Windows XP SP3 senare i år

Permalänk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av echo
Antalet buggar är hyffsat irrelevant. Sen får man inte alltid så opartisk information från apple/MS och dessutom så har de ibland lite konstiga kriterier för vad de buggarna ska klassas som.

OBS. att jag med detta inlägg varken talar negativt eller positivt om vare sig apple eller MS, utan bara påpekar bristerna i att räkna antalet buggar / räkna antalet kritiska buggar m.m.

Det står ju lite info kring deras patchar. Kan hålla med om att de kanske inte skriver ut allt fullt. Men det ger ett bra underlag att räkna. Windows XP slår alla rekord i patchning. Hade jag varit MS hade jag släppt ett nytt OS mitt i. Så känns det inte lika besvärande.

Permalänk

http://arstechnica.com/journals/apple.ars/2007/05/28/apple-se...

Det visade sig att Apple senaste säkerhetspatch inte skyddade mot Zombie.

Permalänk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av GaMeR2K5
Vad skiljer rent hårdvaru-mässigt mellan en mac- o windows-pc?
Jag trodde det bara var mjukvaran som skiljde i stort sett. Plus givetvis design på själva burken :/

Men jag förstår inte heller hur tusan man kan gilla mac? Eller nån pc med någon variant av linux på? Jag har testat mac o flera olika distar av linux... nu senast ubuntu.

Och när man skaffat sig ny hårdvara o ska installera den då är det ett helsikes kodknackande jämfört med windows. :/

Windows vinner överlägset i användarvänlighet för mig... kommer aldrig kunna lära mig linux eller mac... visserligen kan man få dem ganska lika windows peka-klicka stil... men näe... :s Hade jag "börjat" med en av dem så hade jag nog kanske inte gått över till windows... men det vet man ju inte.

Nåja... men mera on-topic. Jag vet att flera som mig som endast använder sina datorer som media-center, speldatorer... osv. utan att lagra någon känslig personlig information. Och inte betalar räknar via internet eller så... behöver ju inte bry sig ett jota om säkerhet. Jag menar vad vore anledningen? xD Bara datorn funkar till det man använder den till så.

Hur kan du vara så säker på du är anti Apple och Mac OS X om du aldrig använt det?

Kan säga dig att allt ifrån fyra åringar till 95 åringar kan använda en mac.

Din dator kan ju användas till en proxy för ljusskygg verksamhet. Du kan dras in i olika illegala saker.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Redglittercoffin
http://arstechnica.com/journals/apple.ars/2007/05/28/apple-se...

Det visade sig att Apple senaste säkerhetspatch inte skyddade mot Zombie.

Haha, det där var en cool flashmob! Kul de "anföll" flaggskeppet!

Permalänk
Avstängd

Jag har ju faktiskt ägt en iBook så jag anser att jag har hyfsad koll åtminstone på skiten. Inte sagt att Apple har en dålig strategi för det har de verkligen inte. Men för oss som vill veta eller kan lite mer så är det bara begränsningar i en Mac som inte finns direkt kopplade till Windows. För det är där lite du går bet xhtml-geek. Jag har suttit och läst dina, nästan, propagandalikna inlägg och någonstans finns det en liten förståelse för vad du menar. Men vad vi andra menar är att OS X är en mjukvarulösning och att Mac är en helhetslösning med design, hårdvara och mjukvara. Pc och Windows är inte det. I grund och botten kan du lägga in XP på en valfri dator som är tolv år gammal idag och det kommer fungera - och tvärtom, alltså ett tolv år gammalt operativsystem skulle fungera på dagens hårdvara. Det är ju lite av MS strategi, att göra allt bakåtkompatibelt. Vi vet ju alla vart Apple stod 1995 t.ex. Om jag förstått det hela rätt så är Vista det sista operativsystemet som har den här "idén", Vienna ska vara helt nytt och skrivet från grunden.

Vi kan ju faktiskt välja utseende på våra datorer, vi kan väldigt mycket - vad vi inte kan göra är att köra just OS X. Men att på en Mac kunna köra XP/Vista betyder inte att det går att köra bra, eller dess applikationer.

Citat:

QT buggen bygger på ett fel i Java som SUN ligger bakom. Så att kasta skit på Apple är bara billiga retoriska poäng.

Kan inte hålla med tyvärr. Sun Java är snorgammalt, MS övergav Javasupporten för flera år sedan pga dess säkerhetshål, det ingår t,ex inte i Windows Server 2003. I det här fallet är skitkastningen på Apple befogad anser jag då de om några borde vara medvetna om detta, mer än vad du och jag är tillsammans iaf. Än fulare var ju när Apple öppet skrev att det var Microsofts fel att de hade en såpass öppen arkitektur istället för att ha en designad lösning från början.

Ang det här med att kunna lösenord, statistik visar ju att de vanligaste lösenorden var något i stil med PASSWORD, 12345 eller något sådant. Knappast så att Mac- användare är bättre på att sätta lösenord än den generella Windowsanvändaren t,ex. Men visst, förutsättningarna är bättre.

Sedan XP kom har det släppts två operativsystem, Windows Server 2003 och Vista (och där emellan ett och annat mobilt operativsystem och ett antal Media Center lösningar). Operativsystem i Windows storlek tar ordentligt myckt längre tid och resurser än vad det tar att göra för ett i storlek av OS X. Ta en titt på vad som sker med nästa version av OS X bara för att de jobbar på en mobiltelefon t,ex... Frågar du mig så har XP åldrats med värdighet, att tankegången var helt annorlunda till releasen av XP i jämförelse med OS X må kanske vara av mindre nytta idag men faktum är att så var det. Jag tycker som sagt att därför är det lite orättvist att göra just den jämförelsen, bättre då att jämföra med ett operativsystem där tänket är detsamma eller åtminstone snarlikt. Det är som att jämföra lastbilar med grönsaker på något vis. Dessutom är det en mindre ålderskillnad mellan Tiger och Vista.

Sedan är det kanske inte så konstigt att det tar tid att emigrera från 2000/XP till Vista då allt fungerar till alla tre operativsystemet. Den stora förändringen som användaren märker av ligger som sagt i just säkerhetstänkandet. Upplägg mm är ganska snarlikt. Nu vet vi inte så mycket om kommande versioner av OS X men vad jag läst mig till på allehanda forum så är det att många är lite oroade över att Apple inte släpper tillräckligt många nya funktioner i sitt operativsystem för att göra flytten nödvändig - dvs samma scenario som många kan känna för att gå från XP till Vista, även om det är oundvikligt i längden.

Permalänk

Det är inte roligt att läsa andras pajkastning i ett ämne man struntar i. Kan vi inte diskutera något intressant och vesäntligt istället?

Jag tror dx10 kommer komma till XP! Varför? Det är en ytterst liten del av microsofts kunder som vet vad dx10 är för något. Alla som spelar spel vet dock vad dx10 är och dessa kommer köpa färre spel om de tvingas köpa vista för att kunna spela. Dessutom behöver vista absolut inte dx10 som ett lockbete eftersom det har så många andra fördelar över xp. Titta tillbaka och fråga er vad XP marknadsfördes med. Så förutsatt att det är tekiskt möjligt med dx10 i xp så tror jag det kommer komma MEN detta är inte så väldigt väsentligt eftersom det kommer vara ytterst lite skillnad på dx9 och dx10 i början och allt som tiden går blir det ändå mer aktuellt att köpa vista.

Visa signatur

Allting jag skriver är om inget annat utrycks, SANT! Ingenting är subjektivt, och du kan göra antaganden baserade på mina åsikter utan att överväga mer än bara just min åsikt.
wazzabi: Varför detta prat om AMD, har de något med grafikkort att göra som jag inte förstår?

Permalänk
Avstängd

Jo det tror jag med. I längden är det oundvikligt att inte köra Vista om man ska stanna inom Windowsvärlden. Men att inte gå över till Vista från XP handlar snarare om snålhet än om spel skulle jag tro. Vista har otroligt mycket som är bättre än XP, även om det på ytan inte syns eller märks. Samtidigt kräver det förstås att mjukvarutillverkarna drar nytta av de nya möjligheter som bjuds och det görs inte heller över en natt.

Permalänk
Hedersmedlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av GaMeR2K5
Windows vinner överlägset i användarvänlighet för mig... kommer aldrig kunna lära mig linux eller mac... visserligen kan man få dem ganska lika windows peka-klicka stil... men näe... :s Hade jag "börjat" med en av dem så hade jag nog kanske inte gått över till windows... men det vet man ju inte.

Jag ger dig kredit för vad du skrev, för du gör inte anspråk på att vara objektiv i meningen att alla bör tycka som du. Det som du anser användarvänligt för dig kan ingen ta ifrån dig.

Linux räddade å andra sidan min movie-night. Jag har av gammal vana använt XP för film, men jag fick ingen av DVD spelarna i XP att mjukvarumässigt kompensera och skippa några bad blocks på DVD skivan. Märkligt nog gjorde Xine i Linux jobbet. Ibland är det bra att ha tillgång till olika alternativ.

Ett rikt utbud och valfrihet är det som jag uppskattar.

SP3: jag bryr mig faktiskt inte; de möjliga nya funktioner vi talar om är inte aktuella på min hårdvara och eventuella förbättringar i säkerheten gäller ofta funktioner som jag vanligen låter vara avstängda. Jag använder dagligen XP på flera maskiner privat och i arbetet, men jag har ännu aldrig lyckats bli angripen av virus. Användaren är den största säkerhetsrisken oavsett hur många SP som släpps.

Permalänk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Damodred
Jag har ju faktiskt ägt en iBook så jag anser att jag har hyfsad koll åtminstone på skiten. Inte sagt att Apple har en dålig strategi för det har de verkligen inte. Men för oss som vill veta eller kan lite mer så är det bara begränsningar i en Mac som inte finns direkt kopplade till Windows. För det är där lite du går bet xhtml-geek. Jag har suttit och läst dina, nästan, propagandalikna inlägg och någonstans finns det en liten förståelse för vad du menar. Men vad vi andra menar är att OS X är en mjukvarulösning och att Mac är en helhetslösning med design, hårdvara och mjukvara. Pc och Windows är inte det. I grund och botten kan du lägga in XP på en valfri dator som är tolv år gammal idag och det kommer fungera - och tvärtom, alltså ett tolv år gammalt operativsystem skulle fungera på dagens hårdvara. Det är ju lite av MS strategi, att göra allt bakåtkompatibelt. Vi vet ju alla vart Apple stod 1995 t.ex. Om jag förstått det hela rätt så är Vista det sista operativsystemet som har den här "idén", Vienna ska vara helt nytt och skrivet från grunden.

Vi kan ju faktiskt välja utseende på våra datorer, vi kan väldigt mycket - vad vi inte kan göra är att köra just OS X. Men att på en Mac kunna köra XP/Vista betyder inte att det går att köra bra, eller dess applikationer.

Kan inte hålla med tyvärr. Sun Java är snorgammalt, MS övergav Javasupporten för flera år sedan pga dess säkerhetshål, det ingår t,ex inte i Windows Server 2003. I det här fallet är skitkastningen på Apple befogad anser jag då de om några borde vara medvetna om detta, mer än vad du och jag är tillsammans iaf. Än fulare var ju när Apple öppet skrev att det var Microsofts fel att de hade en såpass öppen arkitektur istället för att ha en designad lösning från början.

Ang det här med att kunna lösenord, statistik visar ju att de vanligaste lösenorden var något i stil med PASSWORD, 12345 eller något sådant. Knappast så att Mac- användare är bättre på att sätta lösenord än den generella Windowsanvändaren t,ex. Men visst, förutsättningarna är bättre.

Sedan XP kom har det släppts två operativsystem, Windows Server 2003 och Vista (och där emellan ett och annat mobilt operativsystem och ett antal Media Center lösningar). Operativsystem i Windows storlek tar ordentligt myckt längre tid och resurser än vad det tar att göra för ett i storlek av OS X. Ta en titt på vad som sker med nästa version av OS X bara för att de jobbar på en mobiltelefon t,ex... Frågar du mig så har XP åldrats med värdighet, att tankegången var helt annorlunda till releasen av XP i jämförelse med OS X må kanske vara av mindre nytta idag men faktum är att så var det. Jag tycker som sagt att därför är det lite orättvist att göra just den jämförelsen, bättre då att jämföra med ett operativsystem där tänket är detsamma eller åtminstone snarlikt. Det är som att jämföra lastbilar med grönsaker på något vis. Dessutom är det en mindre ålderskillnad mellan Tiger och Vista.

Sedan är det kanske inte så konstigt att det tar tid att emigrera från 2000/XP till Vista då allt fungerar till alla tre operativsystemet. Den stora förändringen som användaren märker av ligger som sagt i just säkerhetstänkandet. Upplägg mm är ganska snarlikt. Nu vet vi inte så mycket om kommande versioner av OS X men vad jag läst mig till på allehanda forum så är det att många är lite oroade över att Apple inte släpper tillräckligt många nya funktioner i sitt operativsystem för att göra flytten nödvändig - dvs samma scenario som många kan känna för att gå från XP till Vista, även om det är oundvikligt i längden.

Något måste ju Apple göra rätt med tanke på att jag aldrig varit med om att så många väljer Apple idag. Människor som jag aldrig trott skulle byta kör mac idag. Även mina gamla kollegor som är ASP och .net utvecklare kör mac privat. Skulle verkligen inte kalla dem eller mig själv för några som upplever några begränsningar i Mac OS X. Apple är ju med hyffsat bakåtkompatibla. En G3:a från 1999 kör senaste Mac OS X utan problem. Även om de flesta kör kvar med den versionen av Mac OS X de fick med då de köpte sin dator.

Har du kört Vista eller XP på en mac med Intelprocessor? Det låter inte alls så. På min iMac så springer den varv om min gamla P4 på 3.2 Ghz både i XP och Vista. Visst jag har 3GB i iMacen men bara 2 GB i min PC. Så skall jag spela mina spel gör jag det nu allt oftare i min iMac. Samma sak om jag skall köra program som jag förr bara körde i min PC.

Buggen i QT var ju i java delen det fanns ett hål. Men visst Apple borde inte skylla ifrån sig. Fast det är ju ganska svårt att utveckla för windows. Det är svårare att få svar på vissa frågor än hos tex Apple. Nu är jag inte själv programutvecklare men de jag har kontakt med som jobbar med båda miljöerna är inte så glada på MS. Apple vill ju tex ta en aktiv del i utvecklingen.

Ja, lösenord är alltid en stor svaghet. Själv försöker jag alltid ha minst 30 tecken och ganska ologiska lösenord. Det kvittar ju vad för OS det är om lösenorden är för standardiserade. asdfg är ju en klassiker.

Att de flyttar på realisen av nya Mac OS X har ju med marknadsföring att göra. Att både släppa iPhone och nya Mac OS X skulle ju göra att de båda konkurrerar om all press. Så det där med att de inte skulle vara klara att kunna släppa 10.5 ännu är något som marknadsavdelningen gett sig på.

Jag är inte alls oroad över vad som kommer i 10.5. Jag var oroad att Vista skulle ha något som jag skulle önska i Mac OS X. Fast jag håller med amerikanska PCWorld att det inte kom något i vista som inte finns i 10.4.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Antonsson
Det är inte roligt att läsa andras pajkastning i ett ämne man struntar i. Kan vi inte diskutera något intressant och vesäntligt istället?

Jag tror dx10 kommer komma till XP! Varför? Det är en ytterst liten del av microsofts kunder som vet vad dx10 är för något. Alla som spelar spel vet dock vad dx10 är och dessa kommer köpa färre spel om de tvingas köpa vista för att kunna spela. Dessutom behöver vista absolut inte dx10 som ett lockbete eftersom det har så många andra fördelar över xp. Titta tillbaka och fråga er vad XP marknadsfördes med. Så förutsatt att det är tekiskt möjligt med dx10 i xp så tror jag det kommer komma MEN detta är inte så väldigt väsentligt eftersom det kommer vara ytterst lite skillnad på dx9 och dx10 i början och allt som tiden går blir det ändå mer aktuellt att köpa vista.

De kommer inte köra i DX10. De satsar allt på Vista. De vill ha över så många det går. Redan nu får större företag enormt stora rabatter om de byter till Vista.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av KimTjik
Jag ger dig kredit för vad du skrev, för du gör inte anspråk på att vara objektiv i meningen att alla bör tycka som du. Det som du anser användarvänligt för dig kan ingen ta ifrån dig.

Linux räddade å andra sidan min movie-night. Jag har av gammal vana använt XP för film, men jag fick ingen av DVD spelarna i XP att mjukvarumässigt kompensera och skippa några bad blocks på DVD skivan. Märkligt nog gjorde Xine i Linux jobbet. Ibland är det bra att ha tillgång till olika alternativ.

Ett rikt utbud och valfrihet är det som jag uppskattar.

SP3: jag bryr mig faktiskt inte; de möjliga nya funktioner vi talar om är inte aktuella på min hårdvara och eventuella förbättringar i säkerheten gäller ofta funktioner som jag vanligen låter vara avstängda. Jag använder dagligen XP på flera maskiner privat och i arbetet, men jag har ännu aldrig lyckats bli angripen av virus. Användaren är den största säkerhetsrisken oavsett hur många SP som släpps.

Ja, valfrihet är viktig. Varje OS har sina fördelar.

Ja, användaren är alltid den största risken.

Permalänk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av xhtml-geek

Gå in här och börja räkna:
http://www.microsoft.com/en/us/default.aspx

http://www.apple.com/support/tiger/

Det är bara att räkna. Klarar du av det?

Nej jag fixar inte räkna. Hur många patchar har XP det senaste året och hur många har OS X?

Du undviker konstant att svara på frågan. Jag är helt säker på att du ljuger. Sorgligt.

Vad jobbar du med?

Visa signatur

"You know what's fun to do? Rent an adult movie, take it home, record over it with The Wizard of Oz, then return it so the next guy that rents it is thinking. 'When is this Dorothy chick going to get naked?'"
- Mark Pitta

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Damodred
Jo det tror jag med. I längden är det oundvikligt att inte köra Vista om man ska stanna inom Windowsvärlden. Men att inte gå över till Vista från XP handlar snarare om snålhet än om spel skulle jag tro. Vista har otroligt mycket som är bättre än XP, även om det på ytan inte syns eller märks. Samtidigt kräver det förstås att mjukvarutillverkarna drar nytta av de nya möjligheter som bjuds och det görs inte heller över en natt.

Snålhet? Man är väl inte så dum i huvudet så att man hoppar på tåget innan rälsen är på plats?! När dom fått allt att fungera som det ska, visst, då kan jag gå över till VISTA.

Permalänk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Semjonov
Snålhet? Man är väl inte så dum i huvudet så att man hoppar på tåget innan rälsen är på plats?! När dom fått allt att fungera som det ska, visst, då kan jag gå över till VISTA.

Det är intressant att folk som har ett väl fungerande Vista inte kan stå ut med att vissa har datorkonfigurationer som inte fungerar bra med Vista. Baraför att det fungerar för mig betyder ju inte att folk är idioter eller snåla för att dom inte kan köra vista fungerande.

Visa signatur

"You know what's fun to do? Rent an adult movie, take it home, record over it with The Wizard of Oz, then return it so the next guy that rents it is thinking. 'When is this Dorothy chick going to get naked?'"
- Mark Pitta

Permalänk
Medlem

Kommer det finnas native AHCI-stöd i och med SP3?

Visa signatur

- In the beginning the Universe was created. This has made a lot of people very angry and has been widely regarded as a bad move
- The Guide is definitive. Reality is frequently inaccurate.
Douglas Adams

Permalänk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Langos
Kommer det finnas native AHCI-stöd i och med SP3?

Öhhh, det stödjer väll SP2?

Edit: eller menar du att kunna installera utan rätt drivrutiner?

Visa signatur

"You know what's fun to do? Rent an adult movie, take it home, record over it with The Wizard of Oz, then return it so the next guy that rents it is thinking. 'When is this Dorothy chick going to get naked?'"
- Mark Pitta

Permalänk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av GaMeR2K5

Windows vinner överlägset i användarvänlighet för mig... kommer aldrig kunna lära mig linux eller mac... visserligen kan man få dem ganska lika windows peka-klicka stil... men näe... :s Hade jag "börjat" med en av dem så hade jag nog kanske inte gått över till windows... men det vet man ju inte.

Men du är ju rolig.

"visserligen kan man få dem ganska lika windows peka-klicka stil."

OK. Pop quiz:

Vilket företag lanserade "peka-klicka" på bred front? Ett tips, det var inte MS.

Ang. installation av hårdvara så ligger OS X närmast äkta plug and play. Drivrutiner till i princip alla skrivare finns med i varje default installation och jag behövde bara sätta min D-Link Bluetooth USB för att börja använda den. Krävdes inga drivrutiner. Gå till en återförsäljare och be dem demonstrera hårdvarustödet i praktiken så du får se hur det fungerar. Jag tror att du kommer att tappa hakan.

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Domifuling
Öhhh, det stödjer väll SP2?

Edit: eller menar du att kunna installera utan rätt drivrutiner?

Precis, med mitt pissiga moderkort är det mer eller mindre omöjligt att få AHCI-stöd i XP (Asus P5W DH Deluxe) och inbyggda drivrutiner hade kanske hjälpt. Att få riktigt stöd för SATA-diskar är nog mitt enda incitament att byta till Vista, det och DX10.

Visa signatur

- In the beginning the Universe was created. This has made a lot of people very angry and has been widely regarded as a bad move
- The Guide is definitive. Reality is frequently inaccurate.
Douglas Adams

Permalänk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av xhtml-geek

De kommer inte köra i DX10. De satsar allt på Vista. De vill ha över så många det går. Redan nu får större företag enormt stora rabatter om de byter till Vista.

Jag tror inte att dx10 kommer med sp3, men jag tror att microsoft kommer göra dx10 fullt tillgänligt i xp inte långt efter att dx10 släpps.

Visa signatur

Allting jag skriver är om inget annat utrycks, SANT! Ingenting är subjektivt, och du kan göra antaganden baserade på mina åsikter utan att överväga mer än bara just min åsikt.
wazzabi: Varför detta prat om AMD, har de något med grafikkort att göra som jag inte förstår?

Permalänk
Medlem

Det tror jag inte, men jag hoppas på det...

Visa signatur

- In the beginning the Universe was created. This has made a lot of people very angry and has been widely regarded as a bad move
- The Guide is definitive. Reality is frequently inaccurate.
Douglas Adams

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av KimTjik
Det första beror inte bara på att "ingen bryr sig" eller att *nix-användarna är en minoritet. Användaren äger inte rättigheter mer än till sina egna filer, vilka kan vara konfigurationsfiler till root-ägda körbara filer, nätverksstrukturen är mer strikt, det är svårt för ett virus att komma någonstans (att bara existera i form av kod är ju inte speciellt framgångsrikt) osv. Detta betyder inte att det är omöjligt men det skulle kräva större "hantverksskicklighet" att skapa. Ett större problem, vilket gör att anti-virus skydd är viktigt i Linux-miljöer, är att de kan vara värdar för mottagna virus som i sig inte skadar dem själva, men de kan bidra till att sprida dem, eller mer direkt utgöra ett hot i ett MS och *nix mixat nätverk.

Vad gäller Vista så vet jag inte. Återstår att se vad som händer under de första två åren.

Jag menade mer när det gäller intrång och inte virus.
Jag har ett par kompisar som själva kan ta sig in ungefär var de vill och de tycker att Vista är det svåraste operativsystemet hittils. Det jag menade att folk inte bryr sig är för att många "hackers" är mer intresserade av Windows eftersom det verkar finnas ett behov av att förstöra för Microsoft då "alla hatar dem".

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Damodred
Men för oss som vill veta eller kan lite mer så är det bara begränsningar i en Mac som inte finns direkt kopplade till Windows.

Vad är det för begränsningar du har med osx som du inte har med windows?

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Damodred

I grund och botten kan du lägga in XP på en valfri dator som är tolv år gammal idag och det kommer fungera - och tvärtom.

I grund och botten betyder det "om vi bortser från alla begränsningar i operativet förutom att det är X86?"

För du är inte kompatibel 12 år åt något håll. Till att börja med har du stora problem med att dra igång 95 på dagens maskiner av väldigt många skäl, framförallt diskstorlek, minnesmängd, cpu-hastighet och inte minst drivrutiner. 98an har t ex svårt att boota på maskiner över 2.2GHz.

Sen är det lite långsökt att säga att du kan köra XP på en tolv år gammal maskin, minimumkraven på XP är 128mb ram, och visst du kan dra igång det "vettigt" med 64MB, men det var inget man hade 95. Det kommer också bli segt att hitta drivrutiner återigen.

Är det något operativ som fixar detta bra är det linux/bsd, inte windows.
Jag har själv varit med åt båda håll, sett nya maskiner som inte klarat gamla winoperativ och försökt köra nya winoperativ på gamla maskiner. Gick inte bra, men linux gick.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Damodred

Vi kan ju faktiskt välja utseende på våra datorer, vi kan väldigt mycket - vad vi inte kan göra är att köra just OS X. Men att på en Mac kunna köra XP/Vista betyder inte att det går att köra bra, eller dess applikationer.

Lite motsägelsefullt när du säger att windows fungerar fint på vilken dator som helst, men sen menar på att den inte skulle fungera på mac som baseras på en standardiserad intelplattform. I fall du undrar går det alldeles utmärkt, du stoppar in en drivrutinsskiva så är det klart.

Visa signatur

Arch | 1440p 165Hz IPS | 7800X3D | 1080ti | 64GB@6GHz | SN850 2TB

Permalänk
Medlem

finns nog inget bra operativsystem idag ändå så det är inget att diskutera

Permalänk
Medlem

Man kan nästan summera denna debatten med följande uttalande: "Ett operativsystem blir aldrig bättre än användaren bakom rodret".

edit: glömde ett ord där

Permalänk
Avstängd

Det är framförallt en hel drös med mjukvara jag saknar. Lösningen som många mac- människor kommer med är "det går att köra via parallells eller WmWare". För mig är det en katastroflösning. Då har man liksom inte tänkt längre än att OS X är bäst och resten behövs bara i nödfall. Framförallt skulle jag sakna Sound Passthrough, en bra hårdvarubas och ett vettigt stöd för framförallt avancerade möss (av någon anledning så fungerar de inte som de ska). Ej heller att hitta en skrivare genom Windows Printer Sharing utan att lägga in Bonjour. Det är rent ut sagt neandertalar- nivå på det. Detta är sådana småsaker saker som gör det svårt och irriterande att sätta sig in i en Mac. Skulle med stor sannolikhet även sakna fullständig tangentbordsstyrning i OS X.

jag vet att du är en sådan person som sitter och anmärker på ordval så visst, tolv år var väl kanske en överdrift. Men MS tanke har ju alltid varit att det ska vara bakåtkompatibelt med varandra och jag har inte haft några problem att lägga in något av de äldre operativsystemen på mina datorer i sign - inte för att jag sitter och testar det för jämnan men det var något jag behövde komma åt förra sommaren som fanns pre XP så att säga. Kommer inte ihåg vad nu tyvärr.

Sedan förstår jag inte vad du hetsar upp dig över egentligen, det är först på senast Apple svängt över till en Intelplattform, ja nu går det något sånär att nyttja Windows, men så fort man vill göra något i stil med spel (jag spelar inte så mycket men jag kräver av en dator att det ska gå när jag vill) så är det bara att lägga ned. Varför köpa en Mac och dualboota (och ändå få halvdant resultat) när jag kan köpa en dator med Windows och slippa dualboota. Varför försöka fixa något som funkar. Och som en del säger, varför köpa en Mac och köra Windows? Jag säger att jag är begränsad i OS X och då är jag det, simpelt och enkelt

Permalänk
Hedersmedlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av norrgrd
Jag menade mer när det gäller intrång och inte virus.
Jag har ett par kompisar som själva kan ta sig in ungefär var de vill och de tycker att Vista är det svåraste operativsystemet hittils. Det jag menade att folk inte bryr sig är för att många "hackers" är mer intresserade av Windows eftersom det verkar finnas ett behov av att förstöra för Microsoft då "alla hatar dem".

Det är nog inte "hacking" du menar, för många av oss här är hackers av våra egna system; men OK, jag förstår vad du menar.

Jag undviker att jämföra olika OS, det har varit nog om det i den här märkligt långa tråden, men intrångsproblemet ska egentligen lösas med hårdvarubrandväggar. Inget kritiskt desktop- eller serversystem ska lämnas utan externt skydd, så i det här fallet är OS valet inte avgörande.

Mjukvarubrandväggar på desktopsystem är egentligen ingen bra lösning: det tar upp resurser och sårbarheten är av naturliga skäl högre (i princip talar vi om ett virtuellt skal som är installerat på det system som ska skyddas). För en hemanvändare kan det dock vara den enklaste lösningen om än inte rekommenderad.

I interna nätverk blir det rent befängt att lämna systemen oskyddade ifrån varandra, vilket ju skulle innebära att vem som i praktiken bara pluggar in på nätverket. Alltså krävs olika sorts skyddsanordningar, där extern trafik kontrolleras likväl som att internt bara godkända hårdvaruidentiteter godtas samt att deras inbördes kommunikation också styrs.

Summan är ändå att vi nu talar om något som inte tillfredsställande kan eller överhuvudtaget ska lösas i ditt desktop OS.

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av xhtml-geek
Så alla som kör med Windows 2000 kan äntligen våga uppgradera nu till XP?

Undrar när XP anses som klart?

när anses någoting som klart? när klockan stannat ?!?!

Visa signatur

.: Learn the system, Play the system, Break the system :.

Permalänk
Avstängd

Jagh skulle säga att det är klart när tillverkaren eller vem det nu kan vara bestämmer sig för att gå vidare med nästa projekt.

Permalänk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Domifuling
Nej jag fixar inte räkna. Hur många patchar har XP det senaste året och hur många har OS X?

Du undviker konstant att svara på frågan. Jag är helt säker på att du ljuger. Sorgligt.

Vad jobbar du med?

Då du tror jag har fel, så får du ju titta på källor jag gett dig. Det är bara att läsa i både Microsoft och Apples arkiv om alla uppdateringar.

Information samt kommunikation. I stora drag. Vad jobbar du med?

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Antonsson
Jag tror inte att dx10 kommer med sp3, men jag tror att microsoft kommer göra dx10 fullt tillgänligt i xp inte långt efter att dx10 släpps.

Om de nu gör det, tror du att de kommer få fler att gå över till vista eller färre?
Företagsekonomiskt skulle det i mina ögon vara en idioti.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Damodred
Det är framförallt en hel drös med mjukvara jag saknar. Lösningen som många mac- människor kommer med är "det går att köra via parallells eller WmWare". För mig är det en katastroflösning. Då har man liksom inte tänkt längre än att OS X är bäst och resten behövs bara i nödfall. Framförallt skulle jag sakna Sound Passthrough, en bra hårdvarubas och ett vettigt stöd för framförallt avancerade möss (av någon anledning så fungerar de inte som de ska). Ej heller att hitta en skrivare genom Windows Printer Sharing utan att lägga in Bonjour. Det är rent ut sagt neandertalar- nivå på det. Detta är sådana småsaker saker som gör det svårt och irriterande att sätta sig in i en Mac. Skulle med stor sannolikhet även sakna fullständig tangentbordsstyrning i OS X.

jag vet att du är en sådan person som sitter och anmärker på ordval så visst, tolv år var väl kanske en överdrift. Men MS tanke har ju alltid varit att det ska vara bakåtkompatibelt med varandra och jag har inte haft några problem att lägga in något av de äldre operativsystemen på mina datorer i sign - inte för att jag sitter och testar det för jämnan men det var något jag behövde komma åt förra sommaren som fanns pre XP så att säga. Kommer inte ihåg vad nu tyvärr.

Sedan förstår jag inte vad du hetsar upp dig över egentligen, det är först på senast Apple svängt över till en Intelplattform, ja nu går det något sånär att nyttja Windows, men så fort man vill göra något i stil med spel (jag spelar inte så mycket men jag kräver av en dator att det ska gå när jag vill) så är det bara att lägga ned. Varför köpa en Mac och dualboota (och ändå få halvdant resultat) när jag kan köpa en dator med Windows och slippa dualboota. Varför försöka fixa något som funkar. Och som en del säger, varför köpa en Mac och köra Windows? Jag säger att jag är begränsad i OS X och då är jag det, simpelt och enkelt

Jag upplever att du gör som en kollega. Finns inte programmet som heter "program 1" för Mac OS X så kan han inte lösa sin uppgift. Detta trotts att det finns fyra-fem andra program som kan lika mycket om inte mer men är ifrån en annan tillverkare. Han lärde sig efter en månads gnäll att det fanns en massa andra tillverkare som hade ännu bättre program. Speciellt då vi andra hade funnit www.versiontracker.com där vi fann lösningar som vi inte kunde lösa förr i windowsvärlden. Så vad för program är det du saknar? Vad är det du vill kunna göra? Jag har idag nästan bara vissa spel och Internet Explorer kvar i min windowsvärld. Resten har jag hittat andra lösningar på.

Sound passtrough får du förklara. Med tanke på att Apple är så starka inom musiksektorn så låter det som något som borde finnas. Fast förklara mer ingånde.
Vilka avancerade möss kan du inte köra i Mac OS X? Det finns ju USB Overdrive som löser alla USB möss på marknaden. Jag känner ingen som har strul. Visst 20 dollar kostar det. http://www.usboverdrive.com
Varför skulle en mac inte finna en skrivare som kör med Windows Printer Sharing? Utan bonjour till och med.
Full tangentbordstyrning är ju med en stor myt. Det funkar ju utmärkt. Rör själv bara musen då jag skall in i Photoshop och mecka. Kortkommandona måste man dock lära sig som skiljer en del ifrån windows. Tog 14 dagar för min del.

Med WmWare så slipper du dualboota när du spelar spel. De är dock fortfarande i betastadiet så det är svårt att komma över 50 FPS, men det kommer.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Mr_Lazy
när anses någoting som klart? när klockan stannat ?!?!

Jag hade trott att Microsoft ville fler skall gå till Vista. Nu kommer ju många hänga kvar vid XP.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Damodred
Jagh skulle säga att det är klart när tillverkaren eller vem det nu kan vara bestämmer sig för att gå vidare med nästa projekt.

Fast kommer inte Microsoft ge XP konstgjord andning för många? Det kommer väl knappast öka försäljningen av Vista?

Permalänk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av xhtml-geek
Då du tror jag har fel, så får du ju titta på källor jag gett dig. Det är bara att läsa i både Microsoft och Apples arkiv om alla uppdateringar.

Information samt kommunikation. I stora drag. Vad jobbar du med?

Ansvarar för middle tier i ett företag med ca 18000 användare. Detta innefattar Terminal Services, Citrix, alla typer av web installationer, utvecklingsverktyg, hr system, server baserade forsknings applikationer, vissa klient applikationer osv.

Vad som förvånar mig är följande:

1, Du kan inte ge mig fakta, du hänvisar till att jag skall räkna själv (jag har get dig statistik men då hittar du på ett eget sätt att klassa sårbarheter, fjolleri på hög nivå). Med andra ord, du har inget som backar upp dig. Dvs, du ljuger

2, Du vet inte att VMware inte stavas med W, intressant, du verkar insatt.

3, Tittar man på källorna du ger mig så har du fel, igen, du ljuger.

Jag ger upp. Det är för tydligt att du är helt oinsatt och slänger dig med saker du tror är fakta. Sorgligt, men det breddar förståelsen till varför det är så mycket skitsnack. För många tonåringar som tror dom kan helt enkelt.

Visa signatur

"You know what's fun to do? Rent an adult movie, take it home, record over it with The Wizard of Oz, then return it so the next guy that rents it is thinking. 'When is this Dorothy chick going to get naked?'"
- Mark Pitta

Permalänk
Avstängd
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Domifuling
....
Vad som förvånar mig är följande:
.....
1, Du kan inte ge mig fakta, du hänvisar till att jag skall räkna själv (jag har get dig statistik men då hittar du på ett eget sätt att klassa sårbarheter, fjolleri på hög nivå). Med andra ord, du har inget som backar upp dig. Dvs, du ljuger
....
2, Du vet inte att VMware inte stavas med W, intressant, du verkar insatt.
...
.

Visa signatur

[b]MSI K9N Neo V2 - AMD X2 5200+@3GHz - Corsair XMS2-6400 2X1024 Xtreme - Sapphire HD3870 512MB (855/1200)[/b]

Das Blogg. -Lira lite Gubb-CSS?. Moget?

Permalänk
Citat:

Oh, inte riktigt samma sak va? =P

Visa signatur

"You know what's fun to do? Rent an adult movie, take it home, record over it with The Wizard of Oz, then return it so the next guy that rents it is thinking. 'When is this Dorothy chick going to get naked?'"
- Mark Pitta

Permalänk
Avstängd
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Domifuling
Oh, inte riktigt samma sak va? =P

Hehehe, stavfel som stavfel..
Tycker alltid det är lika lustigt när folk påpekar stavfel och i samma post själva levererar ett..

*Edit*
BTW.
Finns uppenbarligen en hel del problem med Apples OS också..
"Apple patchar 12 problem i säkerhetsuppdatering"
"Apple har släppt sin femte säkerhetsuppdatering för 2007, som patchar potentiella problem i iChat, CoreGraphics, och andra systemkommandon"

Visa signatur

[b]MSI K9N Neo V2 - AMD X2 5200+@3GHz - Corsair XMS2-6400 2X1024 Xtreme - Sapphire HD3870 512MB (855/1200)[/b]

Das Blogg. -Lira lite Gubb-CSS?. Moget?