PowerColor Radeon X1300 med 512 MB

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av echo
Sant.

Med AVIVO?
http://www.beyond3d.com/previews/ati/avivo/awu/index.php?p=01...

Blev också intresserad. Trodde bara decoding var aktuellt men det där är ju faktiskt riktigt trevligt. Enda nackdelen är att jag nyligen köpt ett X850XT så jag kan inte leka med det

Men vad gäller playback med decode stöd så skulle ju min HTPC med en 2400+ processor nog fixa HD upplösningar. Om inte SSE2 gör väldigt mycket.

Ja.. jag skall bygga mig en HTPC eller köpa en billig dellburk och eventuellt sätta i ett x1300. Det borde väl vara bra med tanke på att man måste köra lite encoding om man skall bränna tex inspelad TV till DVD. Vad gäller uppspelning av HD material som har jag inte förstått den biten riktigt. Att spela upp WMV HD filmer i 720 eller 1080p är inga problem på en 3ghz'are, det tar inte ens 50% av CPUn och ser sjukt bra ut. Men de QuickTime HD filmer som är h.264 jag provat ser skit ut jämfört med WMV HD och går dåligt på min 3Ghz'are.

Permalänk
Medlem

Mjo, 2400+ klarar nästan HD wmv. Tror SSE2 gör mycket så P4an har mycket lättare för det.

Med h.264 och quicktime så klarar den inte ens av 480p
Quicktime till windows är riktigt kasst.
Vet inte hur mycket som ligger i själva formatet och hur mycket som ligger i quicktime. Quicktime har en förmåga att hacka lite i rörelserna också, trotts att man kör i full framerate (enligt quicktime i alla fall).

Permalänk
Medlem

Fint till en Htpc kanske med förutsättningen att det stöder HDCP vilket inte skulle förvåna mig om det INTE gör.

Ati och Nvidia och deras partners fular sig som f*n i och med att ett 2 år gammalt kort skulle fixa HD men man måste ändå köpa nytt för att HDCP aldrig blev aktiverad trots stöd för HDCP i kärnan.

Skandal...

Permalänk
Medlem

HDCP är tydligen inte färdigspikat än: http://www.overclockers.com/tips00919/

Frågan är om någon pryl som säljs idag med HDCP kommer uppfylla de färdiga specarna...