Fujitsu Siemens Scaleo Home Server 1900

Permalänk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Freddesix Vill man köra WHS så kostar licensen en del också <I>(styvt 1200kr)</I>. Billigare än Scaleon går att få, men om det är möjligt att spöa HP's MediaSmart prismässigt är tveksamt. Teoretiskt sett är det såklart möjligt, men värderar man unika komponenter såsom chassiet med hårddiskvaggorna så är det banne mig tveksamt.

Visst kan vi blanda in Linux-konfigurationer och annat mög i denna diskussion också men då glider vi plötsligt väldigt långt bort från den kundgrupp som dessa burkar riktar sig till.

Skrattade lite när jag såg den siffran

Visa signatur

[u]Mer CO-OP åt folket[/u]
Macbook 2.0GHZ alu

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av rzr1911
Man kan få följande för samma pris:
http://bayimg.com/image/gakhdaabo.jpg

Och då får du ett strömhungrigt hemmabygge utan samma ventilationsmöjligheter eller smidighet.

Permalänk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av datorbutiken.com

Pertan - Då Home Server bygger på Small Business-versionen av Windows 2003 Server

Fel. WHS bygger inte på small business server. Det är 2003 med borttagen ad funktionalitet.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av KimTjik
Är det inte dags för Microsoft att vakna upp och inse att det här konceptet är föråldrat?

Eftersom vi vet att du hatar allt som MS släpper så är det inte svårt att förstå din kommentar.

Men seriöst, för småpengar får du extremt mycket så din kommentar blir lite löjlig. Du menar förståss att det är föråldrat att ta betalt för sina produkter? Att MS inte tillåter AD funktionalitet är förståligt. Till skillnad mot andra produkter på marknaden har MS ett supportåtagande för alla produkter dom släpper, som dessutom är riktigt bra. MS är en av dom få programtillverkare som är riktigt duktiga på support. Om dom skall introducera funktionalitet som är extremt komplex och riskerar att inte bara förstöra servern utan även klienterna så skulle priset på produkten vara betydligt högre eftersom svensson förväntar sig att även få hjälp vid användarfel.

Hela konceptet är enkelhet, varför tycker du att du ska få mer än du betalar för? Eller anser du att WHS i sig inte är värt priset?

Citat:

Ursprungligen inskrivet av maDa
Och då får du ett strömhungrigt hemmabygge utan samma ventilationsmöjligheter eller smidighet.

Och utan OS.

Visa signatur

"You know what's fun to do? Rent an adult movie, take it home, record over it with The Wizard of Oz, then return it so the next guy that rents it is thinking. 'When is this Dorothy chick going to get naked?'"
- Mark Pitta

Permalänk
Hedersmedlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Domifuling
Eftersom vi vet att du hatar allt som MS släpper så är det inte svårt att förstå din kommentar.

Provocerande, men helt fel. Jag hatar inget av det som "Microsoft släpper" och jag arbetar med flera av deras produkter, än om det nu förtiden endast gäller mitt arbete. Viss Microsoft mjukvara är bra, viss i behov av förbättringar och något dåligt; precis vad som skulle kunna sägas om vilket operativsystem+mjukvara som helst. Om du verkligen hade läst och försökt förstå mina inlägg hade du vid det här laget vetat följande:

- jag är för Microsofts konkurrens med mjukvara (än om den är lite för dominerande för att verkligen gynna marknaden)
- jag är endast emot Microsoft när det handlar om direkta angrepp på fri mjukvara och fria format, vare sig detta gäller konkreta handlingar eller skrämseltaktik

Måste jag upprepa detta om och om igen? Nej, jag tror att du egentligen vet vad jag står för, men att du medvetet väljer att provocera. Ovan nämnda orsak till ogillande är dessutom inte hat, eftersom jag tycker att en känsla av "hat" är totalt malplacerad för något så trivialt som mjukvara. Jag ger Microsoft feedback på saker och ting som kan förbättras och detsamma gör jag till utvecklare av fri mjukvara; jag ger feedback till hårdvarutillverkare om deras produkter och om de ignorerar att ge direkt eller indirekt stöd för Linux så förklarar artigt hur det påverkar mina inköp (privat och i arbetet). Mjukvara är verktyg och jag väljer verktyg utifrån mina behov.

Till råga på allt missar du totalt min poäng. Skriver jag inte: "Det finns säkert många användare som känner sig mer hemma, eller kanske föredrar, Windows så varför ska inte de kunna få en komplett, kompetent operativsystem utan stympning?" Det är ingen ironi ifrån min sida, utan min uppriktiga mening om att kunder som föredrar Microsoft borde kunna få mer valuta för pengarna. Eller du undvek att läsa den delen och ta den på allvar? Så istället för att se att jag värnar om Microsoft användare väljer du att angripa mig som om jag vore en Microsoft hatare. Ok, det är kanske lite intressantare att krydda forumet med att göra tekniska saker personliga, men det är ju samtidigt totalt onödigt.

[QUOTE]Men seriöst, för småpengar får du extremt mycket så din kommentar blir lite löjlig. Du menar förståss att det är föråldrat att ta betalt för sina produkter? Att MS inte tillåter AD funktionalitet är förståligt. Till skillnad mot andra produkter på marknaden har MS ett supportåtagande för alla produkter dom släpper, som dessutom är riktigt bra. MS är en av dom få programtillverkare som är riktigt duktiga på support. Om dom skall introducera funktionalitet som är extremt komplex och riskerar att inte bara förstöra servern utan även klienterna så skulle priset på produkten vara betydligt högre eftersom svensson förväntar sig att även få hjälp vid användarfel.

Hela konceptet är enkelhet, varför tycker du att du ska få mer än du betalar för? Eller anser du att WHS i sig inte är värt priset?

[/QUOTE]
Varför bli oseriös och komma med fåniga kommentarer som: "Du menar förståss att det är föråldrat att ta betalt för sina produkter?", när jag överhuvudtaget inte kritiserat existensen av kommersiell mjukvara. Jag är i det här avseendet inte Stallmans lärjunge, än om jag ser nyttan av hans halvfanatiska arbete, utan anser att kommersiell och fri mjukvara kan samexistera. Olika licenser är att föredra i olika situationer.

Att sedan Microsofts support skulle vara "riktigt bra" och vara "en av de få programtillverkare som är riktigt duktiga på support" håller jag inte med om, framför allt därför att du som kund har mycket få möjligheter att påverka. Det är dock endast min uppfattning baserad på den erfarenhet jag har inom arbetet. Om vi nu lämnar den professionella sfären eftersom produkten WHS är riktad till privatpersoner så vet du nog att supporten - ja ifall du inte köper ytterliga support ifrån någon av Microsoft partners - inte är så mycket att hänga i julgranen. Jag blir något konfunderad över vad du skriver, för sedan när har Microsoft tagit på sig att rätta till användarfel? Du får gärna ge konkret exempel på vad du åsyftar.

Tesen att "få mer än vad du betalar för" är endast korrekt ifall en säljare har positionen att själv utan påverkan av konkurrens och kunder själv diktera villkoren. Men det är ju knappast vad vi kallar en sund marknad. Från kundens sida är det alltid en fråga om att "få mer än vad jag tidigare betalt för". Så vem representerar du i frågan: kunden eller säljaren?

Nu till konceptet WHS. Visionen om att hemanvändare skulle äga ett flertal datorer andra tekniska prylar och sedan använda dessa interoperabelt i ett nätverk kräver ett nytt tänk. Detta är mer än "en PC åt alla". Jag förväntade därför att Microsoft skulle närma sig de övriga alternativen och ge avancerade hemanvändare ett system med full funktionalitet för den summa WHS nu kostar. Jag tycker att det vore rimligt, speciellt med tanke på att Microsoft ganska resurssparande har kunnat "återanvända" och anpassa redan befintligt operativsystem. Det finns inget som hindrar att systemets standard konfiguration är densamma som nu, men att öppna upp avancerade inställningar skulle ge mer. Många enkla användare skulle hur som inte vilja ta risken att "ställa till med något de inte förstår", precis som nu.

Du må ha en annan åsikt än mig, vilket jag respekterar, men ifall du väljer att fortsatt inte vilja förstå vad jag egentligen menar så kommer jag inte heller att bry mig om att besvara invändningarna.

Permalänk
Hedersmedlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Savvy
Sen när började WHS rikta sig mot "avancerade hemanvändare"?

Det är precis det som är en av mina huvudtankar: vi har av idag fler "avancerade hemanvändare", vilka Microsoft skulle kunna nå med att göra WHS mer komplett?

Användargränssnittet är annorlunda än i vanliga Server 2003, samt att lite extra verktyg är inkluderade. Men om vi vänder på: om inte WHS vilken produkt skulle då "avancerade hemanvändare" välja om de inte vill lägga ut flera tusen extra på både klienter och server?

Men ni kanske har rätt: det är möjligen taktiskt bättre för Microsoft att inte bry sig om den här kategorin, och om dessa väljer andra operativsystem Microsofts förlust inte särskilt stor. Jag kan ha fel om min framtidssyn på saken.

Permalänk
Hedersmedlem

ehm... börjar bli 2persons chatt i tråden. sånt kan man ta via PM systemet. ^^.
Har man behovet av en en sådan server har man med största sannorlikhet även ett bra kunnande av mjukvara och datorer i sig redan sen tidigare.
Skulle inte heller tro att kundgruppen har såpass bra kunnande att de skulle övervöga att använda Linux eller så om det skulle vara ens första server. Då är WHS antagligen ett bra första val. I och med detta kan man inte kräva mer funktionalitet då det centrala meningen vad jag ser det som är funktionaliteten att kunna ta backupp enkelt. och enkelt komma åt filer från en central punkt.
Tycker det låter som WHS är en bra produkt till målgruppen:
"behöver central lagring men kan inte så mycket om servrar och vill bara att det ska fungera"

Visa signatur

Samlingstråd om SSD/HDD | PC:amd ryzen 9 5900x, 64gb, nvme SSDs | Silverstone ft03 svart | Seasonic x460FL Server:Intel, 8GB, 20+TB,Ubuntu | Kamera:Canon 5d mk4 oj vad gammal länk MySpace

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av CrAcKman

Skulle inte heller tro att kundgruppen har såpass bra kunnande att de skulle övervöga att använda Linux eller så om det skulle vara ens första server. Då är WHS antagligen ett bra första val. I och med detta kan man inte kräva mer funktionalitet då det centrala meningen vad jag ser det som är funktionaliteten att kunna ta backupp enkelt. och enkelt komma åt filer från en central punkt.
Tycker det låter som WHS är en bra produkt till målgruppen:
"behöver central lagring men kan inte så mycket om servrar och vill bara att det ska fungera"

Jag håller med.

Att jämföra med att sätta ihop en egen dator med komponenter utan OS är inte specielt rättvist. Tanken med mediasmart servern är just för de som inte orkar eller har full koll på allt som behövs konfigureras för att få igång en hemmaserver. Om jag får välja mellan att sätta ihop en egen konfig med Linux operativ eller en HP/FSC med WHS så skulle jag välja den färdigbyggda alla dagar i veckan. Jag orkar helt enkelt inte lägga ned den tid som behövs för att få igång det ordentligt, jag vill att det ska fungera bra direkt från början. Visserligen tappar jag garanterat en hel del funktioner men det kan jag leva med så länge den uppfyller mina baskrav.

Permalänk
Medlem

Fujitsu burken ser ut att vara samma maskin som Intel Entry Storage System SS4200

http://www.intel.com/products/server/storage-systems/ss4200-e...

Edit: och den går att köpa i en billigare version utan windows home server.

Permalänk

Domifuling - Att WHS är en tweakad version av Small Business Server och inte den "vanliga" Server 2003 står utom alla tvivel. En unik egenskap som SBS har är att om servern inte är korrekt konfad som DC (Domain Controller) så stänger servern ner sig regelbundet (äkta shutdown). Ingen annan version av Windows Server har denna. Denna egenskap fanns i betan av WHS och förklarades av just det faktum att WHS bygger på SBS.

Det finns fler unika features i WHS som är unika för SBS, däribland den funktionalitet som gör att du via din WHS kan fjärrstyra datorer på det interna nätverket (XP Pro, Vista Business/Ultimate) i en webbrowser som i SBS-tappning heter Remote Web Workplace.

Visa signatur

E-mail: ej aktiv
Shoppingsajterna Svenska AB, 556577-2547, försattes i konkurs 17/11-08
Information till drabbade kunder finns på www.shoppingsajterna.se

Permalänk

De add-ins som Fujitsu själva utvecklat och lagt till i Scaleon, finns de att tanka hem? Tänker främst på deras deras power management-system som vore fint att få loss för bruk i t. ex en HP EX470. Jag vet att LightsOut finns men är ändå sugen på Fujitsus variant som jag tycker ser lite mer utvecklat ut.

Visa signatur

|| --- ||

Permalänk
Medlem

Jag har själv funderat på att skaffa en nas server, men jag måste säga att det låter interssant att satsa på en Scaleo istället då den har nas funktionaliet samt massa mer. saknar dock stöd för raid då jag vill ha mer prestanda från hårdiskarna.

Jag har dock en fråga, vad är skillnaded mellan en Scaleo och exempelvis Komplett Home Server i20 i funktionalitet? Är all den funktionalitet som näms i recension från Windows Home Server eller från Fujitsu Siemens?

Till sist undrar jag om funktionaliteten beror på Windows Home Server och inget annat, kan man då installera tex spel server mjukvara för att tex hosta en BF2 server? om hårdvaran är tillräkligt kraftfull?

Permalänk

Funktionaliteten ligger i WHS. Det enda Fujitsu bidrar med är hårdvara (som i sin tur i stor utsträckning härstammar från Intel) samt ett par add-ins.

Ett vettigt alternativ: http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=294634

Vi ser fram emot db-mannens action på måndag, då ska det visst krigas i prislistan

Visa signatur

|| --- ||

Permalänk
Medlem
Citat:

Program

Detta alternativ är egentligen inte så speciellt. Eftersom WHS bygger på Windows 2003 går det att installera program direkt på den efter att man anslutit till den via fjärranslutning. Det är dock inte säkert att alla program fungerar då det kan vara filer som saknas på servern och man får inte heller glömma att servern bara har 512 MB minne.

Kan någon vänligen gå djupare in i detalj angånde detta påstånde, specielt det som är understyket.

Permalänk

Antar att det syftar till att WHS bygger på Win2k3 och att kompabiliteten med alla program därmed inte är lysande. Detta gäller väl i synnerhet spel och dylikt, men även antivirus-program, en del drivrutiner etc. Det är till att kolla om programmen man tänkt installera har stöd för 2k3 och/eller WHS.

Visa signatur

|| --- ||

Permalänk

TiNo, Freddesix - Tänk på att WHS är skapad för ett speciellt användningsområde. Att köra den som vanlig klientdator, arbetsstation eller liknande är nog inte att rekommendera, lika lite som att köra någon annan servermjukvarora för detta ändamål. WHS ger en massa trevlig utökad funktionalitet på ett hemmanätverk i form av bl.a säkerhet, central lagring och liknande. Jag kan inte tänka mig att det finns "filer som saknas på servern" som finns på någon annan server, dock finns det säkert massor som saknas som finns i klientmjukvara som XP och Vista. Det enda jag stött på som hindrat mig att göra vad jag vill är att jag ville dela ut en skrivare via WHS, men att det saknades drivers för den på WHS.. Den typen av bekymmer skulle jag dock ha med vilken 2K3-version som helst.

Visa signatur

E-mail: ej aktiv
Shoppingsajterna Svenska AB, 556577-2547, försattes i konkurs 17/11-08
Information till drabbade kunder finns på www.shoppingsajterna.se

Permalänk
Medlem

Mina funderingar är att istället köpa en Scaleo så köper man en mer ordentlig dator och installerar WHS på den.

Detta ger mig fördelarna med WHS samt att jag har hårdvaran för att köra andra server program, exemelvis en ventrilo server, en bf2 server eller någon annan spel server.

Permalänk
Medlem

De verkar ju ganska trevlig, men jag fick inte svar på kanske den viktigaste frågan. Vad får den för poäng i 3dMark06?

Visa signatur

Asus GeForce2GTS@250/440MHz, AMD Thunderbird 1200@1240MHz. Samsung 900p 19" crt

Permalänk
Medlem

Mkt intressant läsning, tack för artikeln. Har under ett bra tag nu varit intresserad av en WHS men inte kunnat bestämma mig för om jag ska bygga egen eller köpa en HP 470. Har under tiden läst rätt mkt om OSet och det verkar underbart. Tycker hp:n är snyggare och smidigare än den testade maskinen.
Har 6 datorer och en popcornmediaspelare i hushållet så en WHS är väldigt välkommen

Det som gjorde att jag nu i helgen påbörjade mitt WHS hemma bygge och inte köpte en var framför allt att jag har massa (P)ata hårddiskar som hänger ur alla 3 datorer i mitt datorrum. 5-6st 250gb (sen både massa mindre och nån större) samt en 250gb+400gb disk samt 500gb+320gb extern. Att många dessutom ändå uppgraderade minnet spelade oxå in.

Bestämmde mig förra veckan för köra på ett WHS hemmabygge och samtidigt uppgradera min HTPC.
AMD 64 X2 3200+ (65w), 2gb pc6400 minne och ett Asus M2A VM HDMI fick byta plats från HTPC till WHS och nya delarna till HTPC blev AMD 4850+ (45W), 4gb PC6400 samt ett Gigabyte GA-MA78GM-S2H.
Köpte samtidigt en 1tb WD Greennånting 5400-7200rpm disk till WHS, hastigheten duger nog å den är strömsnål och sval. dock blir det nån mindre 7200rpm som systemdisk.

Har beställt ett WHS 120 dagars trial gratis från MS hemsida så får vi se om det är vad jag är ute efter innan jag köper licensen.

Dock hade lådan jag hade i garderoben för gammalt nätagg så jag måste köpa nytt och billigt sånt då det saknade sata kontakter (går att köpa adapter iofs) men framförallt passade inte strömkontakterna. är 20pinnars och jag behövde 24.
tips mottages

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av PiZZaMaN
framförallt passade inte strömkontakterna. är 20pinnars och jag behövde 24.
tips mottages

Går att lösa med konverters det också (www.kjell.com), dock bör du kolla upp så att nätagget är kraftfullt nog att driva dina komponenter med alla hdds du nämde.
Lycka till

Permalänk

db-mannen, har du någon fingervisning om vart EX470 landar prismässigt om ni nu tänkt genomföra en sänkning?

Visa signatur

|| --- ||

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Freddesix
De add-ins som Fujitsu själva utvecklat och lagt till i Scaleon, finns de att tanka hem? Tänker främst på deras deras power management-system som vore fint att få loss för bruk i t. ex en HP EX470. Jag vet att LightsOut finns men är ändå sugen på Fujitsus variant som jag tycker ser lite mer utvecklat ut.

Ingen som hittat detta program?

Visa signatur

LianLi Lancool II Mesh, AMD Ryzen7 5800x3d, Asus Rog Strix B550-F Gaming, HyperX Predator DDR4 3200MHz 2x16GB , Asus TUF Gaming RTX4090, Be Quiet Dark Rock Pro 4, Dell G3223Q, Varjo Aero

Permalänk

Tyvärr ingen lycka för min del, vore intressant om skribenten av artikeln kunde kommentera hur det ligger till - t. ex kan man fråga sig om det är ett add-in som går att få tag på via Fujitsus support eller om det rent av finns tillgängligt genom den mjukvara som följde med.

Jag är fortsatt mycket intresserad av att komma över detta add-in då det både är snyggt och väl fungerade.

Visa signatur

|| --- ||

Permalänk

Lite sent ute, men är den inte jättelik http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=252170 ?

Visa signatur

Citera mig gärna om du vill ha svar!

Permalänk

Jodå, det har mkee även påpekat tidigare i tråden. Det förefaller vara exakt samma hårdvara bortsett från att Fujitsu tryckt lite loggor och bytt lite plast på chassiet. Den stora skillnaden torde ligga i avsaknaden av hårddisk, WHS samt en del bundlad dokumentation. Säkert levereras Fujitsun i en något flashigare låda också men sen lär det vara slut på skillnaderna.

Ögnade snabbt igenom pdf-filen nedan och konstaterade att de är mycket nära besläktade. All credd för genomtänkta lösningar överförs därmed till Intel. Bra initiativ av Fujitsu dock att ta lådan till sin WHS-lösning med tanke på att den förefaller vara relativt lyckad, även om jag personligen föredrar HP-varianterna.

http://www.intel.com/Assets/PDF/general/318482.pdf

Visa signatur

|| --- ||

Permalänk

Freddesix - Maskinen är sänkt en smula..

PiZZaMaN - Med den hårdvaruuppsättningen kommer du formligen älska din Home Server, och har du massa hårdvara skräpandes i hörnorna kommer du även billigt undan. Ett tips i all välmening dock - har du flera diskar av samma fabrikat/modell ser du inte skillnad på dem "Server Storage" i WHS, ett bekymmer som diskuterats flitigt i diverse forum. Vid en diskkrasch är det sådär lagom kul att ta reda på vilken av sida 3-4 exakt likadana diskar som rasat. Mitt tips: Installera Windows Home Server Disk Management Add-In från Tentacle Software, http://www.tentaclesoftware.com/whsdiskmanagement/
Med denna app skapar man bl.a en wireframe-modell av chassit/diskplaceringar så man man enkelt klicka på en disk eller placering för att få korresponderande disk/placering - helt outstanding! Som extra bonus kan man se respektive disks temperatur och trafik, föga användbart för det mesta men ganska kul.

edit:
nima01, Freddesix om Power Management, se
http://www.wegotserved.co.uk/2007/12/21/fujitsu-siemens-scale...
"
JimW Says:
December 21st, 2007 at 11:09 pm
Will this add-in be available for all WHS users or only those who own Scaleos?

Terry Walsh Says:
December 22nd, 2007 at 9:10 am
Scaleos only…
"

Till de som var intresserade av vår Home Server så har vi nu moderniserat den en smul..
http://www.datorbutiken.com/se/default.aspx?Product=DBDELSERV...

Visa signatur

E-mail: ej aktiv
Shoppingsajterna Svenska AB, 556577-2547, försattes i konkurs 17/11-08
Information till drabbade kunder finns på www.shoppingsajterna.se

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av rzr1911
Man kan få följande för samma pris:
http://bayimg.com/image/gakhdaabo.jpg

Lägg till 1400 kr för WHS. Själv la jag just en beställning på WHS på komplett. Nu ska jag bara starta en bygglogg också och börja lägga upp lite bilder på min NAS döpt "Elektrobank". Frågan är bara hur man ska administrera uTorrent-plugginet från jobbet...

FÖ en mycket bra resencion av Swec, mycket bra jobbat! Jag gillar att ni fokuserade mer på OS än på hårdvaran som i detta fallet inte är så värst intressant. Tack för en stunds bra läsning.

Visa signatur

- In the beginning the Universe was created. This has made a lot of people very angry and has been widely regarded as a bad move
- The Guide is definitive. Reality is frequently inaccurate.
Douglas Adams

Permalänk
Medlem

datorbutiken.com
Tack för tipset om hårddiskarna och pluginnet.
Mkt trevligt paket ni plockat ihop. lådan ser dessutom mkt trevlig ut. hade jag inte haft delar hade det blivit ett sånt paket mkt mera valmöjlighet än den testade burken när det gäller utbyggnad med tex ide diskar å flera controllerkort.

Testinstallerade whs häromdagen men fick massa felmeddelanden pga att jag inte installerade några drivisar under installationen. såg att en förfrågan kom upp men den forsatte installera ändå men den kunde inte slutföra och skapa lagringspartitionen mm. Sökte massa på dom 2 meddelandena jag fick och installerade sedan om och petade då in XP`s drivisar för diskarna och åpkte sen till jobbet. Fick nu ett mms av tjejen med en bild på att jag ska välja lösen mm till servern. så nu längtar jag hem för att fortsätta installationen tjejen hade dessutom köpt 2 plattor energidryck åt mig hon kanske tror att hon ska få sig en åktur av mig men datorn lockar mera hehe

EDIT: rzr1911: antec lådan antar jag ser ut på samma sätt inuti som min fusionlåda och den har bara plats för 2 diskar...ingen begränsning man vill ha i en filserver.

Permalänk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av datorbutiken.com
Freddesix - Maskinen är sänkt en smula..

PiZZaMaN - Med den hårdvaruuppsättningen kommer du formligen älska din Home Server, och har du massa hårdvara skräpandes i hörnorna kommer du även billigt undan. Ett tips i all välmening dock - har du flera diskar av samma fabrikat/modell ser du inte skillnad på dem "Server Storage" i WHS, ett bekymmer som diskuterats flitigt i diverse forum. Vid en diskkrasch är det sådär lagom kul att ta reda på vilken av sida 3-4 exakt likadana diskar som rasat. Mitt tips: Installera Windows Home Server Disk Management Add-In från Tentacle Software, http://www.tentaclesoftware.com/whsdiskmanagement/
Med denna app skapar man bl.a en wireframe-modell av chassit/diskplaceringar så man man enkelt klicka på en disk eller placering för att få korresponderande disk/placering - helt outstanding! Som extra bonus kan man se respektive disks temperatur och trafik, föga användbart för det mesta men ganska kul.

edit:
nima01, Freddesix om Power Management, se
http://www.wegotserved.co.uk/2007/12/21/fujitsu-siemens-scale...
"
JimW Says:
December 21st, 2007 at 11:09 pm
Will this add-in be available for all WHS users or only those who own Scaleos?

Terry Walsh Says:
December 22nd, 2007 at 9:10 am
Scaleos only…
"

Till de som var intresserade av vår Home Server så har vi nu moderniserat den en smul..
http://www.datorbutiken.com/se/default.aspx?Product=DBDELSERV...

I priset på 4 695 kr, ingår WHS licensen? Den står nämligen inte listad i "ingående komponenter". Å andra sidan är priset på paketet dyrare än summan av de ingående komponenterna och det verkar också fel.

Permalänk
Medlem

Det är ingen som vet huruvida diskar över 1Tb fungerar på denna dator? Enligt hemsidan stöds bara upp till sagda kapacitet och på Intels produktsida om plattformen så står det också detta. Enligt FS kundtjänst så säger dem att det bör gå men att det är inget de kan garantera. Någon som testat?