Permalänk
Avstängd

Fungerar dessa minnen på s775?

Hallå, funderar på att köpa en av dessa omtalade intel core 2 duo processorerna men är lite osäker på om jag blir tvungen att köpa nya minnen också eller om jag kan använda mina gamla ddr-dimm pc3200 minnen i ett nytt socket 775 moderkort. Fungerar detta minne...

http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=119332

...i något socket 775 moderkort?

Tack för hjälpen

Permalänk
Medlem

Jag är kanske inte rätt person att svra på detta, men jag gör ett försök. Rätta mig gärna om jag har fel.

Jag kan då inte hitta något moderkort som stöder dessa "gamla" minnen och en dual core processor, och att köra dessa gamla långsamma minnen tillsammans med en ny processor är väl lite som att släng i en ferrarimotor i en gammal volvo som inte klarar mer än 50 km/h iaf. (återigen, rätta mig om jag har fel)

Mitt tips är att du köper ett nytt moderkort samt nytt ramminne (DDR2). Minnen är dessutom riktigt billiga nu så passa på!

Permalänk
Medlem

Asrock har haft några moderkort för core2 och DDR, tex http://www.asrock.com/mb/overview.asp?Model=4CoreDX90-VSTA%20... De är dock svåra att hitta.

Med tanke på att du får 1GB DDR2-667 för ~300:- finns det inget skäl att hålla kvar vid gamla DDR-400

Visa signatur

Vägra fx 3of4 Pi 1M 1.84 s Memory remapping
Minnen har ingen egen hastighet. Märkningen anger bara vilken hastighet minnena uppges klara

Permalänk
Avstängd

´2gb för 400-500kr.

Köp 775 med nya minnen.
dina gamla minnen passar inte dagens moderkort och de som finns eventuellt kvar är inte för conroe.

helt enkelt dags att köpa ram.

Visa signatur

Träna bort dyslexin. Ryzen 3600 - asus B350plus - Msi Vega56 - Acer 1440p 144hz - M.2 ssd - asus essence stx - Sennheiser hd600 - Corsair 750w - 16gb ram 3ghz - atcs 840 - luftkylt - Felsökning? (Lär dig Googla)

Permalänk
Avstängd

Dessa ram minnen jag har känns helt okej, 2gb och så. Blir det inget bra att köra dessa ddr-dimm minnen i ett s775 moderkort, te.x ett sådant som Hardware guy rekommenderade? Med en dual core intel cpu...

Permalänk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Soetdjuret
Dessa ram minnen jag har känns helt okej, 2gb och så. Blir det inget bra att köra dessa ddr-dimm minnen i ett s775 moderkort, te.x ett sådant som Hardware guy rekommenderade? Med en dual core intel cpu...

Det funkar bra med det moderkortet som HardwareGuy länkade till, men frågan är om du kan hitta det överhuvud taget på den svenska marknaden (jag lyckas inte).
Dessutom såg jag nu att du hade 4x512MB och det moderkortet har bara stöd för 2st minnesstickor.

Tyvärr är det enda moderkortet som stöder DDR och har en PCI-e x16 slot. (Asrock 4CoreDual stöder DDR, men det kortet har bara PCI-e x4 stöd)

Men när 2GB bra DDR2-minne kostar 507kr, varför inte köpa det också? Då kan du ju välja och vraka bland moderkorten.
http://www.datorbutiken.com/se/default.aspx?Product=2GBTWXD26...

Du kan ju försöka sälja av det gamla minnet. DDR-minne är ju i allmänhet dyrare än DDR2 nuförtiden (alla tillverkare har ställt om produktionen till DDR2), så du kan sälja ditt minne för 600kr och gå jämt upp på affären. (2GB nytt DDR PC3200 kostar runt tusenlappen)

Visa signatur

~Pelle~