Permalänk
Medlem

faktiskt en intressant tanke. eller varför inte ett MK med utbytbar onboard GPU och separata expanderbara minnesplatser för den..

Visa signatur

Operativsystemet som löser nästan alla problem: Mint

Permalänk

Läste att FX-74 skulle dra 400W+ under full load ...

Visa signatur

E6600 | 2*Corsair XMS2 Xtreme 1024mb Cas4 | 6800 GT | Asrock Dual VSTA s775 | 200 + 300gb Seagate | Antec P150 |

Permalänk
Medlem

hela systemet ja....

Visa signatur

1: 3600x-16GB-1070ti
2: 1600x-16GB-580x
3: fx8350-16GB-1050ti

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av -Boris-
AMD har kallat den workstation där jag läst iaf.

Lite märkligt att man valt att sälja dem som FX cpu:er. Tycker det borde varit mer logiskt att låta dem vara opteron i så fall.

Jag får i alla fall intrycket att man även försöker vända sig till privatpersoner som är prestandafreaks och vill ha det värsta. Och jag menar att man hamnar lite fel där. Även om produkten skulle kunna bli lyckad bland kunder som normalt är intresserade av opteron...

Visa signatur

Mvh!

Permalänk
Hedersmedlem

Ro.ARM, är det inte ganska ointressant om CPU:n räknas som FX eller inte. AMD har varit trevliga nog att likaså släppa Opteron processorer som kan köras i vanliga 939 moderkort; alltså långt ifrån vad som kan kallas "workstations".

I övrigt tror jag att du missar vad som bl.a. kännetecknar FX processorerna. I motsats till både standard och Opteron processorer har de en olåst multiplier uppåt, en finess som kostar extra, men kan vara mycket bekväm när det gäller maximering av processor och RAM.

Utöver det så finns det egentligen ingen gräns för vad en entusiast kan vilja spendera; ett sådant resonemang leder ingen vart. Vem köper följande:
- Intels quad-processor för omkring 8500 kr
- Nvidia 8800 i något extrem-utförande i SLI för omkring 11 000 kr
- Phase-kylning och kringutrustning för omkring 3000 kr
- Chassin för 3000 kr och uppåt

Listan kan göras lång, så vem är egentligen den entusiast som du talar om? Det är i varje fall inte summan spenderade pengar som avgör den saken.

Permalänk
Medlem

Resonemanget gällde vilken målgrupp eller vilket kundsegment processorn är avsedd för. Därför är det inte ointressant om den säljs som en Opteron eller en FX. Olåst multiplier, som du nämner, är typiskt något som intresserar privatpersoner som vill spendera mycket pengar och som benchmarkar, spelar och överklockar. Men det är oftast inte något som intresserar proffs som skall köpa in workstations till ett företag...

Det är därför jag tycker det är lite konstigt att en ren workstation-cpu, som framstår som ointressant för privatpersoner, säljs som FX med olåst multiplier.

Flertalet entusiaster vill ha så höga prestanda som möjligt. Även om det kan innebära att man är beredd att slänga ut hur mycket pengar som helst så är oftast huvudkravet att den presterar på topp i populära benchmarks och program. Om så inte är fallet finns knappast några skäl för entusiasten att betala...

Visa signatur

Mvh!

Permalänk
Hedersmedlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Ro.ARM
Det är därför jag tycker det är lite konstigt att en ren workstation-cpu, som framstår som ointressant för privatpersoner, säljs som FX med olåst multiplier.

Jag har svårt att se belägg för att det är en "ren workstation-cpu", för det är nog snarare tvärtom. Med tiden - om AMD fullföljer projektet - kommer det säkert att fasas ut mer tydligt för vilka slutanvändare den lämpar sig. Att platformen däremot kan bli ett ekonomiskt kap som workstation är kanske en oväntad möjlighet, eller ett äss i rockärmen, vad vet jag (ifall utöver de två fysiska processorerna dessutom processorkraften av fyra grafikkort kan utnyttjas i diverse vetenskapliga beräkningar, så handlar det om en osedvanligt kraftfull dator med en enorm bandbredd).

Permalänk
Medlem

Boris och KimTjik, väl talat!

Asball plattform ju, skall bli mycket intressant att se den utvecklas med Vista och K8L! Och som workstation måste den ju vara riktigt attraktiv iom alla sataportar och pci-e platser, om jag suttit och knegat i 3D-Studio eller Maya hade detta varit godis! ; )

Visa signatur

Lenovo Thinkpad T14 gen 2 - i7 1165G7 - 32Gb ram - 512Gb OPAL2 ssd - 300 nit 1080p

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av pa1983
Då drar dom max 100W IRL. har som sagt sett dom IRL och inga mastodontkylare på dom inte. Standard 7mm fläktar dock för högljuda för min del.

början på 2007 ska 0.65 komma och tror väll knappast tillgången på varken processorer eller moderkort är särskilt hög ändå förens 0.65 proparna är ute.

Tror (men hård benämnig) att de FX-xpuerna som nu kom ut (FX 70/72/74) skulle fasas ut i 3:e kvartalet nästa år.. 90nm tills juli/aug med andra ord.. även en del av de som släpps nu denna månaden kommer vara 90nm, typ 6000+ modellen... Lite tråkigt..

Permalänk
Hedersmedlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Aqualize
Pratades det inte om att kunna använda sockeln för annat än en processor förut? Typ fysikprocessor osv?
[...]

Jag hittade vad det var jag hade hört om.
http://en.wikipedia.org/wiki/Torrenza

Visa signatur

Forumregler | Feedbackforumet | Något som behöver modereras? Tryck på Anmäl inlägget och ge en anledning, någon moderator kommer granska inlägget och göra (egen) bedömning
"Fate. Protects fools, little children and ships named Enterprise." - Riker - ST:TNG