Bigfoot Networks släpper Killernic K1

Permalänk
Melding Plague

Bigfoot Networks släpper Killernic K1

Tillverkaren Bigfoot Networks som tidigare har släppt det spelinriktade nätverkskortet Killernic har lanserat en billigare variant av kortet med namnet Killernic K1.

Läs nyheten: Bigfoot Networks släpper Killernic K1

Visa signatur

Observera att samma trivselregler gäller i kommentarstrådarna som i övriga forumet och att brott mot dessa kan leda till avstängning. Kontakta redaktionen om du vill uppmärksamma fel i artikeln eller framföra andra synpunkter.

Permalänk

Trevligt.. och vad säges ett sådant kort kosta då?

Visa signatur

Game: PC7 - Nexus 400W - 3700+ med NINJA- 2gb - x800gto med AC - raptor36gb/seagate200gb - 5500z - G5
School: HP 6510b= T7100 - 3100x - 2gb

Permalänk

"1 100 kronor i skrivande stund hos en amerikansk återförsäljare".

Är du närsynt?

Visa signatur

"Jag har övergett den moraliska ståndpunkten. Moral leder till abstraktion och orättfärdighet. Den ger upphov till fanatism och förblindelse. Den som är dygdig måste hugga av huvuden."
Albert Camus

Permalänk
Medlem

Killer Network Interface Card K1 måste nog vara det mest fjantigaste namnet jag har hört. Ska man ha ett ordentligt nätverkskort så köper man ett Intel, punkt slut.

Man kanske får 101 FPS i CS med det.

Permalänk
Avstängd

haha shit vad gör man inte för att sälja av gamla skräpkretsar, gigabit ethernet finns ju integrerat på dom flesta moderkorten nuförtiden, och skulle man endå vilja ha ett bra nic så köper man ju intel pci-express/pci

Permalänk

ända orsaken som jag skulle känna att köpa ett monsternätverkskort är om jag skulle ha en askrävande server med ca 100 pers som skulle spela samtidigt.. skulle vara lite värt då.. men är man rik så varför inte..

Visa signatur

|| DFI LanParty UT nForce3 250 Gb || AMD Sempron64 3400+ 2.0 Ghz@4400+ 2.60 Ghz || OCZ EL Dual Channel Gold 2x512Mb PC-3200 || GeForce Ti 4200 Agp 4x 250@444 300@580 || Nätag Q-Tec 500w BigFan || 5x120 Gb Raid 0 = 560 Gb HDD ||

Permalänk
Avstängd

Om man sitter med en sunkig cpu så kanske detta vore en bra ide om man prioriterar sin trafik,själv sitter jag med ett national semiconductor DP83820 - 10/100/1000 Mb/s PCI Ethernet Network Interface Controller från 2001 tror jag och det sitter 2 feta kylflänsar på kortet.

Jag slängde in det efter att åskan tog mitt integrerade kort:(

Men efteråt så får jag säga att jag är jävligt nöjd,nu finns det inget som heter slowboot av windows längre,det verkar som att det sitter en cpu på kortet som hanterar all trafik och mitt windows känns klart mycket rappare,kan väl nämna att min ping sjönk från runt 25 till bara runt 5-7 i ping på dom onlinespel jag kör:)

Så att ha ett nätverkskort som sköter sig avlastar helt klart ens dators cpu:-))

Visa signatur

Fractal Design Refine R2 Asus Commando(1901) Q6600@3600mhz@Vattenkylning Corsair HX620W 4Gb 2x2 dominator 8500 Powercolor HD4870X2 Ikari Laser WD MyBook 500Gb@E-Sata 3dmark06@20436+/-
Win xp sp3/win 7 ultimate

Permalänk
Medlem

Att marknadsföra nätverkskortet till "gamers" är så löjligt. Jag har runt 5-10 ping på svenska servrar när jag spelar med ett inbyggt nätverkskort. Det skulle kunna användas till vissa servrar med klen CPU, men det är sällan man har en lina på 1Gbit. De flesta har 10,100mbit och det klarar en P3a utan problem.

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av alban
Om man sitter med en sunkig cpu så kanske detta vore en bra ide om man prioriterar sin trafik...

För de pengarna kan man köpa en bra CPU, så jag ser inte riktigt hur det skulle vara relevant?

Visa signatur

If the answer to any question requires a leap of faith, is it really an answer at all?

Permalänk
Avstängd

Om nu detta kortet skulle vara så bra som de säger, vilket givetvis är rent skitsnack, så varför nyttja den sämsta formen av pci-buss som fortfarande tillverkas? Varför inte pci-e eller pci-x? På vilket sätt skulle detta kortet vara bättre än exempelvis ett serverkort från broadcom eller intel? Vilken nytta skulle man ha av 64 MB minne på kortet? Mellanlagra trafiken så att fördröjningarna ökar?

Nåja, det finns en värld full av idioter som säkert köper sånt här.

Permalänk
Medlem

men varför har dom ingen tuff kylfläns på =(?

Visa signatur

MBP: 13" - M1
Stationär: Win11 - Ryzen 5900X - 128GB - GTX 4080
Server: Ubuntu - i5 4670k - 32GB - 4x5TB Raid-Z
Server: Rpi4 8GB, 1TB USB SSD

Permalänk
Medlem

Så jag fått det förklarat så byter detta kortet Windows egna nätverks stack till sin egen.

På så sätt körs ju allting som har med nätverk att göra via CPUn på nätverkskortet istället.

Dessutom kan man ju köra applikationer på kortet själv, till exempel en bittorrent klient eller brandvägg. Även det påverkar ju då inte alls datorns CPUn. Det är väl även såna här grejor som inbyggda minnet används till.

Hade priset varit trevligare så visst... så pass mycket som det kostar finns det ju mycket bättre saker att lägga dom på.

Permalänk
Medlem

fjantigaste jag sett och hört på länge.

Visa signatur

.: Learn the system, Play the system, Break the system :.

Permalänk
Medlem

Såg att där sitter en Xilinx Spartan chip på.

Dessa små rackare är programerbara ASIC kretsar som kan utföra ett visst jobb otroligt snabbare än vanlig CPU ibland. T.ex MSI's RAM-diskdrive använder sig av ett.

"Applications built in which lets you run applications called FNApps inside the Killer NIC. With FNApps, you are just a click away from being able to run BitTorrent clients and firewalls on your Killer instead of burdening your CPU with them."

Så det är möjligt att det finns nån vits me dem ändå. Men "Lag and Latency Reduction (LLR) Technology" låter lite tramsigt.

Permalänk
Medlem

jag har alltid kört med det inbyggda... tror inte jag kommer gå över o börja med ett nätverkskort för 1100kr kan det väl inte äns vara värt, äns om man är extrem hardcore gamer? en bra cpu sen behövs inge avbelastning hehe

Visa signatur

Primära datorn: Acer Swift 5 (i7)|Skärm: BenQ BL3200PT|Tillbehör: Logitech MX Master 3|Logitech Illuminated K810|HDD-docka 16TB

Permalänk
Medlem

Tester visar att man får ut mer prestanda av att använda detta kort än andra kort, sen huruvida det var tester på integrerade nätverkskort eller inte som jämförelse minns jag inte.

Visa signatur

Ryzen 7 5800X | 32GB DDR4 3200MHz | GeForce RTX 3080

Permalänk
Medlem

Måste vara bättre att spendera ytterligare 1100:- på grafikkortet än detta nätverkskortet för att förhöja spelkänslan, men har man redan det bästa av allt och fortfarande pengar att spendera så är det ett givet köp.

Visa signatur

Vägra fx 3of4 Pi 1M 1.84 s Memory remapping
Minnen har ingen egen hastighet. Märkningen anger bara vilken hastighet minnena uppges klara

Permalänk
Medlem

Glöm att få gigabit över pci 32bit...

Det är pci-E/Pci-X som gäller. Detta kort är gjort bara för att lura de som sitter med gamla slöa P4-moderkort på pengar.

Permalänk
Hedersmedlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av laggarbacken
"1 100 kronor i skrivande stund hos en amerikansk återförsäljare".

Är du närsynt?

Det finns ingen anledning att använda sig utav ord som kan uppfattas som påhopp/personangrepp.

Vänligen studera §1.

Permalänk
Avstängd

Så jävla onödig produkt, fan bättre att köpa en ny processor i stället för att slänga ut 1100kr på ett nätverkskort

Visa signatur

You stink. Bender's great. Deal with it

Permalänk
Inaktiv

Rätt lustigt hur folk kan klandra ner på ett kort såhär. Mångfalden är jag säker på inte vet hur tungt ett nätverk kan belasta datorn och då framför allt om man använder sig av ett integrerat kort. Vi som har dedikerat oss lite mer på nätverket än ett fetare grafikkort kan se stora prestandaskillnader med ett expansionskort med te.x eget minne.

Permalänk
Medlem

mm Jag tror nog kortet drar sitt strå till prestandastacken.
Men tror nog ett Intel Pci-e serverkort för 800:- fixar detta lika bra.
Faktum är att mitt Intel Server Pro 100 Mbit fungerar bättre än mitt 3Com GBit kort när jag spelar. Serverkortet har grymt bra TCP offloading.

Visa signatur

Intel 486 DX-66 4 MB RAM , 0.5 MB VGA , 270 MB HD, 14" CRT, 2x CDROM - Så började mitt beroende!!

Permalänk
Medlem

Nu kanske jag inte har så mycket användning för ett sådant då den nätverksaktivitet jag har inte tar särskilt mycket CPU alls, men om den skulle ha PCI-E så är den lite intressant ändå. Tänk och köra ja, webserver, ftpserver, bittorrent, eller mer på den och då tar den säkert nästan ingen CPU alls. Man kan ju ha allt detta igång samtidigt som man spelar utan prestandaförluster och sen kanske man kan prioritera paket (för multiplayer då).

Nu har väl en del en egen server för såna saker men om man bara har en PC (som jag) så är det ju perfekt egentligen. Nu är ju priset lite bättre iaf (tycker fortfarande är högt men någorlunda överkomligt - har ju köpt grafikkort för 3500 kr så va fan) och utan kylfläns, vilket betyder att den säkert är väldigt sval.

edit: just ja, en brandvägg kan man ju också lägga in... wee!!!

Visa signatur

AMD Ryzen 5 3600 | 4x8GiB 18-20-16-36-52-2T DDR4-3400 | MSI B450-A Pro Max AGESA 1.2.0.7 | Sapphire RX 480 Nitro+ OC 8GiB | Crucial MX500 500GB | PNY CS900 2TB | Samsung 850 EVO 500GB | Samsung PM961 512GB | Scythe Kamariki 4 450W

Permalänk
Medlem

Utan att ha läst sådär jättemycket så är iaf min spontana reaktion: Bullshit.
att slänga ut 1100-1300 pix på ett NIC från en mindre kännd tillverkare verkar tämligen bortslösat med pengar. Kan inte alla bara nöja sig med 3com eller Intel och i budget-nödfall Realtek?
frågan är oxå, vad är det som är så "optimerat" för gamers lixom?
Låt oss anta att nätverkskortet avlastar resterande systemet, vad kan det ge? 3-4 fps mer? då är det nog mer värt att slänga dom pengarna på ett fetare grafikkort, alt bättre kylning så att man kan klocka mer.
(okej, att hitta ett vettigt gfx för 1200 pix är kanske inte så lätt, men jag tror ni förstår poängen iaf)

Permalänk
Inaktiv

Känt märke eller inte; alla företag börjar någonstans.

D-Link, som ett exempel...ingen som vill hålla på seriöst väljer en produkt ur D-Link's serier, likaså gäller Netgear. Hade jag inte redan använt två kort ur Intel's serverfamilj, hade jag nog kikat lite närmare på det här.

Permalänk
Medlem

Finns det någon _seriös_ sida som testat killernic med vettiga testmetoder? Behövs det verkligen mycket offloading på en klientdel med dualcore? Verkar fuffens.

Visa signatur

Arch | 1440p 165Hz IPS | 7800X3D | 1080ti | 64GB@6GHz | SN850 2TB

Permalänk
Medlem

Nä men om man tänker sig ett ADSL-modem som sitter på en anslutning på 1 mbit upp och man kanske tankar en del grejer över bittorrent då kan modemets stack bli rätt fullt rätt snabbt och blocka dina andra utåtgående paket. Beroende på hur bra det här modemet/anslutningen är kan det ta olika lång tid att tömma modemets minne för att lämna plats åt andra paket. Det hjälper inte heller om vissa paket är prioriterade ( som t ex de som skickas för online-gaming) man måste ändå vänta på att modemets minne töms på data. Om man istället har ett nätverkskort med mycket minne och "intelligent" mjukvara, så kan detta välja paket efter olika prioriteringar och buffra data som har låg priotering. Det är detta som ibland kallas QoS (Quality of Service). Nu har jag en separat linux-server som tar hand om mina torrent-tankningar med lite inställningar som åstadkommer detta och låter mina "spelpaket" och ping-paket slinka igenom snabbare och därmed motverkar dåliga ping-tider. Alla har ju inte detta och tankar kanske saker på sin "spel-pc".. då kan man kanske konstatera att det här kortet är optimerat för spelare om det låter spel-paket gå igenom snabbare oavsett hur mycket torrent man belastar linan med.

Å andra sidan finns det nog mjukvarulösningar som tar hand om detta, men då sköts det av cpu:n ju.. och en del av kortets "spel-anpassnig" är kanske att avlasta cpu:n så mycket som möjligt! Fast visst, för en quad-core processor är detta en sk "piss i nilen"
Om detta kort hade kostat runt 500 kr hade det kanske varit värt det?

Permalänk
Medlem

jag tycker att det är ashäftigt att man får lite extra kraft i datorn..
skulle inte alls störa att ha Killernicen och sköta om min Skype,bittorrent-program eller folding@home..

Permalänk
Medlem

Det är aldrig fel med lite extra kraft.. frågan är bara hur mycket man ska behöva betala för den?

Permalänk
Medlem

Hahaha värsta av allt är ju att den drar 10 w extra:D