Permalänk

DDR2 vs DDR3 och DualC vs Quad??

Har tänkt sätta ihop en ny dator och har tittat runt massvis och läst på forum men forftarande inte blivit klokare vad gäller den närmsta framtidens grejer..

ÄR det dags att köpa DDR3 och QUAD redan nu??.. Kommer det bara va det som gäller om 1 år framöver?

Eller ska man köra på de idag mer prisvärdiga/prestanda DDR2 och DUAL Core?

Tacksam för svar och förslag!

Permalänk
Medlem

DDR3 får du bara för lite minne för pengarna. Det är inte så stor prestanda skillnad mellan en DDR3 och en DDR2 en så länge, och dom där 500-1000 spännen du sätter på DDR3 kommer du aldrig att se. Detta är nog dom flesta eniga om!

Sen kommer den lite svårare tävlingen mellan Quad och Dual. Och fighten i dagsläget stor nog mellan Q6600 och E8400, som båda är väldigt bra och prisvärda processorer. När jag stog inför valet blev det en q6600 mest kanske för dess sjuka överklockningsresultat och snabbheten i att kunna gör flera saker samtidigt, säg att du sitter och kollar på en x.264 film, unrarar en 4 gig image och arbetear i Photoshop så känns nog en q6600 snabbare. Om du helt enkelt bara sätter dom två i ett test vem som rarar snabbast upp en fil, eller räknar ut 1 miljon Pi så vinner nog E8400.

Kanske lite som att jämföra just en fyrhjulsdriven bil med en tvåhjulsdriven? En fyrhjulsdriver har du möjligheten att kunna köra i lera med, medans den tvåhjulsdrivna kanske bara kan köra på motorvägar?

Dagens metafor?

Se även: http://www23.tomshardware.com/cpu_2007.html för att kunna se hur dom olika processorerna presterar i olika program.

Visa signatur
Permalänk
Hedersmedlem

*tråd flyttad*

Visa signatur

Forumregler | Feedbackforumet | Något som behöver modereras? Tryck på Anmäl inlägget och ge en anledning, någon moderator kommer granska inlägget och göra (egen) bedömning
"Fate. Protects fools, little children and ships named Enterprise." - Riker - ST:TNG