Permalänk

Fråga om minnen och scsi.

Hej! kanske finns svaret i nån tråd?! men läsa alla trådar är lite mycke:) så mina frågor..
ja har byggt nytt, använder asus moderkort, m2n sli570 deluxe, amd 64X2 4600 am2, minnen är 2st twinmos ddr2 pc2-5300 2gb dual-channel kit.
frågan är varför det 'bara' finns 3.5gb ram? i bios står tillgängligt 4 men kan bara använda 3.5? används resten till nåt annat eller har ja missat nåt i bios?? i xp säger den oxå 3.50gb ram?

ang scsi så har ja ett adaptec kort, 19160 och en hitatchi ultrastar 36gb 15k disk, men disken verkar rätt långsam, testade med ett gammalt progg som heter raptor och mina sata2 diskar va snabbare än scsi? så frågan är om jag även där missat nåt?! jag har en bandkabel för 7 diskar och det sitter en terminator på, vissa säger att man ska ha disken nästsist soch terminator sist, men då hittar den inte disken alls, nu sitter den först med terminatorn på nr2 typ.. sen sa nån att man ska bygla disken om man kör den ensam, men hittade inget vettigt ang det på hitachis hemsida heller..
så har nån här några bra tips??

//Falconbeer

Permalänk

scsi diskar ska sitta först i ledet sen terminatorn annars blir det data fel så disken på plats 1 o terminatorn på plats 2 .. om du sätter in en till disk så ska den sitta på plats 2 o terminatron på plats 3

Visa signatur

I am Extrazz.

Permalänk

ok thx, så är det kopplat just nu, men tycker inte disken är så snabb som den borde vara bara...

Permalänk

har läst något om det att programen läser av fel att man ska boka i någon ruta eller om de var boka av så ska den visa rätt.. kan titta lite om jag hittar tråden men det är inte säkert

edit:

http://www.sweclockers.com/forum/showthread.php?s=&threadid=1...

finns kanske något här i..

edit2:

http://www.sweclockers.com/forum/showthread.php?s=&threadid=2...

längre ner står de lite tips kanske inte hjälper så mycket med lite du kan kolla över iaf

Visa signatur

I am Extrazz.

Permalänk

jepps ska kolla vidare lite:)