Jakten på Kameraexperten fortsätter

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av faifai
Kikade på expressens sida angående kameraexperten. De bekräftar mitt första inlägg angående skillnad mellan bankkort och kreditkort.

http://www.expressen.se/Nyheter/1.1408470/agera-direkt-da-kan...

prof4u: Vänligen håll alla rasistiska undertoner borta från detta forum. Glöm inte att ursvensken Joachim Poserner blåste svenskar i Trustoraffären. Drygt en halv miljard kronor försvann. Den blåsningen var lite större än den här. Eller när vår svenska stolthet tändstickskungen Ivar Kreuger som ordnade Kreugerkrashen.

Hans inlägg var inte ett dugg rasistisk eller ens undertoner på att vara det, han säger bara det som förmodligen är sant. Inget att bli upprörd över.

Visa signatur

Samsung Odyssey G9 240Hz HDR1000 5120x1440 9900K 5,3GHz 1,335v adaptive Asus Z390-I
Asus RTX 2070 Dual EVO Advanced 8GB G.Skill Trident Z RGB B-Die 3200MHz CL16 2x16GB Samsung 970 Evo 1TB
Seasonic Focus Plus Gold 850W 2 x Dell U2715H Corsair K65 Speed SteelSeries Rival 500 Bose Companion 5
Secretlab TITAN 2020 SoftWeave Corsair H100i RGB Platinum Noctua NF-A12x25 x 4 PnP Neo G Mini GB4: 6869 CB15: 233

Permalänk

Altså, vi vet ju inte att de som står som ansvariga för bolaget engång faktiskt var ansvariga.

Sverige har gjort det allt för enkelt att stjäla någons identitet och att starta (eller köpa upp ett existerande) bolag i någon annans namn är ju inga problem alls.

Efter att ha bott i utlandet under längre tid blev jag chockad när jag kom tillbaka och alla ville ha ditt personnummer för allt möjligt, dina uppgifter finns [legalt] tillgängliga på nätet och bilder på nyfödda barn läggs upp på sjukhusens websidor nästan automatiskt. Fan, snacka om att göra det enkelt för identity theft.

Det är klart, bakmännen kan gott vara de som står registrerade, men har personerna bak bluffen en någonlunda normal IQ har de självklart gjort det här i någon annans [ovetande] namn och sitter nu och skrattar åt alla som förlorat pengar samtidigt som de vet att Polisen letar efter fel snubbar (eller ännu bättre, någon som inte ens existerar).

Visa signatur

[Geek, Dad, Programmer, RC enthusiast, Technology evangelist]

Permalänk
Medlem

Hmm, det fanns spekulationer om vad som skulle ske med KE redan 1/12 i div. forum. Sen läste jag lite skräckscenario om itsyourhome (som sedan bytte namn till Kameraexempel) på ett forum... http://www.minhembio.com/forum/index.php?showtopic=150088 Tänk om man hade tid att kolla ett bolag extra noga innan varje internetköp och inte förlita sig på recensioner... ägaren, vem de är gifta med och deras affärshistorik m m...

F.ö. för alla som handlat via Swedbank kan detta vara intressant (och vara känt av kundtjänsten):

http://www.swedbank.se/sst/inf/out/infOutWww1/0,,26920_m49_66...

dvs.
http://www.swedbank.se/sst/www/inf/out/fil/0,,668289,00.pdf

samt

http://www.entercard.se/content.ap?thisId=321

Permalänk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av faifai
Då är man nog svensk.

http://sv.wikipedia.org/wiki/Joachim_Posener

Svensk medborgare ja, men lika lite ursvensk (som påstods) som familjen Bonnier.

Citat:
Citat:

I Europa har Kreuger tilldelats epitet "Tändstickskungen" medan man i USA i den amerikanska tidningen Economist efter Kreugerkraschen gav honom epitetet "The world's greatest swindler." (Den största svindlaren genom historien).

[b]Läs mer på wiki.

http://sv.wikipedia.org/wiki/Kreugerkraschen

[/B]

Jag läste mer: "Utan en fullständig genomlysning av Kreugers verksamhet från 1908 fram till Kreugerkraschen 1932 och vad hans företag egentligen åstadkom i uppbyggnaden och utvecklingen av speciellt tändsticksindustrin, har nog epitet "svindlare" fog för sig, men om inte depressionen 1929 kommit emellan hade med all säkerhet Kreugerimperiet kunnat ha överlevt och radikalt kunnat påverka den industriella ägarstrukturen i både Sverige och Europa." Jag skulle inte kalla Ivar Kreuger svindlare, utan för överdrivet vågad finansman. Han förlorade ju till slut allt och begick, knäckt och full av skam, självmord

Permalänk
Medlem

titta in på http://www.pricerunner.se/ri/20307/Kameraexperten och upptäckte att ca 98 procent av 1200 omdömen va negativa på så vis att de aldrig kommit några saker

Visa signatur

64 X2 7750be @ 3.61ghz 6gig ddr2/kingston DDR2 800mhz
asus radeon eah 4850 512Mram
Asus m3n-h/hdmi socket a kylare på nordbryggan

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av tjompa37
titta in på http://www.pricerunner.se/ri/20307/Kameraexperten och upptäckte att ca 98 procent av 1200 omdömen va negativa på så vis att de aldrig kommit några saker

ser ut som att det vände den 10/12. Han kanske blev sjuk och ligger i sjukhus eller nåt..
Bara en tanke

Visa signatur

thank you, come again

Permalänk

Varför finns sidan fortfarande uppe om nu polisen letar efter ägaren och har spärrat hans konton ?

Och varför är det intressant om ägaren är registrerad i sverige ?
Styrelseledamoten Siamak Bagherzadeh Boyuki lär inte vara kvar längre...

Visa signatur

Windows 10 Pro x64 | inwin A1 Plus White | AMD Ryzen 9 3900X | Asus ROG Strix X570-I Gaming | Corsair 3600MHz 16GB | Sapphire Radeon RX 5700XT | Samsung SSD M.2. 960 Pro. 1TB | LG 4K OLED55C9PLA

Permalänk

Re: Pengar tillbaka (Kameraexperten)

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Adrienne
Är det någon som kan ge konkreta svar om skillnad mellan betalning via internetbank eller kreditkort kopplat till sitt bankkonto. Varit i kontakt med Swedbank men de svarar enligt principen "skyll-dig-själv". Det går inte att kontakta visa.se som privatperson utan via banken som utfärdat kortet. Flera påstår hur man har ett visst skydd mot sådana händelser om man betalat med kort. Så hur? Min bank (Swedbank) ville inte ens ta en reklamation då de inte ansåg att detta var något bedrägeri... De hänvisar till polisen som om det skulle göra en skillnad om banken kan ge mig ett svar hur de ställer sig till det här. Rent juridiskt, räknas det som avtal att betala via en internetsida där det står försäljarens vilkor (att pengarna inte dras förrän varan är skickad)? I så fall ser jag inte hur detta inte kan vara stöld...

Sen alla ni som påstår att vi borde kollat upp företaget... JA, det gjorde de flesta av oss. Det fanns inga anmärkningar, kunderna gav bra recensioner och det mesta funkade fram till december. Även om vi hade haft positiva erfarenheter med dem innan så hade vi kunna råka ut för det här ändå. Ni med för den delen.

Banken menade nog att du fick skylla dig själv som ännu inte bytt till en seriös bank

Nä, men allvarligt. Byt bank. SwedBank är inte direkt den seriösaste banken i Sverige.

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Dunde
Det hjälper föga, du måste ha en kredit kopplat till kortet och handlat mot krediten.

Måste man inte. Jag har ett bankkort kopplat till VISA. Fungerar hur bra som helst att ta tillbaka transaktionen. Gjort det 2 gånger

Min bank är nordea, bara ringt dom.. de pillade lite på datorn i bakgrunden och så hade jag pengarna tillbaka direkt.

Permalänk
Medlem

Kanske de Skuldiga ligga redan nonstans på Stranden och sola sig .......Klaus

Visa signatur

Asus Z97-E,Intel I7-4790K,Corsair Ram DDr 3- 16Gb 2x8Gb Pro Serie Vengance 2400MHZ

Permalänk
Medlem

Driver du eller?

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Spawnbadboy
Måste man inte. Jag har ett bankkort kopplat till VISA. Fungerar hur bra som helst att ta tillbaka transaktionen. Gjort det 2 gånger

Min bank är nordea, bara ringt dom.. de pillade lite på datorn i bakgrunden och så hade jag pengarna tillbaka direkt.

Ärligt talat nu Spawnbadboy, talar du sanning eller driver du? Menar du på att pengarna hade dragits från ditt konto och att banken redan skickat tillbaka pengarna till dig? Låter föga troligt då min bank (handelsbanken) inte hade en aning om det skulle gå att få tillbaka pengarna. Har också VISA bankkort kopplat till mitt konto.

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av ESS
Måste ändå säga att det är en sjukt snygg bluff.

Starta en snyggt designad internetbutik med jättebra priser, styra upp några billiga grå-import-kameror som man levererar till alla kunder som vågar beställa. Hålla butiken flytande i ett par månader för att ytterligare bygga förtroende.

Sen lagom innan jul så utökar man sortimentet med dyra tv-apparater etc. Låter folk beställa för massvis med miljoner utan att ha några produkter i lager och sen gå under jorden.

Äkta proffs!

(Pengarna göms sedan undan, konsumenterna och kreditkortsföretagen tar all skit och åker de mot förmodan fast så är de ute efter något år..)

Den bluff som var förra året var snäppet värre tycker jag, då hade de t.om stor reklam vid busshållplatserna i stockholm.

EDIT:
Känns som det är fler som blivit drabbade den här gången dock men jag vettefan.

Visa signatur

< :: Intel i9 9900ks@5.0Ghz/Ring@4.5Ghz | 32Gb DDR4@3600Mhz | Geforce RTX 4070 :: >