Permalänk
Medlem

Xbox problem

Har problem med att få mitt xbox att fungera som jag vill.

Vi är i Amerika nu så vi har NTSC här och xboxet fungerade inte utan chip. nu har vi installerat ett xenium gold 24k solderless (lödfritt). först blev allt bara svart vitt och bliden fladdrade. men vi gick in i eeprom och ändrade om till NTSC från PAL och vi fick färg och det fladdrande försvan. men hur gör man för att starta ett spel när man har chippat boxen? förstår att det låter som värsta konstiga frågan men ingenting händer ju när man sätter i ett orginalspel, det är ju bara den där trötta chip menyn som visas hela tiden...

så hur får man i gång spelen igen?

grymt tacksam för svar!

Permalänk
Medlem

Vad är det för dashboard du har? altså den menyn som kommer upp när du startar xboxet. Finns lite olika t.ex EvolutionX, XBMC, Avalaunch m.m.. Kan även vara så att det låg ett lagligt bios på chipet från början, ock då måste den flashah om.

Visa signatur

AMD 5800X | MSI X570 Tomahawk | 4x8GB 3600CL18 | Palit 4080 OC Game Rock | Corsair AX860

Permalänk
Medlem

forts...

när man startar upp xboxet så står det "welcome to xenium OSX V2.3.1!" och sen kommer xenium gold 24k menyn upp. där finns det: lanuch menu, disk tools, eeprom, settings, recovery, rebot, power of.

jag har tittat runt lite och kan inte förstå hur man gör för att spela spelet och komma från chipp menyn.

är inte så kunnig på området vilket kan märkas så fortsätt gärna svara!

Permalänk
Medlem

Du måste ladda hem en en bootdisk och kanske även flasha chippet med ett nytt bios (Typ xecuter2)

Permalänk
Medlem

forts...

ok, tack för hjälpen!
är det nån som vet vart man kan få tag i de filer jag behöver? och är det svårt att flasha med ett nytt bios?

norma

Permalänk
Medlem

Om jag förstår rätt så har du inte flashat ditt kort med någon bios ännu, så när du startar xboxen så startars xenium-os. därifrån kan du flasha ditt kort med det bios du vill ha.
Det finns en del att välja mellan men det bästa som jag tycker är Xecutor2 deras senaste version är v.5035 och har stöd för större hårdiskar än 137Gb (LBA).
Annars finns det även Evolution-X M8 som funkar men är tyvärr lite sega med att släppa uppdateringar.
Cromwell finns också men sägs ska ha lite problem med xbox v1.6 men det funkar fint på min (har v1.6). Finns som sagt många fler.

när du har flashat ditt kort så behöver du mjukvara, finns även här mycket att välja mellan men en personlig favorit är Auto Installer Deluxe och finns att lada hem från: http://www.aideluxe.com/

PSXcare xenium forum: http://forum.psxcare.com/support/forumdisplay.php?f=93
TeamXodus: http://www.teamxodus.com
Xbins: http://www.xbins.org/
Xbins IRC kanal: #XBINS@irc.efnet.nl (här kan du hitta dom olika bios versionerna)

Permalänk
Medlem

Ok tack oggy! verkar som ommjag kanske skulle kunna fixa det här nu, men på xbins.org hur använder man irc kanalen? hittar ju annars det bios jag behöver där om jag söker på sidan men det går ju inte att ladda ner...

tack för hjälpen!

Permalänk
Medlem

Det finns en bra guide till hur du får hem din bios via ftp

här är länken: http://forum.psxcare.com/support/showthread.php?t=13110&highl...

Du kan hoppa över den biten där han tankar ner superdisc (om du nu inte vill ha den istället för Auto Installer Deluxe) så är det bara att tanka hem den bios du vill ha.
Den som jag nämnde tidigare ligger i mappen "/XBOX/Console Based Applications/bios/Xecuter/Xecuter2/MULTI_VERSION/X2.5035.rar"

Permalänk
Medlem

...

ok, men mIRC verkar bara finnas till pc och jag har en mac. ladde ner något som heter iracle men menyerna var inte det samma så jag klarade inte av det...

kan ju adda mig på msn om du vill så kanske du kan skicka den bios som du har till mig så istället? vore ju grymt schysst!

fillegs@spray.se

sen funderade ja på om styrkan på flashen, vilken ska jag ha egentligen? har version 1.6 på xboxet.

mycke krångel men tack för hjälp!