Permalänk
Avstängd

Hur länge klarar man sig med 2GB?

Jag har väldigt svårt att få ihop ekonomin till min nya dator. Jag undrar därför hur viktigt det är att moderkortet stödjer 4GB RAM och har 4 minnesplatser. Jag ska ändå bara ha 2GB. Hur länge klarar man sig med 2GB. Kommer 2GB anses lite om några månader. Kommer de nyaste spelen kräva 4GB om ett halvår. Eller hur lång tid dröjer det ungefär innan det kommer vara standard med 2GB. För man kan väl nästan säga att majoriteten som idag bygger/köper speldatorer väljer 2GB.

Dessutom undrar jag hur viktigt det är att moderkortet stödjer 1333Mhz FSB. Jag ska ha en E6600 med 1066Mhz FSB. Hur länge kommer jag klara mig med den innan jag behöver köpa en ny med 1333 Mhz?

Tacksam för svar!

Permalänk
Medlem

Med E6600 och 2GB kommer du klara dig så länge 32-bitars program är i majoritet, vilket jag tror är långt mer än ett år. En enskild applikation i 32-bitars windows kan normalt sett inte tilldelas mer än 2GB minne, så oavsett om du har 2 eller 8GB gör det ingen större skillnad, förutom när du kör många minnesslukande program samtidigt.
I förstnämda fallet med 2GB när operativsystemet tagit vad det måste ha finns det kanske 1.5GB fysiskt minne till applikationen, i andra fallet med 8GB så kan det få sina 2GB fysiskt minne, dvs bara 0,5GB mer trots att datorn har 4 gånger så mycket minne

Intel P35 chipset ger stöd för 1333fsb, men även kommande 45nm processorer.
Prestandaskillnaden mellan 1066 och 1333 är i dagsläget förvånansvärt liten kom Anandtech fram till http://www.anandtech.com/cpuchipsets/showdoc.aspx?i=2991&p=4

Visa signatur

Vägra fx 3of4 Pi 1M 1.84 s Memory remapping
Minnen har ingen egen hastighet. Märkningen anger bara vilken hastighet minnena uppges klara

Permalänk
Avstängd

Okej, så om jag köper ett moderkort som bara stödjer 1066Mhz och 2GB minne som kommer jag kunna ha det i 1-2 år utan att köpa nytt?
Tack! Då köper jag det och så köper jag ett nytt moderkort om ett eller två år...