige, men händer så klart här med. Kort dras två gånger, fel belopp stämplas in osv. Det händer inte om du betalar med pengar, självklart kan servitören i teorin springa iväg med växeln och inte komma tillbaka mer men det är liksom inte så troligt att det händer.

Jag tänker i alla fall fortsätta att betala med kontanter i så stor utsträckning som möjligt i framtiden. Det enda du kan se då är var och när du gjort ett uttag från en bankomat.

Visa signatur

««« »»»