Permalänk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Dunde
Väldigt vad alla är bekymrade om effektförbrukningen. När gick Sweclockers till att bli ett Mesclockers?

Visst skulle den kunna vara lägre men tekniken har inte kommit längre just nu, acceptera det.

Ett par hundra watt i effekt är förövrigt ingenting, en fis i rymden.

när jag läste ditt inlägg så slog det mig, alla som gnäller över att Watten är så hög är faktiskt medlemmar på Sweclockers.com
vad står då sweclockers för? svenska klockor eller svenskar som ÖVERKLOCKAR(detta påstående är baserat på namnet på sajten)
vad innäbär då överklockning? att sänka effekten på diverse komponenter eller öka?
om det innebär öka effekten på diverse komponenter, är det mig veteligen svårt att göra detta utan att även höja strömförbrukningen.

nu handlar ju inte SWECLOKERS.COM enbart om överklockning utan även om hårdvara med originaleffekt och nyhetsbevakning men jag tycker ändå att det är kul att en sida som heter sweclockers.com och som ofta skriver om hur folk lyckas klocka en p4 till 8 ghz med kylningshjälp bestående av flytande kväve + jetmotor har medlemmar som gnäller över att den senaste hårdvaran drar ström, och då inte mycket mer ström än vad ett gäng glödlampor drar.

det är sent på natten å jag e trött så gnäll inte på mig för att ajg missat verbböjelser i nån mening eller annat trivialt.

god natt på er. "clockare"

Visa signatur

gigabyte p35 ds3 | e6750 | 8800gt | X-FI extreme gamer | 320GB seagate | p182| Corsair vx450W

Permalänk

spelar ingen roll vad den kommer dra, inte behöver ni köpa nytt agg, givetvis tillkommer en externt nätagg för kortet.!

Visa signatur
Permalänk
Medlem

drar nu kortet 270W så är ju det minst 200W på bara kärnan av det och dne är nog ganska stor men det är en satasn effekt pä kvadrat mm villket ger problem med högt delta T mellan chipet och kylaren. Fins en gräns där värme lednigsförmågan itne räcker till och då smälter mer eller midnrechipet oavset hur mö man försöker kyla det. Så det fins en gräns. Folk gnälde över att 5800U drog mö kräm men det är är en fis i rymden om 240W-270W stämmer.

Bara för amn vill överclocka å gillar det så är ändå Värme överclocakrens fiende nummer ett. Det är mycket bättre med ett snabbt chip på 20W än ett på 130W. Kylnigen blir MYCKET dyrare för 130W chipet för att få br resultat än med 20W chipet. Nu är det så kalrt itne möjligt å göra ett R600 i dag på 20W men som sagt gå ner nån model å med 20% prestadna förlust å tappa 40% i strömförbrukning är ju en attraktiv kompromis.

Går ju i dagsläget knappast å använda peltier lägre då saker går så varmt i dag. Sedan så komemr ett grafikkort som R600 kosta en del i elräkning. Max 3K om året 24/7 på full load om 1kWh kostar 1Kr totalt. Så idle drar nog i alla a fall 50% av det och många kör 12-18h om dagen så det blir pengar oavset. fan behva lägga 100Kr i el bara på graffet varge månad.

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av .:B9:.SiNNeR
spelar ingen roll vad den kommer dra, inte behöver ni köpa nytt agg, givetvis tillkommer en externt nätagg för kortet.!

Hmm, har man tur så passar kanske tom nätdelen ifrån 3dfx Voodoo5 6000-kortet som ligger och skräpar... ho ho ho
Skämt åsido, ser fram emot att få se en bild på ett riktigt konsument-inriktat R600-kort så man får tyst på allt det här tjatet om hur "stora" R600-korten är

Visa signatur

Also found as @piteball@mastodon.rockhost.se

Permalänk
Hedersmedlem

Snart får vi se hur den riktiga R600 kommer att se ut och den blir fin fin i era datorer så ingen ko på isen.

Visa signatur

Rocking hard !!!

Kontakt: malo@sweclockers.com eller skicka ett PM

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av piXtor

...

fog:

du har en kanske en poäng... men om man istället då skulle tänka sig en enhet som watt/10000 polygoner istället då? Då skulle man ju kunna jämföra hur "effektivt" kortet är. Ett jämförelse-index i princip

Anandtech räknade ut hur många fps man fick per watt när de hade en genomgång av 8800. De räknade på systemets totala effekt.

Det kan se lustigt ut att sli ger mest prestanda per watt, men sli ger ca 80% högre prestanda och systemets effektförbrukning ökar bara med 70% med 8800GTX i sli.

Tredja diagrammet
http://www.anandtech.com/video/showdoc.aspx?i=2870&p=24

Visa signatur

Vägra fx 3of4 Pi 1M 1.84 s Memory remapping
Minnen har ingen egen hastighet. Märkningen anger bara vilken hastighet minnena uppges klara

Permalänk
Avstängd

Får nog vänta tills efterföljaren kommer, förhoppningsvis med krympt kärne för lägre effektbruk.

Hur folk tar det här med effektbruket beror väldigt mycket på hur kortet kommer att prestare i stort. Är den klart bättre än G80 så kommer många på andra tankar och skaffar fetare 3e partskylare och nätagg för att kyla ner besten.

För de allra flesta så är inte R600 effektbruk så stort problem, då de flesta skulle aldrig punga ut mycket pengar för ett high-end kort.

Förväntar mig att R600 korten i mellanprissegmentet kommer dra betydligt mindre ström och det är ändå där jag och många andra sätter gräns för hur mycket man vill betala.

Hoppas Zalman, Thermalright eller något annat bolag kommer med effektivare och tystare kylning.

Visa signatur

7800x3d, 64GB 6000cl30, Gigabyte X670 Gaming X AX (F9d) 12TB m.2/nvme, 8TB SSD, WD 2x12TB 5400rpm, XFX 7900xt, SoundBlasterX AE-5+, HP X34", Fractal Design Define 7, Corsair HX750, Topping MX3s, Ino Audio piMx, Dan Clark Audio Aeon 2 closed..
LG B1 65", Topping e70, Topping pa5 II plus, Guru Audio Junior+ (primärt) / Canton GLE 90, Nintendo Switch OLED, Pico 4 VR

Permalänk

Som man märker så börjar ju frågan hos många bli... hur lång tid får de ta innan ex ATI börjar se över effektförbrukningen för deras flagskepp, detta gäller väl främst ATI (men även Nvidia som ju faktiskt lyckats bra senaste tiden). Självklart imponeras man av att en komponent eller dylikt har låg förbrukning men de är nog inte lätt att få ner denna när de kommer just till denna typ av kort.

Frågan ja ställer mig själv: Hur pass mycket ser man på förbrukningen vid tillverkningsprocessen. Förmodligen ligger den delen högt uppe på listan, antagligen inte helt lätt att handskas med heller.

Iaf, detta kan disskuteras länge men nu är de som de är. Köp eller köp inte. Härlig Prestanda eller inte, osv...

Visa signatur

Wasserkühlung::5900X::ASSrock X570 TB3::2x8 Ballistix 3000@3800::6800Nitro+

Vilken leksak>> CH341-biosprogrammerare

Permalänk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Pitr-
Hmm, har man tur så passar kanske tom nätdelen ifrån 3dfx Voodoo5 6000-kortet som ligger och skräpar... ho ho ho
Skämt åsido, ser fram emot att få se en bild på ett riktigt konsument-inriktat R600-kort så man får tyst på allt det här tjatet om hur "stora" R600-korten är

Hehe ja de verkar ha använt voodoo 5 som grund, men var väll nvidia som köpte upp 3dfx. Så kanske ati/amd trodde de fick de senaste ritningarna när de gjorde lite företagsspioneri på nvidia å råkade få tag på voodoo 5 ritningarna

Men för alla som klagar, man får ju kolla i plånboken å fundera på vilka prioriteringar man har. därför köpte jag en 1600xt istället för 1800pro när jag köpte mina nya datorsaker förut, å så kan jag köpa ett billigt 1600 till nu å köra i crossfire.

Men som sagt. "Stort och fint som vanligt i framtiden"

Visa signatur

Har en dator... så vet va jag snacka om vet du.

Permalänk
Medlem

Köper mig ett R600 Pro istället alt ett Nvidia 8600Ultra till mitt mediecenter. Mindre strömförbrukning iallafall och duger gott och väl att spela Alan Wake, Hellgate London och Crysis i DX 10-läge. Även om jag inte kan spela på högsta inställningarna. Inväntar tills R700-serien kommer. Då kommer jag slå till på två framtida X3800XTX med dubbla gpu på varje kort, åttakärnig processor och 8 GB DDR3-minne.

Visa signatur

Dator 1: AMD Ryzen 9 7950X3D, 64 GB Kingston Fury DDR5 5600 MHz CL36 , Asus Radeon 7900XTX TUF OC, Be Quiet Dark Base Pro 900 rev.2 Black Case, Asus ROG Crosshair X670E Hero Mobo , Be Quiet 1500W PSU, Win10 Pro 64-bit, Creative Soundblaster AE7

Dator 2: Intel Core i7 9700k, 32GB DDR4 Corsair 3000 MHz, Asus TUF Z390 Mobo, Asus Radeon 6800 XT TUF, Be Quiet 850 PSU, Win10 Pro 64-bit, Asus TUF GT502 Case

Permalänk
Avstängd

ja vafan sitter man o gullar med elräkningen så får man väl köpa sig ett gammalt nintendo 8bitar. eller skaffa sig ett bättre jobb.
Det kostar att ligga på topp som de säger.

Visa signatur

q6600 2gig ram 8800gt osv

Permalänk
Medlem

Jag kommer bli lite besviken om det visar sig att det bara blir 16 ROPs på R600 med. 8800gtx sitter ju på 20 eller 24 nånting jue. =/

Visa signatur

P182 | Asus Z170-A | i7 6700k | R9 290X | 2x8GB Corsair 2400MHz Cl14 | Intel 750 400MB | TBs of diskstorage

Permalänk
Medlem

Runken: Tror många skiter rätt hårt i dom extra kronorna på elräkningen...

För mig är problemet med dessa effekthungriga kort, att de klart försvårar att bygga en riktigt tyst gamingdator.

Både Intel & AMD har gjort hemläxan och skapat processorer som arbetar i 2ghz+ och ändå är stråmsnåla. Tyvärr matchar inte GPU tillverkarna detta, och vi får leva med vama(Högljudda) system ändå... Synd.

Personligen tror jag den höga effektförbrukningen på R600 är en klar missräkning...

Till GPU tillverkarnas försvar kan jag säga att det är vi som driver på denna utveckling. Vi sätter stor prestige i vilken tillverkare som har det för tillfället snabbaste kortet, vilket gör att de släpper "överklockade" versioner redan från början. Det har blivit accepterat med ljudliga jättekylare...

Som tur är kan ju den som vill köpa "budgetsegmentet", som ofta består av betydligt kallare, och tystare versioner av prestandakungen.
Själv är jag mest nyfiken på hur 8600 korten kommer att bli...

Visa signatur

En sann moddare blir aldrig klar.MBY är SWEC SSD Kung!
Har hängt här sedan 2002. Började modda vid P200. Har gröna datafingrar. -Och du undrar hur jag kan veta allt?!?!?

|4700K|HD7970matrix|16Gb|Seasonic x-650|WaterC DDC BIP120+MP-05|

Permalänk
Avstängd
Citat:

Ursprungligen inskrivet av kent2
Runken: Tror många skiter rätt hårt i dom extra kronorna på elräkningen...

Många gör det. men långt ifrån alla i den här tråden.

Visa signatur

q6600 2gig ram 8800gt osv

Permalänk
Medlem

Är glad att jag är trogen Nvidia användare. Slipper man allt klydd som ni har

Visa signatur

Japp jag har dyslexi, så häng inte mig pga min grammatik.
CPU: Ryzen 7 5800X || GPU: ASUS ROG Strix RTX3070Ti OC || Moderkort: ASUS ROG Strix X570-F Gaming || RAM: 64GB 3200MHz || CPU kylare: Fractal Design Celsius S24 || Primär HDD: Samsung 980 PRO M.2 1TB

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Slagt
Är glad att jag är trogen Nvidia användare. Slipper man allt klydd som ni har

Åh, jättebra idé. Egentligen borde alla köpa enbart ATI_eller_Nvidia, så slipper man tvisten om vilket kort man ska köpa.

ont: Ser bilderna mer som ett komfirmerande om att R600 är precis bakom hörnet. Att den är så lång är som många påpekat, är för att det är ett OEM-kort. Innan R600 släpps kommer det antagligen också finputsas, kanske med lite lägre energiförbrukning (Trots att redan angivna siffrorna inte är att lita fullt ut på)

Visa signatur

FT02B | Z68 Extreme7 | 2600K @ 4.6GHz + 212 Evo | HD7950 | 16GB 1866Mhz CL9 | SP-SS750M
Naos 7000, M65, 5K, MX518 | TK Blue + Rapid Black
Vaio Pro 13" (Mint) | Elitebook 2540p (Arch)

Permalänk
Medlem

Trist att Sweclockers alltid glömmer ha med Oblivion i sina test!

Visa signatur

Memento mori...

Permalänk
Medlem
Visa signatur

- In the beginning the Universe was created. This has made a lot of people very angry and has been widely regarded as a bad move
- The Guide is definitive. Reality is frequently inaccurate.
Douglas Adams