Permalänk
Medlem

Vart ska sladdarna?

Första databygget är snart färdigt men det är en sak till...troligen en nybörjarfråga. Jag har några sladdar som kommer ifrån själva chassit och undrar vart jag ska plugga in dom på moderkortet för jag hittar inte.

En 4-pin kontakt och på den står det speaker. Det är väl bara att välja något 4-pin uttag på moderkortet, random liksom?

Två stycken 2-pin kontakter och på den ena står det H.D.D LED och på den andra står det RESET SW. Här fattar jag inte hur jag ska göra för det verkar bara finnas ett 2-pin uttag på moderkortet.

Två stycken 1-pin kontakter och på den ena står det + P LED och på den andra står det - P LED. Det finns inga 1-pin uttag så vad gör man?

Kan man koppla alla sladdar till ett och samma uttag, eller?

Permalänk

Dessa sladdar ska in på just moderkorete brukar vara nere i ett hörn. Oftast är den en hög med pinnar som sitter i två rader som samanlagft täcker upp alla de kontakter du nu sitter med.

Alla ska sitta på dessa pinnar, random funkar inte se i din moderkorts manual.

Sladdar är saker som reset av datorn samt powerknappen, och lampan som blinkar när HDD jobbar.

Vad har du för moderkort?

Permalänk
Medlem

Tack för hjälpen, ska se om jag hittar nu. Detta kort kör jag med >

http://global.msi.com.tw/index.php?func=proddesc&prod_no=253&...

Permalänk
Medlem

manualen mannen,,, svårare är det inte , ananrs står de tju på plankan men ibland svårt se rätt pga så liten stil.

Visa signatur

CPU: Intel(R) Core(TM) i7 CPU X 980 @ 3.33GHz

Permalänk
Inaktiv

Japp, det brukar stå i manualen.
Lite pill, men det får man stå ut med

Permalänk
Medlem

Yeey ja hitta stället nu men det känns lite 50/50 på om jag kommer kortsluta allt...Vad menas med ordet "Ground" eller "G" som det står på sladdarna? Sen är jag lite osäker på vad som är - och + på sladdarna, man vill ju inte plugga in dom åt fel håll. Så finns det något lätt sätt att veta vad som är - och vad som är +? Känns lite pinigt att fråga en sånn sak men men...

Permalänk
Hedersmedlem

G eller Ground är det samma som '-'. Rätt kopplat lyser frontens lysdioder, fel kopplat så lyser de inte, bara att vända på kontakten, inget går sönder. Vad det gäller strömbrytarnas (power, reset) kontakter så är + och - helt oviktigt då de endast sluter en krets utan hänsyn till polaritet.

Visa signatur

Kontaktas via PM eller IRC [color="green"]#Sweclockers.com [/color]@ quakenet.org Mina regler: §1 Jag har alltid rätt. §2 Jag KAN ha fel men då inträder §1 automatiskt.

Permalänk
Hjälpsam

Om du tittar på kortet nedifrån, skall du ha ettiketterna på kontakterna mot dig, vill jag minnas.

Visa signatur

AMD Ryzen 7 1700 | Saphire RX 5700 Pulse XT (Silent Mode) | 64 GB Kingston ECC | https://valid.x86.fr/z2ljhr | Stockkylaren | Bitfenix Whisper M 750W.
AMD Ryzen 9 5900X | AMD RX 5700 | 64 GB Micron ECC | https://valid.x86.fr/5krwxf
HTPC | https://valid.x86.fr/uuzli0 |