Nytt samarbete mellan Intel och Nvidia?

Permalänk
Medlem

Varför satsar inte Nvidia mer på att få sina gpuer mindre strömkrävande.
Det är ju de folk vill ha. Bra prestanda och liten strömförbrukning. För det är inte bara elräkningen som blir sämre. Ju mer ström en komponent förbrukar ju mer värme alstar den och ju mer värme den alstrar ju mer högljudd blir lådan såvida man inte lägger ut mkt pengar på ett vätskeburet kylsystem vilka de flesta tycker är för dyrt att göra.
CPU:erna blir ju mer och mer strömsnåla och ger mer och mer prestanda. Borde det inte vara något för Nvidia och ATI att försöka sig på på en mindre kärna och men fler på samma kort. Tänk dig ATI 8800 GTX med 45 nm teknik med 2 kärnor intregerade med varandra. Inte någon lösning som te x7950 x2 var med 2 kärnor som arbetade inviduellt som gav en bra prestanda så länge man inte använde 2 skärmar samtidigt. Ska det vara så svårt att göra? Det är väl ändå där den största vinsten ligger. Att ha flera kärnor på samma kort som är intrigerade med varandra.

Visa signatur

Dator - Dell Alienware Oled AW3423DW, Phantek Enthoo Pro, Intel i7 8700K, Noctua NH-14, Asus TUF Z370-PRO, Samsung SSD 840 Pro 128GB, 32 GB DDR4, Gigabyte Geforce GTX 1080 Ti, 2st x 3 TB WD RED, Logitech MX518, Sennheiser Momentum, Qpad Pro MK80.

Permalänk

Bara bra för nVidia och Intel. Bra för de, bra för oss.
AMD och nVidia har haft ett långt samarbete, och det var tackvare nForce2 chipen som AMD verkligen slog igen på entusiast nivå. Men nu när AMD ligger i säng med ATI så tar nVidia sina möjlighete med någon annan. För nVidia kan inte samarbeta och konkurera med ett o samma företag, AMD.

"The Force needs to be in balans my young apprentice"

Visa signatur

"The flames of freedom. How lovely. How just. Ahh, my precious anarchy.."

Permalänk
Medlem

vad har hänt med den fina marknadsekonomin vi hade?

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av MooDHooDs
vad har hänt med den fina marknadsekonomin vi hade?

Men hallå, detta är ju marknadsekonomin i sitt esse! Finns inget bättre för konsumenten än två starka konkurrenter om samma produkter, i en bransch som handlar om high-tech. Utvecklingskostnader etc är koncentrerade (istället för utspridda "i onödan" på en massa företag) vilket borgar för bästa möjliga teknikutveckling men med pressade priser.

Visa signatur

Memento mori...