Att lära sig av andras missar

Permalänk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Hardrocker
Vad gäller de uppochnervända grafikkorten är det väl ganska uppenbart varför det är så. Om GPU och kylare satt på översidan skulle korten ha problem att få plats på många moderkort pga att CPU'n eller andra komponenter är i vägen. Neråt finns det dock alltid plats..

den ursprungliga anledningen är däremot annan.. det är en historisk kvarleva från ISA+PCI-tiden

ISA-korten gjordes rättvända, men när PCI-portarna tillkom så placerades de precis ovanför ISA-portarna, så att man kunde använda samma urtag i bakplåten oavsett om man körde med PCI eller ISA-kort

sedan byttes bara en PCI-plats mot AGP, utan att någon egentligen reflekterade över rätt- och felvänt

Visa signatur

Folding - bad in poker, good in real life

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Xstar
Va!? Spelar det någon roll? Jag har tryckt in nätaggssladd med ström i säkert flera hundra gånger och det har aldrig hänt något. Varför skulle det spela någon roll? Gjorde det senast 5 ggr igår. Kan någon bekräfta detta?

Låter bara som om jag är dum men jag har gjort precis samma sak, och varje gång jag dammsuger "golvet" i chassiet (händer ungefär 2 gånger per år) så kopplar jag alltid ut nätaggs sladden först, men låter kontakten sitta i el-uttaget, sen kopplar jag bort alla sladdar där bak och sen dammsuger jag, och visst jag säger att de har kommit vissa gnistror och sprakat, men alltid samma resultat efter att jag kopplat in allt igen, datorn startar. Det enda (men de har ingenting med sladdarna att göra) de är att min processor är ständigt 55-60 C vid idle, och vid spel 80 C +. Nåja sorry för off topic men..

Visa signatur

CPU: Intel Core 2 Quad @ 2.4 Ghz | GPU: Gainward 8800 GTS 512 mb | PSU: Corsair 550 W | Moderkort: Asus P5k Premium | Minnen: Corsair XMS TWIN2X 2048 mb | HDD: Seagate Barracuda 250 GB | Övrigt: Windows Vista Home Premium 32 bit

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av andnewman
Hade köpt ett MSI K8N Diamond när det just kommit ut, köpte ett 500W nätagg, men glömde kolla strömstyrkan på +12volt spänningarna. Brännde moderkortet delvis (det vart oerhört instabilt efter ett par dagar och återhämtade sej aldrig).

Du kan ju inte ha ett för kraftfullt nätaggregat. Ström förbrukas, den matas inte på om du förstår vad jag menar. Du kan ju ha ett nätagg på 10000W men datorn förbrukar bara det den behöver. Problemet hade nog med något annat att göra.

Permalänk
Medlem

En sak jag aldrig förstod var det där felmeddelandet som finns i windows. Om din skärm inte fungerade (dvs ingen bild alls) så skulle windows vissa ett meddelande som sa "Om du inte kan se det här, var god kontrollera kontakten till din skärm".

Jag lyckades även bränna sönder 2 Geforce 6800 och ett X800 i rad. Gjordes så hastigt efter att jag köpt dem dock så jag lyckades få alla ersatt med lite rabatt t.o.m.

Visa signatur

And all I got was this crappy computer

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av shpongled
Alla dessa saker med elstötar låter som evolutionens sätt att sanera ut misstagen. Fenomenalt korkat vissa av dem.

... med den kommentaren kommer man osökt in på DarwinAwards om det är någon som missat dom. Det är en hemsida med dedikationen "Named in honor of Charles Darwin, the father of evolution, the Darwin Awards commemorate those who improve our gene pool by removing themselves from it."

... och apropå elstötar kan man där som exempel läsa om den här killen ...

http://darwinawards.com/darwin/darwin1999-36.html

/Enjoy/ Grollub

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Ragge
En sak som retar gallfeber på mig är dessa tusen små kontakter till
frontpanelen, alltså på/av-knapp, LED och allt vad det kan vara.

Varför finns det ingen smart lösning där, en standard med en kontakt eller så?

Dell har en bra lösning för det på sina burkar. Från startknappen går det en sladd till ett litet kretskort där USB och ljud för frontpanelen sitter. Från det kortet går nästa sladd till moderkortet.

Har dock inte sett det på någon annan burk.

Det där med att jobba i datorn när den är på är ju så jävla smart. Men vafan, orka stänga av datorn för att pilla lite bland sladdar... 8-)

Visa signatur

Death is just a heartbeat away.