Permalänk

Datorskärmen slocknar.

Hej, jag skulle just slå på datorn när jag ser att skärmen inte vill fungera korrekt. Powerknappen lyser grönt i 2-5 sekunder sedan övergår den till organge d.v.s ingen bild syns på skärmen. Samma sak händer med tangentbordet de 3 lamporna ovanför siffrora till häger på tangetbordet slutar också att lysa efter någon sekund. Jag har tryckt av datorn ett fler taö gånger samt dragit ut sladdarna. En gång så kom datorn ända fram till "Skrivbordet" innan skärmen blev svart och jag inte kunde göra något, likaså var det med tangentbordet det lyste heller inte.

Vad kan felet vara den fungerade perfekt igår utan bågot problem. Det jag lagt märke till är att den låter rätt så mkt tills man kommer till "skrivbordet" på datorn och efter allt har laddats klart på skrivbordet då tystar den ner sig, efter en stund låter den normal igen. Ljudet har vart sedan jag köpte datorn men inte så här länge. I början lär det kanske i 10 sek men efter att jag kopplade in min externa hårddisk så låter den desto längre. Vet inte om det har någpn påverkan.

Tacksam för all hjälp jag kan få.
// Krille

Permalänk
Avstängd

koppla ur externa hd, gjort det?

om du gör nåt nytt och det blir fel, är en trolig orsak det nya.

låter som en fläkt eller att ditt nätagg lever om?

bifoga alltid vilka saker du har i din maskin dvs moderkort, ram, nätags modell etc...
svårt att ge råd annars.

och vilka åtgärder du vidtagit.

Visa signatur

Träna bort dyslexin. Ryzen 3600 - asus B350plus - Msi Vega56 - Acer 1440p 144hz - M.2 ssd - asus essence stx - Sennheiser hd600 - Corsair 750w - 16gb ram 3ghz - atcs 840 - luftkylt - Felsökning? (Lär dig Googla)