Permalänk

trasigt modekort? proseccorn?

fick ett modekort av marsan från hennes jobb av någonanledning.. antagligen för jag tjatat efter nya grejor..

men det är ett modekort

FC GA-7ZX rev 5.0

det står socketA jämte prolle platsen men sen där på så står det 462 (antalet pins) kör en amd duron på 700 mhz i den fått av en kompis från en bärbar trasig dator ..

vet inte om någon av dessa delar funkar

har satt i 32*3 ram i den och ett pci graffe som funkar i bios men inte in i os utan drivisar .. har ett vga kort också men det ska inte behövas..

jag lånade ett atx agg av en kompis och lysdioden lös på moderkortet dock så kan man bygla så att den ej lyser och så kan det saknas byglingar på det men jag tror att jag fått dit där det behöver vara..

sen finns dte även en switch för cpu något från 95-133

hade 3 3pins fläktar igång när jag testade och alla fungerade dock så hände det inget varken pip eller bild.. men jag kände att kylflänsen blev lite ljummen.. vad kan vara fel?

edit körde nätagget och modekortet löst.. modekortet satt i distanser som i sintur låg mot bordet så ingen jordning igenom den.. men ska det behövas´?

Visa signatur

I am Extrazz.

Permalänk

Allt du har kommer fungera tillsammans, dvs om varje enskild komponent fungerar. Ställ bara in FSB("switch för cpu") till 100mhz. Samt kolla upp om minnena klarar PC100 hastigheter, alltså 100mhz.

Lycka till.

Visa signatur

AOpen HX08 Asus M3A79-T Phenom2 960T @ 4.0ghz ATI HD6950 Corsair XMS 4x2gb (5-5-5-15 2T) Dell 2209WA m.m

Permalänk

jo men ska inte datorn kunna starta utan minnen? så att den stannar i boot läget och sägerifrån att minnen saknas?

om man inte sätter i prollen eller minnen eller kylare så ska datorn starta eller är det från modekort till modekort?

Visa signatur

I am Extrazz.

Permalänk

Fungerande moderkort, processor, minne och grafikkort är det som behövs för att POSTa en dator. Saknas något startar den inte.
I bästa fall ger den ifrån sig en serie pip av vilken man kan tyda vad som är fel, men det är inte säkert.

Edit: POST = Power on Self-Test, det första en dator gör när den startar. Under POST kollar den att allt nödvändigt, nämnt ovan, finns och fungerar. Finns det börjar datorn boota, räkna minne, hitta hårdiskar, PCI-kort m m.

Visa signatur

AOpen HX08 Asus M3A79-T Phenom2 960T @ 4.0ghz ATI HD6950 Corsair XMS 4x2gb (5-5-5-15 2T) Dell 2209WA m.m

Permalänk

okey.. får vänta tills tidigast måndag på attfelsöka då har bara 2 atx agg och ett ärfarsans och den andra vill jag inte pilla i och de jag har är bara ickestandad..

men kollade på den hastighet och den ståt/stod på 100mhz om nu minnerna klarar det som jag tror de ska göra för jag har kört de i en annan dator iaf. annars så får jag lämna in modekortet och prollen till el2orna i skolan orkar nämligen inte sitter där sj

tack för din hjälp..

Visa signatur

I am Extrazz.