HDMI kritiskt granskat

Permalänk
Melding Plague

HDMI kritiskt granskat

En ljud- och bildtidning har kritiskt granskat det nya gränssnittet HDMI, som är tänkt att ersätta DVI. Enligt tidningen är HDMI ett onödigt krångligt gränssnitt både för hårdvarutillverkare och konsumenter.

Visa signatur

Observera att samma trivselregler gäller i kommentarstrådarna som i övriga forumet och att brott mot dessa kan leda till avstängning. Kontakta redaktionen om du vill uppmärksamma fel i artikeln eller framföra andra synpunkter.

Permalänk
Medlem

Hela artikeln är skriven av ett företag som tillverkar kablar (se slutet på artikeln som länkar till företaget). Slutsatsen av artikeln är kanske inte helt förvånande att man ska köpa dyrare, amerikanska kablar tillverkade av artikelnförfattarens företag. Det handlar alltså om en form av marknadsföring paketerad som fakta och granskning. Artikeln ska således inte tas på allvar.

Oavsett vad artikeln än hävdar fungerar HDMI alldeles utmärkt i praktiken, även med kinesiska kablar och är fruktansvärt överlägsen scart som den i praktiken ersätter på den svenska marknaden.

Tycker inte att Sweclockers borde länka till den här sortens förtäckta marknadsföring. Länkar till tillverkare när dom släpper nya prylar är helt ok, länkar till tekniska artiklar är förstås utmärkt, men det här handlar bara om att sälja sladd med tveksamma argument.

Permalänk
Medlem

Eh? "HDMI, som är tänkt att ersätta DVI". Hade vi pratat om DisplayPort så hade jag hållit med, men HDMI har ju varit de-facto standard i 1½-2 år.

Visa signatur

Nej är också service.

Permalänk
Medlem

Nu har jag inte läst artikeln men rent spontant så ser jag inte riktigt vittsen med felkorrigering. Vid strömmande film/musik brukar man ju strunta i det till favör för en högre hastighet, eventuella fel kommer ändå bara att vara momentana och har man så dålig signalkvalitet att det blir fel hela tiden så kommer det bli problem med felkorrigeringen ändå.

Skulle dessutom kräva en del resurser att hantera felhantiring i 1080p om signalen inte var den bästa.

Och återigen, HDMI är samma sak som DVI (fasst med ljud också) - HDMI är tänkt för vardagsrummet och kommer inte ersätta DVI på datorsidan.

Permalänk
Medlem

HDMI börjar redan komma på datorsidan, alla R6XX baserade kort stödjer HDMI med ljud, skulle tro att Nvidia kommer med samma sak med G90 baserade kort, detta givetvis för att kunna köra HDCP-skyddat material.

Visa signatur

[AMD X2 5600+ @ 3GHz][8800 GTS 640MB @640/900][Creative X-FI Xtreme Music][1.5 TB Storage][24" LCD]

Permalänk
Medlem

HDMI är för TV/Hemelektronik-världen. DisplayPort är för datorskärmar.

HDMI suger har jag sagt länge, HD-SDI hade varit ett mycke bättre val.

Permalänk

Hade inte HD-SDI varit ett mycket dyrare val också?

Visa signatur
Permalänk
Avstängd

Undrar vad de tycker om DisplayPort och UDI (Unified Display Interface) ?

Tycker det är sugigt att de har DRM.

Visa signatur

Världsmästare i elakhet!

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Kjell Brel
Hade inte HD-SDI varit ett mycket dyrare val också?

Inte kablarna