DirectX 10.1 är inget att vara uppspelt över, enligt flera

Permalänk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Snyft
lika värdelöst som DX 10 med andra ord.

Kolla då på DX9'ans första spel, hmm...?
Sluta tjata och spela spel i stadie där inte ens DX7 fanns om du vill det. DX10 är inte mycket mer än en liten förfining idagens läge men DX10 har knappt ens börjat sin utveckling...

Visa signatur

CPU i9-9900K GPU ASUS RTX 2080 TI Strix OC MB ASUS STRIX Z390-E RAM Corsair VENGEANCE RGB 32GB DDR4 3200MHz Case Fractal Design Define C PSU EVGA G3 850W Cooling Noctua D15
Monitor MSI Optix MAG342CQR SSD Samsung 970 EVO 500GB 860 EVO 500GB 860 QVO 2TB + QVO 4TB PLEX Server 2x HC560 20TB+WD RED 2x10TB+12TB

Permalänk
Medlem

Jag tycker det är väldigt tråkiga metoder som används av tillverkarna. Att man kan vända på statistik och manipulera lite för att framhäva produkter gör man tyvärr inom alla branscher. Men spelindustrin har verkligen visat riktigt fula sidor senaste tiden. Dom är snart i klass med hälsoaffärer och "helare".

Då tänker jag framförallt på Nvidia, MS och Crytek. Det enda positiva är att det faktiskt finns eldsjälar och kunniga på sidor som t.ex. Sweclockers som försöker synliggöra sådant. Att diskussioner uppstår och att folk faktiskt gräver i det. Det sorgliga är att detta jobb antagligen får väldigt lite utslag på det stora hela och att omoralen, de direkta lögnerna, smutskastningen och fifflandet antagligen är väldigt effektiva sätt att att sälja fler produkter och bokstavligen stjäla marknadsandelar.

All denna bullshit som pumpas ut i TV, på internet och i datorbutiker runt hela världen lär antagligen fungera ypperligt.

Det är skamligt, jag vill verkligen köpa ett ATI nu. Det är så roligt hur Nvidia och Crytek citeras i nyheten när dom i dagsläget är dom som verkligen tjänar på att smutskasta skiten (för det verkar ju vara skit trots allt 10.1). ATI och AMD känns som "the lesser of two evils" jämfört med Intel och Nvidia.

Edit:
Det är nästan löjligt uppenbart när till och med MS går ut och säger att 10.1 inte innebär ett dyft, när dom i princip gick ut och sa att 10.0 innebär att du kan gå på vatten.
http://www.dailytech.com/article.aspx?newsid=9656

Visa signatur

Corsair PSU 620HX, Gigabyte P35-DS4, Q6600 @ 3,6Ghz, 8800GT @ ( 700, 1750, 1000 ), Corsair XMS DDR2 800MHZ (4, 4, 4, 12), WD Raptor 150 GB, Lian Li PC-A05, Thermalright 120 E, Noctua 1300rpm, Windows Vista 64

Permalänk
Hedersmedlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av A.N'doja
Det är Microsofts senior direktör Kevin som säger i ett uttalande att DX10.1 inte kommer att påverka några spel eller spelare den närmsta framtiden.

... vilket ju är en kvadruppel i att som företag sprida motstridiga budskap. Vad Kevin säger är egentligen en dementi av vad MS i övrigt försöker göra sken av.

Permalänk
Medlem

Bah! Pah! och PFEH! DirectX hit, DirectX dit, vi som minns 1996 och den då pågående diskussionen om hur MMX inte gjorde någon skillnad kanske till och med kan smålé? Oavsett hur liten skillnad det är så ÄR det en skillnad. Man kanske inte listat ut hur man bäst nyttjar skillnaden, men det kommer i sinom tid (jag vill minnas att det alltid är samma gnäl när nya dx-versioner kommer ut, även om jag skall erkänna att jag också tycker att verkar vara lite väl lite matnyttigt nytt i den här versionen). Om inte annat är det alltid trevligt att de rensar upp bland libs:en, allt som gör livet lättare för programmerare innebär att spel blir stabilare och når marknaden tidigare. Att det dessutom kanske blir snabbare är ju bara guld

Dagens floskel: många bäckar små.

Sedan är det ju bara synd att man (än så länge) måste köra vista...

Permalänk
Inaktiv
Citat:

Ursprungligen inskrivet av A.N'doja
Tittar man på Crysis så skiljer det inget mellan DX10 och DX9 om du gör lite tweaks för endel Crysis filer. Grafiken är identisk och kräver mindre i Xp än i Vista och du kan dessutom spela med ett DX9 kort och få en DX10 hypad grafik med ett kort som 7900GTX eller X1900XT om man så vill.

Så där är man lite blåst faktiskt men så klart _ska_ det finnas saker i DX10 som inte existerar i DX9 men tanken ska ju inte vara att man kan tweaka configs och resultera identiskt grafiskt.

Nej crysis har geometryshaders som inte finns i DX9 med tweak eller ej.

Permalänk
Medlem

Det är säkert större skillnad mellan DX9 a b c än mellan DX9c och DX10.0
Det är väll språket som är skillnaden, är väll bra om de kan börja skriva i ett nytt språk så kanske grafiken kommer sen i DX10 a b c. Jag tror inte det kommer nu i 10.1 I början blir det bara jobbigare då man måste göra dubbla grafikversioner. Att försöka luras med det nya är inte så konstigt egentligen. Har ni inte sett reklam för hdtv där de drar grått över halva bilden, visar ingenting. Inte samma men ni fattar. Bäst vore väll ett kort med openGL 3.0
Nej crysis har geometryshaders som inte finns i DX9 med tweak eller ej.
Vad är skillnaden mellan geometryshaders och vertex shaders? Finns inte vertexshaders i DX9?

Visa signatur

mobo Asus M4A88TD-M EVO/USB3 cpu 1100T kylare Noctua NH-D14
gpu RX 460 passive ram 16GB DDR3 1600MHz ssd Samsung 850 EVO 250GB
psu Corsair AX 850 skärmar 3 * 40" NEC P401

Permalänk
Quizmästare Gävle 2022
Citat:

Ursprungligen inskrivet av A.N'doja
Det är fortfarande varken från rött eller grönt som detta har kommit ifrån. Alltså ni måste lära er att läsa artiklar grabbar. Det är Microsofts senior direktör Kevin som säger i ett uttalande att DX10.1 inte kommer att påverka några spel eller spelare den närmsta framtiden.

Cevat på Crytek menar på att de kan ta del av DX10.1 och att de har tittat på det men det finns inget viktigt nog med DX10.1 att man behöver det. Man har inte planer för att använda DX10.1, inte ens i framtiden.

Nvidia säger ingenting förutom att Dailytech skriver att Nvidia har ett svar på AMD's DX10.1 grafikkort som kommer att lanseras nästa år tillsammans med Vista service pack 1.

Det är vad som står i artikeln!

Min kommentar gällde i första hand hur man vinklar innehållet/budskapet i artikeln. Enligt mig är ju denna sidan mfl ganska pro intel/nvidia.
Så jag vill ändå mena, om de gröna...

Ihks
Kunde inte ha sagt det bättre själv! bra skrivet!

Visa signatur
Permalänk
Hjälpsam

Ganska lättläst.
http://www.tomshardware.com/2006/11/08/what_direct3d_10_is_al...

En del handlar om att ta bort arbete från CPU:n och en del är mindre förbättringar.
Nu klarar sig CPU:n iofs i alla fall.

Visa signatur

AMD Ryzen 7 1700 | Saphire RX 5700 Pulse XT (Silent Mode) | 64 GB Kingston ECC | https://valid.x86.fr/z2ljhr | Stockkylaren | Bitfenix Whisper M 750W.
AMD Ryzen 9 5900X | AMD RX 5700 | 64 GB Micron ECC | https://valid.x86.fr/5krwxf
HTPC | https://valid.x86.fr/uuzli0 |

Permalänk
Medlem

DirectX 10.1 skeppas med SP1, och är en mindre uppdatering på grafiksidan för DX10. Det man inte ska glömma är att den innehåller XAudio2 en helt ny ljud-api, något som saknades i DX10.

Dock känns det som att SP1 och DX10.1 är det som Vista borde haft från början. Visst det fungerar bra nu, kör Vista och är nöjd, men ändå känns det som att MS legat efter med vissa saker. Spel som supportar DX10 är snygga, men till vilket pris? T.ex. Company of Heroes går 50% långsammare i DX10 mode än DX9, och det är inte värt det helt enkelt. Problemet är att de lägger på så mycket smådetaljer som kostar prestanda och prestandan blir lidande fast det inte gör så stor skillnad grafiskt sett.

Permalänk
Medlem

Crytek är nog bland dem sista jag skulle lyssna på överhuvtaget.

Enligt dem skulle alla med Quad core tjäna massor prestanda i deras spel och vi vet ju hur det blev med det.

Sen har jag svårt att ta dem på allvar när dem medvetet försämrar DX9 läget för att man ska se skillnad mot 10.

Dx10 ger i nuläget inget speciellt men som flera redan sagt I DX10 har dem rensat upp bland mycket onödigt.Hoppas vi snart får ett äkta DX10 spel, då tror jag fakitskt vi kommer få se en viss förbättring med effekter eller bättre skriven kod som i slutändan ger bättre FPS.

Sen förstår jag inte vad alla bråkar om som sagt DX10 främsta uppgift är att hjälpa utvecklarna att skriva bättre kod samt kanske ge ett par nya effekter och därigenom ska vi få lite bättre prestanda samt stabilare spel. Detta kan också givetvis ge en viss försämring av prestanda om speltillverkarna drar i med mycket mer detaljer i 10 läget.

Dx10.1 det är väll självklart att det inte är något mer än en liten fix från 10.0 det är väll därför den heter 10.1 iställt för 11 ?.

Så om alla bara lugnar ner sig lite så kommer vi alla överleva både DX10 och Vista...

Permalänk
Medlem
Citat:

[i]
Det han slänger ur sig är ju bara provocerande, hjärndött och onödigt.
Så därför kan han väl förklara varför också när han kommer med ett sånt påstående. [/B]

haha whaaat?

du gjorde det provocerande, hur du nu lyckas med det vettefan, men det han skrev var inte mer provocerande än nyheten ffs, chilla

Permalänk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Nuukeer
Nej crysis har geometryshaders som inte finns i DX9 med tweak eller ej.

Grafiken blir identisk i Crysis oavsett om DX9 inte kan ta del av Geometryshaders. Men som jag också skrev så ska det finnas saker i DX10 som inte existerar i DX9. Vad exakt vet jag inte men Geometryshaders är säkerligen en av de.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Trigger
Min kommentar gällde i första hand hur man vinklar innehållet/budskapet i artikeln. Enligt mig är ju denna sidan mfl ganska pro intel/nvidia.
Så jag vill ändå mena, om de gröna...

Jo men om du kan vinkla det så, så kan man vinkla allt till vad som helst egentligen.

Jag föredrar brunetter - Innebär det att jag inte gillar blondiner? Du kan ju vinkla detta på 100 olika sätt men vad står det? Det står bara att jag föredrar brunetter. Förstår du vad jag menar?

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Chris64
Crytek är nog bland dem sista jag skulle lyssna på överhuvtaget.

Enligt dem skulle alla med Quad core tjäna massor prestanda i deras spel och vi vet ju hur det blev med det.

Jag håller med dig. Det kan vara svårt att ta Crytek på allvar och jag tror spelet Crysis kanske blev aningen överhypat. Men sedan jag installerade retail versionen av Crysis och körde CPU bench så ökade min avg fps från 38 till 54 vilket är en ganska stor ökning enligt min mening. Inte tillräckligt stor och inte quad-hypad stor ökning men betydligt större ökning än tidigare.

Visa signatur

Min musik
@albinloan
Allt vi kan tänka, kan vi skapa.

Permalänk
Medlem

Det är allmänt kännt inom industrin att DirectX10.1 inte gör någonting alls rent konkret - men det finns möjlighet att ATi går framåt med sin HD3000-serie och kan investera i någon spelföretag utöver Valve och få några specifika utvecklare använda sig av DirectX10.1 för att framföra sina produkter. Det enda som finns med i DX10.1 är obligatorisk 4xAA - det är det enda rent konkret då de uppdaterade SM och dylikt inte gör mycket alls.

Man kan ju säga att ATi investerat fel på kort sikt, men det går att få folk med sig med höga siffror och med snabbheten över funktion, ungefär som Nvidia gjorde. De hade DX10-stöd ett år innan det ens fanns en skymt av ett DX10-program, som ändå inte visar sig behöva DX10. Sedan finns det ändå en möjlighet att DX10.1 visar sig ha större effekt än man tror inom ett tag, anledningen varför Nvidia/Crytek uttalar sig är ju för att framföra sina egna produkter och trashtalk:a ATi, sedan vet jag inte varför Microsoft uttalar sig om DirectX10.1, det är ju dom som sålde tekniken.

Permalänk
Hedersmedlem

Hehe ja man minns ju vissa AMD-kramare på forumet som talat om DX 10.1 som ett stort argument för att vänta på 3000-serien istället för ta något 8800-kort.

Visa signatur

Forumregler | Feedbackforumet | Något som behöver modereras? Tryck på Anmäl inlägget och ge en anledning, någon moderator kommer granska inlägget och göra (egen) bedömning
"Fate. Protects fools, little children and ships named Enterprise." - Riker - ST:TNG

Permalänk
Medlem

Jag har ett dx10 kort men har aldrig använt mig av det utan kör fortfarnade med dx9.0c av en anledning. Jag tål inte vista och ser och kommer inte byta till det inom den närmaste framtiden.

Visa signatur

Q6600 2048mb DDR2 600 mhz PNY 8800 GTS

Permalänk
Avstängd
Citat:

Ursprungligen inskrivet av blade80
Jag är ingen raketforskare, men jag skriver i alla fall inte inlägg i stil med. "Microsoft suger hästballe" Eller "nVidia rockar skiten ut AMD/ATI!"
Jag försöker i alla fall tänka till lite innan jag slänger ur mig saker och försöker motivera mina påståenden.

Det kan man inte beskylla vissa andra för att göra...

Sluta svara på vad folk skriver, annars slutar aldrig tjafset upp. Jag skyller inte enbart på dej men det var du som började skriva om nån längre upp

Visa signatur

AMD Phenom II 955BE x4 @3.61GHz|SamSung 2 x 500GB 7200 RPM|Asus M4A79T Deluxe|4GB OCZ Black Edition 12800@1600MHz|Sapphire HD5870 1GB RAM|OS varierar, men mest Win XP x64

Permalänk
Avstängd

Bara jag som höll på sätta mig i halsen efter det här = "Cevat Yerli, som är chef på Crytek vilka nyligen lanserade spelet Crysis, anser heller inte att DirectX 10.1 är speciellt intressant. Crytek är inte ens säkra på om de kommer att använda DirectX 10.1-funktioner i framtiden"

Dom använder ju fan inte ens Dx10 om man kollar på Crysis, DX9 DX10 same shit enligt spelet, bara lite fulkod så DX9 verkar sämre.

Crytek: I´m farting in your face

Visa signatur

ATI TALIBAN.
Är inte någon expert, men jag har inte akne heller.
NEVER UNDERESTIMATE THE POWER OF STUPID PEOPLE IN LARGE GROUPS.. "Betala i förskott på blocket?" tråden.

Permalänk
Avstängd

Egentligen är Dx10 ett misstag av Microsoft. Varför släppa Dx10 enbart till vista när de flesta fortfarande sitter på XP? Känns så satans dumt. Varför skulle spelutvecklare utom grafik-lovers (som Crytek) lägga ner pengar på Dx10 när 80% av de som köper spelet inte ens kommer kunna använda det? Om några år tror jag säkert det kommer vara standard, men tills det att de flesta övergått till Vista är det bara korkat och naivt av Microsoft att köra på det som ny standard.

Visa signatur

"Jo men det var exakt det jag menade med att den enda moddningen detta galleriet innehåller är Sanningsmodifikation och photoshoppande :)"

Permalänk

VÄX up AMD

Visa signatur

OS: Windows 11 Prro | Chassi: Fractal Design Define 7 Svart | Moderkort: Asus Rog Strix Z390-F Gaming | Kylning: Corsair CPU Cooling Hydro H100X / 2*240mm | CPU: I9 Socket-LGA1151, 8-Core (16-Thread) 3.60GHz@5Gh (1.33v) | PSU: Corsair 1200W | HDD: Corsair SSD 120GB (OS), Intel 256GB SSD (Games), Seagate 1TB HDD (APPS/DL), Seagate 1TB HDD (Recordings) | RAM: Corsair 32GB (2x16GB) DDR4 3200MHz CL16 Vengeance LPX | GPU: Gigabyte GTX 980 Ti 6GB | Monitor: HP Omen 27, TN-panel, 27", 165Hz och Nvidia G-Sync

Permalänk
Medlem

blade80

Stor applåd, så många inlägg och invändningar mot andras inlägg, utan att kunna komma med ett enda argument om varför eller hur DX 10.1 är en förbättring

Visa signatur

Jag har rest landet runt och talat med de allra kunnigaste och kompetenta personerna. Och jag kan försäkra er att datorn är en modefluga som inte kommer att hålla året ut.
"Redaktören för affärslitteratur på Prentice Hall 1957"

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Farang
blade80

Stor applåd, så många inlägg och invändningar mot andras inlägg, utan att kunna komma med ett enda argument om varför eller hur DX 10.1 är en förbättring

Jag har inte påstått att DX 10.1 är någon förbättring. Vart har jag påstått det?
Läs igen och kom igen när du har nåt vettigt att säga. Det verkar mest som att du vill provocera fram något. Det enda jag kan säga är att du kanske borde lära dig läsa inläggen rätt först innan du kommenterar något.

Jag har däremot sagt är att jag tycker att det är onödigt att säga att DX10 är skit utan att berätta varför. Kanske att jag själv har missat något som de själva vet. Men varför inte då säga varför DX10 är skit istället för att komma med ett påstående utan uppföljning. Åter igen, jag har kommenterat det tidigare och säger väl det igen då för dig som inte verkar bry dig om att läsa trådarna utan heller käftar bara för att...

Detta skrev jag tidigare:

"Det är väl tur att utvecklingen går framåt. Många säger, man kan göra alla saker som går att göra i dx10 i dx9 också. Jo idag möjligtvis men förmodligen inte när dx10 har blivit etablerat. Jag har inte stenkoll på dx-versionerna men så där kan man ju säga om alla dx-versioner. Man kan göra samma saker i dx8 som man kan göra i dx9 osv.

Skulle alla resonera på det sättet skulle ju vi fortfarande, ja vad vet jag... sitta i en grotta och hugga sten kanske. Nä men helt seriöst, tekniken måste ju gå framåt och även om inte dx10 blir någon stor hit för oss användare så kanske det underlättar betydligt mer för programmerarna i sinom tid som sedan utvecklar sig till ett ännu bättre dx11 sen. Som sagt, tur att vissa tänker framåt i alla fall...det verkar vara många här som inte verkar fatta att det är viktigt för utvecklingen, oavsett vad man tycker om dx10 i daxläget.

Vem som helst är ju välkommen att konkurrera med dx. Opengl är ju ett mycket bra alternativ."

En sak till, vad är det för fel att komma med kommentarer om andras inlägg om de nu inte finns någon substans i det de säger. Vad är det för mening tex att häva ur sig en sak som att dx10 suger och sen inte skriva något mer. Det är ju så intetsägande. Varför är det dåligt? Det är ju den första uppföljningen man väntar sig.

Om du fortfarande inte fattar vad jag ville ha sagt med att försvara DX10 är att det är för det första på tiden att DX förnyades och att det så klart är en bättre version än DX9, utveckling är ju bra hur som helst också. Det tar bara lite tid innan spelen drar nytta av allt, men det verkar många inte fatta. Som att allt ska funka direkt och att ett spel görs på några månader och att de som sitter med detta är någon form av övermänniskor som ska lösa allt direkt och som aldrig får göra något fel.

Så, räcker det eller?

Kan du säga något vettigt själv också eller ska du bara fortsätta att provocera ?

Visa signatur

Is it "for fucks sake" or "for fuck sake"? Its for a work email so it has to sound professional.

Permalänk
Hjälpsam

Visst är DX10.1 en förbättring.
Om man läser artikeln säger även dom som uttalar sig där, att DX10.1 är en förbättring.
Vad dom inblandade säger är att det är en liten förbättring, vilket inte speciellt förvånande, det är därför det heter DX10.1 och inte DX11.

Sägas kan väl också att en orsak till besvikelsen över DX10, är att det har hausats alldelles för mycket, det kommer nog att ge en ganska stor förbättring till sist, men någon revolution är det inte.

Visa signatur

AMD Ryzen 7 1700 | Saphire RX 5700 Pulse XT (Silent Mode) | 64 GB Kingston ECC | https://valid.x86.fr/z2ljhr | Stockkylaren | Bitfenix Whisper M 750W.
AMD Ryzen 9 5900X | AMD RX 5700 | 64 GB Micron ECC | https://valid.x86.fr/5krwxf
HTPC | https://valid.x86.fr/uuzli0 |

Permalänk
Medlem

DirectX10 är i grunden bara en uppdatering utav DX-katalogen för utvecklare, dvs. utvecklingen blir effektivare då katalogem är uppbyggd från scratch heller än att ha alla kommandon från alla tidigare versioner som dräller.

DX10 i sig självt innebär inget DirectX9 inte kan göra nu eller med en uppdatering/tweak. Stödet för t.ex. SM4/4.1 är bara på pappret - optimeringen i Vista är för dålig för att DirectX10-spel funkar alls bra i jämförelse med DX9 spel på XP då DX10 i grunden ska ha en viktig optimering i prestanda, vilket Inte finns förrän Microsoft lagat sitt trasiga operatisystem som är två år tidigt som allting de gör.

Boy';
"VÄX up AMD"
Nåja, det där var ju en kanonkommentar, du motiverar dig på ett sätt som verkligen får alla att förstå sammanhanget. Jag tycker det är Nvidia som borde växa upp, om det handlar om denna debatten, då ATi knappast fuskar till sig prestanda som Nvidia gör. Nvidia har ju alltid predikat väl om DX10, men misslyckas när det väl kommer igång. Crysis är deras stora grej, superhypat, men du kan ha ett 1950XT och spela på "DirectX 10-inställningar" redan under Windows XP.

Permalänk
Medlem

MSBRW är dock en fördel med DX10.1

Visa signatur

[ AMD 7800X3D // EK-Block @ custom loop, 2x420mm ][ MSI B650 Tomahawk ][ 32GB G.Skill Z5 Neo @ DDR6000 CL28 1T ][ AMD 7900XTX @ custom loop ][ Corsair 750D // Corsair RM1000X ][ 2TB Samsung 990PRO M.2 SSD ][ Win10 PRO x64 ][ LG 34GN850 ]

Permalänk
Inaktiv
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Farang

blade80

Stor applåd, så många inlägg och invändningar mot andras inlägg, utan att kunna komma med ett enda argument om varför eller hur DX 10.1 är en förbättring

Citat:

Ursprungligen inskrivet av blade80
Jag har inte påstått att DX 10.1 är någon förbättring. Vart har jag påstått det?
Läs igen och kom igen när du har nåt vettigt att säga. Det verkar mest som att du vill provocera fram något. Det enda jag kan säga är att du kanske borde lära dig läsa inläggen rätt först innan du kommenterar något.

Blade 80 det är nog du som borde läsa igen innan du kommenterar. Farang skrev: "utan att kunna komma med ett enda argument". Dvs du har inte skrivit något argument varken för eller emot.

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av xavixavixavi
Blade 80 det är nog du som borde läsa igen innan du kommenterar. Farang skrev: "utan att kunna komma med ett enda argument". Dvs du har inte skrivit något argument varken för eller emot.

Nu fattar jag inte alls vad du försöker säga. Förtydliga gärna.

Visa signatur

Is it "for fucks sake" or "for fuck sake"? Its for a work email so it has to sound professional.

Permalänk
Inaktiv

Han skrev att du inte hade kommenterat angående topic. Sedan intar du försvarsställning dirket och börjar sncka om att du inte har påstått att DX 10.1 är någon förbättring. "Vart har jag påstått det?"

Grejen är den att han skrev aldrig att du ens har gjort det.