Produkttest: Icemat Siberia Headset

Permalänk

Lite smådumt att testa ljudet i en iPod Mini? De är ju inte alls kända för att ha särskilt bra ljud... Varför ingen iRiver, iAudio eller liknande?

Visa signatur

Keytronic for keyboard!
Sanningen måste döljas!

Permalänk
Medlem

Tappa dom från bordet 1 gång så får ni en trevlig överraskning. Dom har en tendens att att spricka vid snäckan.

Jag gjorde en liten anordning och limmade ihop skiten :p. Ljudet är bra iaf, men nästa HS blir inte ett Icemat. Bara om dom komemr med något nytt!

Visa signatur

Fractal Design Arc | ASUS P8P67 PRO REV B3 | i5 2500k | GB GF 570 GTX | Vengeance 8GB DDR3 | Spinpoint F3 1TB
Toshiba L500D | AMD Turion X2 Dual-Core (2200 MHz) | HD4570 | 4GB RAM | 400GB | 1TB extern.

Permalänk
Medlem

Varför inte recensera dom förrän nu? Dom är ju gamla nu

Permalänk
Geeks
SweClockers
Citat:

Ursprungligen inskrivet av da3daluz
Varför inte recensera dom förrän nu? Dom är ju gamla nu

Bättre sent än aldrig?

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Random-person
Lite smådumt att testa ljudet i en iPod Mini? De är ju inte alls kända för att ha särskilt bra ljud... Varför ingen iRiver, iAudio eller liknande?

Ipoden var det som fanns tillgängligt, dessutom är de trots allt de vanligaste spelarna.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av YberlAggen
Har haft lurarna, rent skit går sönder för inget och micen är totalt värdelös. Har nu ett par Sennheiser pc150 som är skönare och har bättre ljud. Sen så får man ont i huvudet at Icemat lurarna, och i örornen.

EDIT: kan tillägga att jag inte tappade det EN gång i golvet, det bara pajja helt plötsligt. Var svinrädd om dom!

Verkar som om många i tråden upplevt kvalitetsproblem med lurarna. Detta är tyvärr mycket svårt att testa utan att ha sönder enheten, speciellt då det verkar vara materialproblem.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av JenzA
Varför ens kalla den för headset när inte micken sitter på lurarna?

Bra fråga.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av CreV-
Inte bara det. Mikrofonen plockar upp allt ljud inom en radie av 2m.

Roligt att sitta å snacka med en kompis när han hör min klocka ticka..

Mikrofonen är väldigt känslig, vilket jag kommenterat i recensionen. Kanske skulle understrykt det ännu tydligare.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av BergHa
Ni borde testa om dom håller en månads användning och om det är rundgång i ventrilo. (dom vanligaste felen)
Annars mycket bra test

Jag märkte inget sådant när jag lirade. Tack!

Citat:

Ursprungligen inskrivet av daVani

Har själv dessa lurar, och jag är ganska nöjd med dem. Ljudet är inte det bästa, men det är inte heller kasst. Passformen äger, kan ha på mig dessa i timmar utan att få ont eller nåt.

När man testar ljud så är åsikterna alltid subjektiva. Det du skriver va ungefär det jag försökte få fram, att ljudet är helt ok men inte mer än så. Måste varit något formulering som slant eftersom flera verkar uppfattat det som att recensionen var helt positiv. Dessutom får man givetvis ta hänsyn till priset. De går att få tag på för 369kr på itbutikken.

Visa signatur

» Kontakta oss » SweClockers på Facebook » SweClockers på Youtube » Blips of SweClockers (Spotify)
» Pappa till Moderskeppet » SweClockers chefredaktör 2007–2015

Permalänk

Jag har haft mitt Icemat Siberia headset i över 1 år nu, och har inte haft några som helst problem med det. Det är helt okej ljud i både lurarna och micen...inget speciellt, men bra nog.

Har haft med det på lan, katterna har lyckats slänga det i golvet några gånger men än så länge har det klarat sej utan några som helst skador. Undrar ibland vad en del personer gör för att ha sönder sina saker så ofta/lätt...otur?

Visst, nästa gång jag ska köpa nya hörlurar/headset kommer det inte bli från Icemat. Då lär jag gå upp i prisklass och satsa ordentligt på kvalité...både på ljud och konstruktion.

Tycker också att det är lite sent att publicera en recension om detta headset, men det är bättre än ingen recension alls...

Permalänk

på pccity där mitt dagsköp var betaldade jag 850kr.. förvisso fick jag av nån konstig andledning 900kr tillbaka när jag lämnade tillbaka dem efter ca 26 timmar.
Det märkligaste med dessa hörlurar var trots allt att såpass många människor på DH använde dem:s,

Visa signatur

e6400 @ 2.4Ghz | Corsair Dominator 2048 pc6400 4-4-4-12 @ 667mhz | Albatron 7950GT 512 | 200gb 7200.7, 250gb 7200.10 | Shuttle SD32G5 | X-fi fatality
Övrigt: | Dell 2007WFP | Creative Inspire 5.1 | Sennister hd 555 | DiNovo Cordless | G5 | Qck Steel |
Dell XPS m1210 (nvidia 7400, 2gb, 4mb cache cpu) | Samsung U-600 | Seagate Freeagent 500gb

Permalänk
Medlem

Grymma lurar och bra mic

Permalänk
Medlem

Jag har ett siberia.. jag fick med prylar så att micen kan fästas på skärmen, ganska smidigt. Ljudet är bra enligt mig, men basen är inte så djup, precis som swec skriver. Jag är dock ingen basfantast, faktiskt. I övrigt är de sköna, men tunga :P.

Visa signatur

Om du svarar på mitt inlägg, citera, tack!

Permalänk
Medlem

Hade dessa också, Tills ena luren slöt att funka, och eftersom jag inte är mr.handyman så kollade jag inte vad som var fel Tror dock att något dock i vänstra luren så att ljudet ej kunde komma fram *duh*.

Visa signatur

ASUS PRIME Z370-A - Intel Core i7 8700K - Corsair 32GB (4x8GB) DDR4 3000MHz CL15 Vengeance - Gigabyte GeForce RTX 3080 Ti 12GB - Fractal Design Celsius S24 240mm - Corsair RM750x 750W - Acer 27" Predator XB271HU G-Sync IPS - Fractal Design Define R6

Permalänk

Ska man ha ett headset ska man ha ett usb drivet sådant, de som går genom ljudkortet är bara skit. Du kan ju inte prata och samtidigt spela upp musik, ljudeffekter lågt i de vanliga högtalarna annars utan att störa konversationen när detta behövs.

Visa signatur

Mest prylar när han dör vinner!
Core i7 920, 12GB DDR3 PC12800, ASUS RAMPAGE II GENE X58, NOCTUANH-C12P-SE14, Nvidia Geforce GTX 1060 6GB, Fractal Design R2, 1 X INTEL SSD DC S3700 100GB, 2 X INTEL SSD DC S3700 200GB, Phillips 328P6VJEB/00 (32" 4K)

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av BasiqfuXX
Ska man ha ett headset ska man ha ett usb drivet sådant, de som går genom ljudkortet är bara skit. Du kan ju inte prata och samtidigt spela upp musik, ljudeffekter lågt i de vanliga högtalarna annars utan att störa konversationen när detta behövs.

sant, bäst att ha all ventrilo ljud genom headsetet och resten spel/musik genom det stationära ljudsystemet

Permalänk
Medlem

Lite skör är dom har tejpat lite vid höger lur, men jag gillar mitt par väldigt mycket. Har haft dom ganska länge vet inte exakt, men över ett år tror jag. Mycket bekväma lurar tycker jag :).

Visa signatur

ASRock P67 Extreme 6 // Intel Core i7 2600K @4,4Ghz // 32GB DDR3 // ASUS GeForce GTX 1070 Dual 8GB

Permalänk

Mina har gått sönder och alla andras med som jag känner. Köp INTE!!!

Permalänk
Medlem

Kan inte rekommendera nån att köpa Siberia. Köpte mina på DH och de har reedan pajjat efter knappt någon användning (har 7.1 system här hemma ). Jag hade lurarna på huvudet o skulle ta av dem helt lugnt också sprack ena luren. Ren skit kvalité. Luren har också spruckit på min kompis siberia men det var inte på samma ställe.

Visa signatur

Core 2 Duo 8400@3.6GHz, Asus Extreme Rampage, 2x DDR3 corsair 4GB, AMD R9 280x 3GB

Permalänk
Korsordsguru

Fick dessa förra julen tror jag det var. Finns inget att klaga på med tanke på priset. Håller med recensenten annars angående frånvaron av låga frekvenser.

Angående byggkvalitén har jag inte upplevt några problem under mitt år som ägare av dessa lurar. Brukar slänga dem lite hit och dit och dra och slita i dem men än så länge har det inte hänt något. (Mina förra Philips-lurar råkade jag dra i två delar.)

Visa signatur
Permalänk
Medlem

Kvaliten på dom lurarna är ren skit.

Visa signatur

Moderkort: MSI nForce4 Ultra || CPU:Opteron 146 @ 2600mhz orginalkylning || Minne: 2x1024mb @ 260mhz Kingston HyperX || Hårdisk:120+250+300+500gb || Gainward 7900GS 256mb || Antec P180 Black || Tagan 480w ||

Permalänk
Citat:

hörlurarna är både snygga och håller god kvalitet

säger som alla andra... Kvaliteten är det lite si och så med. Har haft de på lan en gång. Det höll de av. Har vart mycket försiktig med mina. Har bara haft de på huvudet och på bordet. Aldrig tappat dem.

Fösta gången de gick sönder satte jag på mig dem och helt plötsligt lossnade ena sidan på "bandet" från luren. Det var plasten som sprack. När jag tog på mig dem!

Andra gången de gick sönder var det själva ståltråden som håller "bandet" som lossnade innuti bandet. Detta också när jag utsatte de för den fruktansvärda påfrestningen att ta på dem på huvudet.

Plasten som sprack, limmade jag och tejpade. Men den andra skadan har jag inte lyckats reparera. Använder de mycket sällan nu mera.

Visa signatur

Citera mig gärna om du vill ha svar!

Permalänk
Medlem

Håller med Bergha. Icemat-headsetet är extremt ömtåligt och för en trogen lanare så gick dom lätt sönder under frakt, till och från LAN. Icemat borde slänga med nån sorts skyddsväska eller dylikt.

Visa signatur

Det du inte vet, lider du inte av.

Permalänk
Hedersmedlem

Mitt Siberia har hållit i snart ett år, och jag älskar dem

Det kan ju inte va speciellt bra kvalitet på lurarna eftersom så många har problem, men om man inte tappar dem så ska det inte va några problem.

Angående rundgång i ventrilo... Jag har aldrig haft några som helst problem med rundgång varken i vent eller Teamspeak...

Tillsammans med ett bra ljudkort så blir det riktigt bra ljud i lurarna, iaf för det priset. Enormt bra positioneringsljud i spel, speciellt med EAX.

Permalänk

Köpte ett par sådana på DH Winter 06, sprack i plasten när jag tog av mig hörlurarna efter jag kommit hem... Dåligt säger jag bara....
Gick och köpte ett par Razer barracuda istället....
Kan inte rekomendera icemat...
Ska skicka in mina på garantin.
Hoppas jag kan få tillbaka pengarna från Datorbutiken.

Permalänk

Är nöjd med min... MEN den går ju så lätt sönder!! Man kn ju inte ens bli lite halv arg förens den spricker någonstans?! Just nu så ser mitt headsett ut som en SilverTjep boll :).

Letar faktiskt efter ett nytt Headsett nu när tjejjen börjar klaga på att den inte kan ligga framme för den r så ful:P