Seagates uppdatering dödar hårddiskar

Permalänk
Medlem

Att man ens släpper firmware-uppdateringar till hårddiskar är stor fail.
Förr i tiden var det något som skedde någon gång varje århundrade, men det här är den andra Seagate jag har fått uppdatera på bara 2-3 år.
Jag har en sån här 1.5TB, och hade tidigare två st 300GB seagate som också hade fel i firmware (7200.9 tror jag det var).

Krashade hårddiskar är sånt man får acceptera, jag har nyligen blivit av med en 500GB Samsung efter bara någon månads användning, men det är sånt som händer med mekaniska grejer som massproduceras.

Jag hade gett rådet att köra raid om det inte vore för att mitt raidkort har en firmwarebugg det också, så det bästa är nog att köra på sin höjd raid 1 eller göra backup på en hårddisk som man sen lägger undan.

Permalänk
Medlem

Vilken tur att jag bara köpte en pytteliten 250GB Seagate då jag byggde dator senast och tänkt köpa större senare. Var just nu i dagarna i tankar att köpa en större disk och jag har varit sugen på en Seagate till. Men pga av det här blir det ingen Seagte. Dags att köra DVD-brännaren för att få ner filmerna på min son som jag tänkt bränna. Tyvärr Seagate men det kommer ta många år nu att få tillbaka fötroendet för er. Kanske har ni blivit så bränd nu som IBM blev förut.

Permalänk
Medlem

Nu har dom släppt en ny FW på http://seagate.custkb.com/seagate/crm/selfservice/search.jsp?... så ska prova den senare för att se om jag kan rädda mina ST3500320AS för just nu har jag inte tid med det.

På Seagates forum rapporteras det om att det verkar funka nu så jag håller tummarna.

Edit: ähh jag han kollla om FW skulle få liv i mina diskar vilket det också fick så nu har man 2 Tb snart i burken + datan tillbaks och visst skulle ha tagit backup men men....

Permalänk
Quizmaster Malmö 22

Snacka om o skjuta sig i foten! (Med gevär!)

Nä finns inte så mycket o säga....

Visa signatur

[Gigabyte EP35-DS4][Intel Core 2 Duo E8400 3.0 Ghz][2x2GB Corsair XMS 2][Gainward GTX 570][Sandisk Extreme II 480GB][Corsair HX 620W][Fractal Design Define XL R4][Acer GD245HQBID]

Permalänk
Medlem

Jag har haft många Seagate hårdiska under många år och inga av de hade fel eller problem.
Jag har även en av 1TB diskarna med kända problemet "ST31000333AS Seagate 7200.11" och den har inte visat något problem än.

Om era diskar har inga problem då låt bli att uppdatera den...
se till bara att ni har säkerhet kopiering på era värdefulla data.

Seagate 320 GB
(RELIABILITY MTBF 700,000 hours)

Western Digital Raptor,36GB
(1.2 million hours MTBF)

http://en.wikipedia.org/wiki/Mean_time_between_failures

kan någon räkna hur många år blir det för 700,000 hr ?

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av olirc
Nu har dom släppt en ny FW på http://seagate.custkb.com/seagate/crm/selfservice/search.jsp?...

Men denna är ju den version som släpptes efter den första som de flesta (alla?) inte kunde installera.

Är verkligen denna nyhet up to date?

Visa signatur

[Asus M4A89GTD-PRO/USB3; Phenom II X6 1955T; 4GB DDR3; 1st OCZ VERTEX 2 120GB; SSD 1st HITACHI DESKSTAR 7K1000.C 1TB; Creative sound blaster AUDIGY SE. {Win 7 Home Premium}

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av SM4RNA
Men denna är ju den version som släpptes efter den första som de flesta (alla?) inte kunde installera.

Är verkligen denna nyhet up to date?

Nej det är inte samma fw. Seagate skulle ha döpt denna till SD1A1 eller liknande för att markera att det är en ny buggfri version men valde att låtsas som om inget hänt så därför kan folk få problem om dom laddar ner denna fw från andra sidor som inte har koll på detta.