Permalänk
Medlem

MSI k8n neo4-fi och amd64x2 4200+

Nog för att jag redan handlat men det slog mig i en dröm i natt (och hur patetiskt är inte det på en skala)

jag köpte, för ett tag sedan, en massa datagrejer. NU såhär i efterhand har jag börjat fundera över om moderkortet klarar att hänga med processorn.

Det här är itne mitt först datorbygge, men första på ett bra tag (sist var det en amd tbird 800 mhz med msi moderkort, en bra kombination som jag väljeratt fortsätta med). Jag har hunnit avsluta gymnasiestudier samt mognat och kanske vuxit i min intelligens en aning.

Processorn, för att komma till saken, är en AMD64 x2 4200+ "manchester", klrar moderkortet (http://www.msi.com.tw/program/products/mainboard/mbd/pro_mbd_...) av att hänga med med 1000 mhz fsb? Såg ett asus-kort med 2000 mhz fsb som var precis identiskt bortsett från att firewiren var av en modell som ajg var osäker på att jag kunde koppla i chassit.

Jag är med på att jag kommer att behöva göra en biosupdatering. Men kommer processorn att jobba med båda kärnorna och leverera 100% prestanda? elelr har jag gjort en grov miss?

Offtopic finns även min kundvagn för den intresserade: http://www.datorbutiken.com/se/default.php?cartId=167766

Visa signatur

Keep the pantaloons. Always keep the pantaloons.

Permalänk
Medlem

2000Mhz eller 1000Mhz är "samma sak". Frågan är om det är angivet i DDR eller ej. Alla moderkort med socket 939 har samma busshastighet vad jag vet.

Visa signatur

Stek mer! - Flingor - Schampo
Överklockning är är lika överskattat som din dator är överklockad.

Permalänk

Du kan behöva uppdatera till senaste bios innan du installerar X2 processorn ( beroende på vilken biosversion som du har nu ), samt omformatera hdd ( om du har en befintlig gammal hårddisk sedan tidigare ) / nyinstallera OS ( WinXP SP2), för att OS ska känna av dubbla kärnor och ge bästa prestanda.
Installera även AMD dual core driver
http://www.amd.com/us-en/Processors/TechnicalResources/0,,30_...

Visa signatur

Intel E6750 - Gigabyte G33M-DS2R - 3x1024mb PC6400 - Integrerad Intel grafik - WD 500GB Sata2 - Benq 1625 - Cooltek 600w- XP sp2