"Atom skadar mjukvaruindustrin"

Permalänk

eeh...

Citat:

Ursprungligen inskrivet av dealerovski
Japp jag tror Win 7 är lösningen i mini-pc prestanda. Vilket är super man får senaste plus bästa prestanda.

jo det är ju just på det sättet microsoft har tänkt för att vinna marknadsandelar, att göra ett lättkört OS så att inte linux eller det äldre xp tar över...

Visa signatur

Antec Performance P182 | Intel Core i7 920 | Gigabyte GeForce GTX 660Ti | Gigabyte GA-EX58-DS4 | Corsair XMS3 1333 MHz 6 GB | Samsung SpinPoint F3 | Corsair 650TX | Windows 7 x86-64 | QPAD MK-50

Permalänk
Medlem

"It doesn't run anything well from Electronic Arts.
It doesn't run anything well from Microsoft."

2 av 3 är ändå bara skit

Visa signatur

We are the Microsoft. Resistance is futile. You will be bluescreened!

Permalänk

Jo, precis. Snarare ser jag möjligheten att företag som kan programmera bättre och inte gör bloatware gör att pengarna fördelas jämnare. Men det är klart att nån på ett företag som "driver ett nära samarbete" (fickpingis djupt ner i fickan) med mjukvaruföretagen är rädd.

Be very afraid, maddafakka säger jag bara! Hehe

Visa signatur

[4790k@4.6]+[RTX 3070 OC]+[16GB]+[4x SSD]+[NZXT+700W Gold]+[Win7]+[2x Samsung SA27950D <3]+[Topre TKL]+[G403 Hero wired]+[HyperX Cloud Alpha S]+[KingKong 2 Pro]. ZBook 17 G5, Quadro P3200, Win11.

Permalänk
Avstängd

Skada mjukvaruindustrin? Det var ju ett duktigt avslöjande påstående; "vi optimerar inte vår kod, utan följer Wirths lag slaviskt i stället!"

Mjukvaruindistrin har givetvis allt att vinna på att se över sina "paradigm" om programutveckling i stället för att gnälla på hårdvara. Hårdvaran är förutsättningen.

Ingenjören Antoine de Saint-Exupéry lär ha sagt att ett flygplan är inte färdigt och perfekt när det inte finns något mer att lägga till, utan när det inte längre finns något att ta bort. Denna princip har sedan överförts till mjukvara och äger sin rätt även där.
http://en.wikipedia.org/wiki/Worse_is_better

Se även dessa mjukvaruprinciper:
http://en.wikipedia.org/wiki/Brooks%27_law
http://en.wikipedia.org/wiki/Classen%27s_law
http://en.wikipedia.org/wiki/You_Ain%27t_Gonna_Need_It

Den moderna mjukvaruindustrin föddes när den typiska desktopdatorn hade en 8-bitars processor som körde i en eller en handfull MHz och ett RAM som mättes i kilobyte. Att den skulle ta skada av att fler faktiskt köper den prestanda de faktiskt behöver med superskalära multigigahertz-processorer med flertrådsteknik, fast inte riktigt lika superskalär, inte riktigt lika multigigahertz som *går* att får för pengar, är naturligtvis arrogant nonsens.

Visa signatur

http://www.theatlantic.com/national/archive/2012/05/how-the-p...
"If there's a simple lesson in all of this, it's that hoaxes tend to thrive in communities which exhibit high levels of trust. But on the Internet, where identities are malleable and uncertain, we all might be well advised to err on the side of skepticism."

Permalänk
Medlem

Gammal nyhet är gammal.

Dock så kan man se att många användare förväntar sig bättre prestanda än de fått med netbooks, se länken nedanför. Felet där kan säkert skyllas på marknaden själv, då de säkert prånglar ut dessa för att tjäna pengar utan att ge ordentlig information till de som köper, så att de vet om det är just den som passar dem.

http://www.sweclockers.com/nyhet/9585-stort_missnoje_med_netb...