Permalänk
Melding Plague

Nvidia MCP roadmap

<font style="font-size: 10pt"><b>Nvidia MCP roadmap</b></font> <small class="small">tisdag 18 april av <a href="mailto:nyhet@sweclockers.com">Herman</a></small><br>
Nvidia kommer att introducera en ny integrerad styrkrets för AMD sockel AM2-plattformen som innehåller ett Geforce 7300 och skall ersätta Geforce 6150-styrkretsen, rapporterar <a href="http://www.dailytech.com/article.aspx?newsid=1821" target="_blank" >DailyTech</a>. Cirka två månader efter lanseringen av sockel AM2 som kommer ske på Computex i juni planeras styrkretsen att lanseras officiellt.<br /><br />Den kallas MCP61 och kommer i tre olika versioner: P, V och S. P är den snabbaste och har en PCIe x16-port, två stycken PCIe x1-portar, Gigabit-ethernet samt stöd för RAID5. Nvidia har tagit bort DVI-kontakten på denna krets och ersatt den med Intel:s egna standard Serial Digital Video Out (SVDO). Denna standard blev introducerad med Intel:s styrkrets 845G men har inte blivit så populär än. Huruvida moderkortstillverkarna väljer att lägga med en DVI till SVDO-adapter i sina moderkort återstår att se.<br /><br />När det gäller mittensegmentstyrkretsen MCP61S så kommer den ha lite mindre funktioner samt sakna SVDO-kontakt och endast ha en 15 pinnars D-Sub-anslutning. Den saknar också Gigabit-ethernet och har bara två stycken SerialATA-portar.<br /><br />MCP61V har ungefär samma funktioner som MCP61S men saknar en PCIe-grafikkortsport där MCP61S har en PCIe x8-port för grafikkort. Nvidia MCP61P kommer att ha en högre klockfrekvens på grafikkortet än MCP61S och MCP61V.<br /><br />Samtliga styrkretsar och integrerade grafikkort bygger på en 90 nanometers tillverkningsprocess. Den tidigare styrkretsen MCP55 som designades för sockel AM2 kommer troligen fasas ut snabbt i de aktuella segmenten efter dessa nya kretsar har sett ljuset. Enligt roadmap:en kommer dock nForce 430-kretsen stanna kvar i "Media PC"-segmentet.<br /><br /><img src="http://media.sweclockers.com/nyhetsbilder/060418_nvidia_mcp_r..." border="1" ALT="Nvidia MCP Roadmap"><br /><i>Bildkälla: DailyTech</i>

Visa signatur

Observera att samma trivselregler gäller i kommentarstrådarna som i övriga forumet och att brott mot dessa kan leda till avstängning. Kontakta redaktionen om du vill uppmärksamma fel i artikeln eller framföra andra synpunkter.

Permalänk

Hmm... Är detta det nya Nforce eller jag som fattat fel? För om det är det verkar det inte bra. Det verkar inte bra alls egentligen. Liksom ingen DVI?

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av hagbarddenstore
Hmm... Är detta det nya Nforce eller jag som fattat fel? För om det är det verkar det inte bra. Det verkar inte bra alls egentligen. Liksom ingen DVI?

Men... det är ju bara för den integrerade grafiken. Det har väl ändå ingen större betydelse. De allra flesta använder ju vanliga grafikkort.

Permalänk
Medlem

Inte med de här kretsarna kan man väl anta, lär förmodligen bli väldigt poppulära hos OEM:s
Att det inte finns DVI har förmodligen att göra med några patenträttigheter och licensavgifter som måste betalas och därmed gör denna budgetinriktade serie dyrare. Sen går det som sagt att använda en konverter och få ut DVI om man vill ändå!
Tycker dock det verkar konstigt att det inte kommer någon variant avsedd för mediacenter, fast P-versionen borde klara det bra!

Visa signatur

USA har aldrig varit på månen, Sverige hade aldrig vm 1958 och 9/11 har aldrig inträffat och därmed basta.
P4 2,6C@<3,0Ghz + CNPS7000A-CU|AI7|1,5Gb BH5 & BH6|Antec Sonata|R9800np(BBA) + VF700-CU@425/258|HP LP2465|Logitech MX500, Seasonic S12 500W