Thinkpad X300 utmanar Macbook Air

Permalänk
Medlem

oups, var visst en sida till.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Andretti
Trackpaden är troligen dubbelt så stor som en vanlig musplatta. Kan inte tänka mig att en trackpoint hade tillfört någonting. För mig är trackpointen ett redskap för folk som behöver mus, men som inte vill koppla in en och där musplattan inte räcker.

Som sagts, du har trackpointen vid tangenterna och behöver inte flytta händerna alls för att röra musen, sen har du redan tummarna vid musknapparna så inget problem där heller - men sen kan du även klicka på trackpointen (och dra+släppa med den) om man föredrar det.

Finns inga bärbara pekdon som kommer i närheten av en riktig mus när det gäller *prestanda* men en trackpoint har stora fördelar i smidighet - det har inte en trackpad (på samma sätt) vilket gör att trackpaden bli en kompromissad mus och inte ett smidigt, portabelt pekdon - som trackpointen är. Anser jag.

Säger inte att trackpaden inte har fördelar mot trackpointen men du verkar inte ha använt en trackpoint flitigt i alla fall. Sen finns det många datorer med budget-trackpoints (lenovo är inte en av dem) så man får akta sig lite.

Största nackdelen med trackpointen tycker jag är att man inte på samma sätt kan "slänga-över" musen över hela skärmen snabbt. Och att en riktig tredje musknapp ofta saknas (det gör i och för sig de flesta trackpads också), de specialtangenter osv. som finns fungerar inte överallt.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Andretti
Jag jämförde den vanliga MacBooken mot MacBook Air ungefär som de flesta jämför Levono mot MBA i den här tråden. Nästan allt på pappret talade till MB:s fördel inte MBA, så jag köpte en MB.
Sen blev jag så besviken på skärmen att jag inte kunde behålla den och bytte till en MBA.
Att ha använt MBA som personlig "alltid med dator" ett tag nu har varit en ögonöppnare.

Välkommen till den upplysta skaran av ultraportabla bärbara MBA är en (stor men hyffsat tunn) ultraportabel, MBn är ju nästan lika stor som en MBP Dvs. riktigt stor i jämförelse.
Jämför man MBn och MBAn som de är på pappret har man inte förstått vittsen med små datorer alls (och antagligen inte mycket av bärbara som man bär med sig rent generellt heller).

Man kan inte dra vettiga paralleller mellan MB->MBA och x300->MBA (går väl säkert hitta något, men inte som du gör i det där inlägget).