Permalänk
Medlem

Montera kylpasta

Tjena.. Har beställt ny dato och då också en Thermalright Ultra-120 eXtreme och Arctic Silver 5 pasta. Har aldrig monterat kylpasta förut och senast jag skruvade dator var den redan på plats.. Så hur går jag tillväga. ska jag torka bort den kylpasta som/om de ligger på. Sen hur tjockt lager ska jag ha osv...

MVH //Gustaf

Permalänk

Det är riktigt simpelt.

Ta en topps, tryck ut lite kylpasta och smörj ut det över ytan, det behöver inte var så mycket men det ska självklart ligga på ett litet lager för att man ska vara säker. Du ska inte ha så det blir grötigt ut så det täcker bra (Jag kunde se igenom mitt lager med kylpasta ner på processorns initialer), funkar skit bra för mig iaf

Känns mitt svar osäker så får du säkert hjälp av någon som kan formulera det bättre.

Permalänk
Medlem

Jag brukar göra som så att jag tar och drar ut en tunn, tunn sträng kylpasta horisontalt över CPU'n eller GPU'n. Jag ser till att strängen med kylpastan ligger i mitten på CPU'n eller GPU'n samtidigt som jag ser till att det är ca: 3-4mm innanför CPU eller GPU kanten. Brukar fungera väldigt bra, pastan flyter ut som en "pannkaka" över CPU'n eller GPU'n och jag har fått fina resultat på det här sättet. Glöm inte att vrida Kylaren åt vardera håll innan du drar åt den (ett par grader åt vardera håll, inte mer).

Edit: gör rent CPU'n eller GPU'n med Aceton (notera: utan olja) eller med T-röd, var noga med att få bort alla gamla kylpasta rester samt att du är noga med att inte få några fingeravtryck på vare sig CPU, GPU eller kylare.

Edit 2: Om du får dåliga resultat så är det möjligt att du behöver lappa kylaren, har du riktig otur så åker du på att lappa CPU'n också.

Lycka till.

Permalänk
Medlem

Tack för svaren! Vad menas med att lappa kylaren/CPU'n?

Permalänk
Avstängd
Citat:

Ursprungligen inskrivet av gustafolsson
Tack för svaren! Vad menas med att lappa kylaren/CPU'n?

man slipar IHS med sandpapper för att få den jämn.
garantin flyger dock när man gör det.

Visa signatur

Träna bort dyslexin. Ryzen 3600 - asus B350plus - Msi Vega56 - Acer 1440p 144hz - M.2 ssd - asus essence stx - Sennheiser hd600 - Corsair 750w - 16gb ram 3ghz - atcs 840 - luftkylt - Felsökning? (Lär dig Googla)