iWill servermoderkort på CeBit

Permalänk
Melding Plague

iWill servermoderkort på CeBit

<font style="font-size: 10pt"><b>iWill servermoderkort på CeBit</b></font> <small class="small">torsdag 16 mars av <a href="mailto:nyhet@sweclockers.com">Herman</a></small><br>
<a href="http://www.theinquirer.net/?article=30326" target="_blank" >The Inquirer</a> har publicerat ett par bilder på två stycken intressanta moderkort från moderkortstillverkaren iWill på CeBit. Det rör sig om två moderkort som stödjer upp till 16 minnesmoduler.
<br />
<br />De heter DPK66-S samt DF88 och är servermoderkort för applikationer som kräver stora mängder RAM-minne. DPK66-S bygger på Intel:s styrkrets Blackford som är till för servermoderkort med två processorer. DKP66-S stödjer upp till 1066 megahertz systembuss (266 Mhz QDR) och har optimerad kontroll över information mellan processor och nordbrygga vilket bland annat ska öka minnesprestandan. Blackford har också FB-DIMM-stöd vilket betyder att minneskompabiliteten i framtiden kommer vara bättre. Tittar man på bilderna ser vi ett Adaptec-kontrollerkort som förmodligen kommer användas för SCSI.
<br />
<br />Styrkretsen Blackford är till för Intel:s kommande processor som går under arbetsnamnet Dempsey och kommer bland annat erbjuda två stycken nivå 2-buffrar på 2 megabyte var och en frekvens på 3,8 gigahertz per kärna. Tillverkningsprocessen för Dempsey är 65 nanometer. Plattformen som innehåller Dempsey och Blackford (samt en annan styrkrets vid namn Greencreek) kommer att kallas Bensely.
<br />
<br />DF88 använder sig av AMD:s nya serversockel som kallas F vilket har 1207 pinnar. Det stödjer minneshastigheter upp till 800 megahertz DDR2, dock sänks hastigheten till 667 och 533 när fler än sex minnen per processor används. Vilken styrkrets som används är för tillfället oklart men det kan tänka sig att det använder sig av en Nvidia:s nForce4 Pro-styrkrets.
<br />
<br />Både DF88 samt DPK66-S kommer att stödja 32 gigabyte minne med vanliga 2-gigabytemoduler och möjligen ända upp till 64 gigabyte med 4-gigabytesmoduler.

Visa signatur

Observera att samma trivselregler gäller i kommentarstrådarna som i övriga forumet och att brott mot dessa kan leda till avstängning. Kontakta redaktionen om du vill uppmärksamma fel i artikeln eller framföra andra synpunkter.

Permalänk
Medlem

D va änna många platser fint fint!

Visa signatur

//wesley

Permalänk
Medlem

trevligt

Visa signatur

[Intel Core i9@13900KF Raptor Lake@5,5Ghz Oc][Asus ROG Z790 HERO[G-Skill RGB 32GB 6600Mhz cL34][WD Back 2TB NvMe][2TB Samsung 970 Evo + 2x8Tb Samsung 870 Qvo spel disk][Msi RTX 4090 Gaming Trio-X][ASUS ROG Swift OLED PG48UQ][Windows 11][1000/1000Mbits Telia fiber][Razer Ornata Tangentbord.

Permalänk
Medlem

Man (läs: jag) har inte sett så mycket från iWill sen deras tid i början av Socket A-eran. Har de legat på latsidan eller satsat på annat marknadssegment?

Visa signatur

Nej är också service.

Permalänk
Medlem

Fyyyyyy satan.. De korten kan man pressa lite minne på.. Tänk dig att sitta med 32Gbyte minne under skrivbordet.. hehe

Problemet är bara med sånna hära "lösdelar" jämfört med t.ex HP/IBM prylar är att tillförlitligheten är nog inte rikigt den samma tror jag, även om det helt klart är fina grejor. Jag köper nog en färdig HP/IBM/Dell låda, istället för bygga ihop något själv me lösa delar.