Permalänk
Medlem

Tumma på kvalitén? Mac mini duger till sovrums-HTPC, för mig i alla fall, och säkert som filmdator till de allra flesta. Jag kan inte uttala mig om bildkvalitén då jag aldrig sett en Mac mini in action men den ska tydligen orka att spela upp HDTV material.

Jag har inte kabel-TV i lägenheten så en Sagem-box till min "stora" PC med VIVO duger fint för inspelningar.

Du måste i alla fall hålla med om att det är den stilrenaste datorn i den storleksklassen.

Visa signatur

Lille Hard Gay får gärna PM:a mig i vilken tråd jag ljugit, puzz
www.scififorum.se | www.ageofconan.se

Permalänk
Medlem

jag har inget emot den som kontors/hemdator och väljer just nu mellan en sån o en macbook (har en ibook). Men till hemmabion är jag mer skeptisk.

Visa signatur

.... a man without a plan is not a man

http://www.codered.se/

Permalänk
Medlem

VA!?

Är det bara jag som har missat allt eller kan det vara så att man kan köpa en Mac mini med dvd-brännare inbyggd (dock är det synd att man då även måste köpa värre processor, om man inte vill hålla på och skruva själv och då få en dvd-spelare över etc). Därtill så har den ju DVI ut vilket räcker långt till projektorer och plasmor/lcder med DVI eller HDMI in, och om det inte funkar så går det som skrivet här att köpa en adapter, och nej den går inte på så mycket som tusen kronor.

Sedan var det det där med 5.1 vilket vanligtvis kallas surround ljud, a i alla fall så har Mac-minin optisk utgång för ljud vilket för de med lite koll borde innebära. Optisk utgång är det samma som en digital utgång och då man via en digital utgång kan sända ja ljud i t.ex. 6 st kanaler (s.k. 5.1) så borde det då inte innebära att Mac-minin har 5.1? Jo så är det nämligen, den har digital utgång och digital ingång för den delen för den som även vill spela in något från en digital källa. Men jo, den har 5.1. Den har DVD-brännare och den har möjlighet att koppla till TV. Så jag fattar liksom inte vad folk tjafsar om?

Alltså ni som skriver här, varför skriver ni när ni har noll koll, jag är ingen Mac freak, har en gammal mac G3:a som jag jobbat endel på då jag jobbar med film och reklam och skit, men i övrigt kör jag Windows för fullt. Jag har därtill inte så stor koll men fan jag skriver inte om saker jag inte vet något om. Skärpning, Sweclockers brukade vara en sida med folk som hade koll, är kanske för gammal nu, vad vet jag. Eller är det jag som inte förstår vad ni skriver?

Visa signatur

För länge sedan hade jag tydligen: Mac Book Pro 13" & Athlon 64 X2 4200+, Asus A8N32-SLI Deluxe, Corsair 3GB TwinX DDR 400, 2x Raid 0 Seagate Barracuda 160GB:s SATA, GeCube Radeon x1900xt , Nec ND-3500, Audigy2 Platinum, Cooler Master ATC-201 m.m.

Permalänk
Medlem

Skaffa fakta! 5.1 fungerar bara med Apples dvd-spelarprogram och tror .mov i quicktime.

Det fungerar inte med andra spelare mplayer, vlc etc. Det fungerar inte med tv-kort, xvid, wmv etc. Det finns heller ingen bra programvara för att bli en htpc.
Har själv köpt en efter att jag skrev mitt inlägg ovan så jag vet. Löser de skiten med ljudet så kan det bli bra. Finns programvara för att styra andra program med den medföljande fjärren.

Visa signatur

.... a man without a plan is not a man

http://www.codered.se/

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Cylon
Tumma på kvalitén? Mac mini duger till sovrums-HTPC, för mig i alla fall, och säkert som

Yep

Jag satte min gamla G4 som jag överklockat till 1.67 från 1.33 till tv'n

Funkar perf

Tony

Cognitive AB, Stelvio Bokföring Lön Ekonomi för Macintosh
http://www.ct.se/

Permalänk
Medlem

Har kommit lite ny programvara o möjligheter nu. Ska sätta min som HTPC då jag skaffat ny arbetsdator. Blir tv-kort från El-gato så jag kan spela in lite.

Visa signatur

.... a man without a plan is not a man

http://www.codered.se/