Apple lanserar nya stationära Mac

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Rymdvanilj
Varför säljer Apple datorer? Hur lyckas dom?
Upplys en nuuub plz

Asså dom är ju oftast mkt dyrare än andra med samma hårdvara. Dom är snyggare, javvisst, men sen då? Operativsystemet bara?

Varför köper folk Canada Goose jackor? Bra kvalitet? Säkert. Men inte så mycket bättre än en vanlig jacka på Åhlens att det skulle kunna motivera det högre priset. Man köper sig social status. Tillhörighet till en viss klick. En image. Samma med Apples produkter. Jag har inget emot Macar som sådana, och MacOS är ganska trevligt. Hade gärna dualbootat med det om Apple sålde det separat. Men eftersom jag inte är intresserad av den sociala image som följer med Macs så är jag inte beredd att betala mer för en Mac än för en motsvarande PC.

Apple är rätt duktiga på marknadsföring också. Man lyckas hajpa sina produkter som många andra inte klarar. iPod var varken först, bäst eller mest prisvärd, men kom att dominera mediaspelarmarknaden. Man lyckades etablera begrepp som pod-casting och göra iPod synonymt med mediaspelare så att andra konkurrerande produkter hamnade i skymundan.

Permalänk
Medlem

Jag har inte en Mac och har aldrig heller ägt en, men jag tycker att dom är oerhört snyggt designade. Om jag hade haft budgeten så hade jag definitivt varit intresserad av att ha en sådan arbetsdator.

Vad avser prissättningen så känner jag inte till vilka vinstmarginaler dom har i sin försäljning, men detta ska täcka deras verksamhet som alltså producerar både datorer och operativsystem (och tjänster därtill) i betydligt mindre volymer än vissa andra verksamheter inom IT området, som är mer specialiserade.

Hur som helst, anledningen att dom kan ta de priser dom gör, är helt enkelt för att folk är beredda att betala det för det dom erbjuder, framför andra alternativ. Och kollar man på t.ex. en Macbook Air, så är det inte så svårt att förstå varför de mer estetiskt kräsna användarna hugger på dom produkterna.

Permalänk
Medlem

Minin är fin; väldigt liten, bra processor och numer OK grafik, och drar otroligt lite el. Svråt att bygga nåt motsvarande väl? Men priset? Eh, om man fortfarande varit anställd kanske..

Visa signatur

| 212965 00 ] == :^D * ==)

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av compaqoffer
Nya tangentbordet verkar nice!

Tangentbordet är riktigt nice. Har det till min PC. Säljs för typ 450kr hos Apples ÅF.

Permalänk

Oops, vad dyra de nya MacPro blev. Man får betala mer för en ynka quadcore än tidigare 8 core, visserligen Nehalem, men aldrig i pottan att en quad nehalem spöar en Octa Harpertown maskin.

Visa signatur

MacPro 24GB RAM GTX285 10.8.5
D5400XS,2 st QX9775,16Gb FB-DIMM

Permalänk
Medlem

Hade man kunnat få iMac 20 tum med HD 4870 samt Core i7 så hade jag nog slått till.

Visa signatur

ASUS K7M, AMD Athlon 1000 MHz Slot A, 3dfx Voodoo5 5500 64 MB AGP, 512 MB SDRAM @ CL 2-2-2-5, Cooler Master ATC-100-SX Aluminum Mid Tower.

Permalänk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Delerium
Hade man kunnat få iMac 20 tum med HD 4870 samt Core i7 så hade jag nog slått till.

Haha jaa, om det vore så väl, för samma pris och allting ska få plats i den lilla skärmen också, hade varit toppen och drömma får man väl göra...

Visa signatur

Bianconeri siamo noi, ma chi cazzo siete voi?

Permalänk
Medlem

iMac 24" med Radeon HD 4870 däremot låter mer realistiskt, och det hade jag sett fram emot.

Bara att konstatera att detta blev en besvikelse, även för inbitna Macare. Finanskrisen är här, minsann. Bara inte Apple har tappat huvudet också.

Får väl se hur det blir till hösten.

Visa signatur

Räkna ut hur kraftigt nätaggregat du behöver på OuterVision Power Supply Calculator. 500W räcker för de allra flesta vanliga system. Seasonic är bäst. ;) – Elektrostatisk urladdning är ett verkligt problem.
"People who are serious about software should make their own hardware" – Alan Kay
Bojkotta maffian

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av LSD
Varför ingen HDMI på Mac mini, vafan jag ville ju ha en sån som HTPC, och inte ens nån digital utgång för flerkanals ljud, hade de klämt in såna utgångar hade jag handlat.

Den har har DisplayPort.
1st Mini DisplayPort output
1st Mini-DVI port

DisplayPort 1.1 supports the 1.3 version of the High-bandwidth Digital Content Protection (HDCP) copy protection standard.

Och Yep den har visst optical.

Audio
Combined optical digital audio input/audio line in (minijack)
Combined optical digital audio output/headphone out (minijack)

Visa signatur

Athlon x2 5000+ BE_Stepping G2_14x200 = 2800mhz_ VCore 1.15

Vilka jävla nötter det finns här!

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Juventino
Wow, jag förstår inte hur svårt det kan vara att endast låta bli att köpa något man inte gillar... eller skriver ni de inläggen för att försöka övertyga er själva att inte köpa de?

Bara för att för en gångs skull visa för alla spammande mac/linuxanvändare att deras inlägg om hurvida just deras dator/operativsystem skulle vara bättre är ointressanta och i stort sett meningslösa. Dock så låg det en hel del sanning i mitt inlägg, vilket faktiskt skulle vara relevant för debatten (om det funnits någon)

Permalänk
Medlem

ganska nice med "32 gigabyte DDR3-minne" och "två Nehalembaserade Xeonprocessorer"...

hur långt tror ni man skulle kunna pressa detta monster i vantage?

Visa signatur

"overclocked budget-monster":amd athlonX2 5200+@ 3.2 ghz -:- k9a2vm -:- 2600pro 512mb (core:850 mem:580) -:- 2gb crosair...

Permalänk
Medlem

Vad är egentligen skillnaden mellan Mac och PC nuförtiden? är det bara operativsystemet eller? Skulle det gå att installera Mac OS på en PC?

Permalänk
Medlem

ja, K-Lined.

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av K-Lined
Vad är egentligen skillnaden mellan Mac och PC nuförtiden? är det bara operativsystemet eller? Skulle det gå att installera Mac OS på en PC?

Skillnaden ligger i intergration, OS och extra funktioner. Hårdvaran är dock för det mesta samma som finns tillgängligt för PC.

Visa signatur

"Linux användare, släng er i väggen, fast ni har ju tillräckliga problem med MacOSX som är ett kommersiellt fungerande nix system till skillnad från Linux." - Meme, 2005-07-22 22:10
Självutnämnd expert inom mobil kommunikation.
Solaris Vs Linux, An indepth view. | Halflife.nu

Permalänk
Medlem

Detta är ju underbart. Jag som precis köpt en macbook som jag kör som stationär eftersom minin inte uppdaterats på evigheter :@ Iofs är macbooken en underbar dator och kostar ju inte så farligt mycket med (köpte den vita för 9500). Tycker det är konstigt att de inte också uppdaterat designen på minin.

Visa signatur
Permalänk
Medlem

Säger bara som Flera av föregående...

en Mac Mini med HDMI och försäljningen skulle öka dramatiskt!

1 strömkabel,
1 HDMI kabel
(TP-kabel)

KLART?

Så mycket bättre skulle de ju inte kunna gå att få till HTPC om de nu inte slänger in Blu-Ray i minin...

Visa signatur

Skicka mejl om ni vill nått.. zasz3@hotmail.com

Permalänk
Medlem

PC / Mac

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Rymdvanilj
Varför säljer Apple datorer? Hur lyckas dom? Upplys en nuuub plz
Asså dom är ju oftast mkt dyrare än andra med samma hårdvara. Dom är snyggare, javvisst, men sen då? Operativsystemet bara?

Säkert många som redan svarat, men orkar inte läsa alla kommentarer idag. För mig betyder operativsystemet allt. Detta är inget flame-inlägg för jag älskar både PC och Mac, men lever i båda världar. Jag är webdesigner och jobbar på samma sätt hemma som på jobbet:

Hemma kör jag en egenkomponerad PC med Core 2 Duo 2.67 Mhz, 3 GB RAM, 23-tumsskärm, GTX 260. På jobbet kör jag iMac 20" Core 2 Duo 2.4 Ghz, 4 GB RAM, HD 2600 Pro + en extra 20-tumsskärm. Dvs, ganska likvärdiga system. En vanlig dag har jag öppet Photoshop, Dreamweaver, Firefox, Flash, Itunes, OpenOffice, Skype + lite småprogram som ftp, webbradio med Safari och ett emailprogram samtidigt och det är enorm skillnad. Det går vansinning mycket fortare att jobba på Macen, och det helt och hållet pga operativsystemet. Multitasking är superbra på Mac, att inte varje program blockeras av en grå bakgrundsyta gör att man växlar mellan programmen många gånger fortare, och om man ändå inte hittar programmen gör Exposé (funktion för att visa skrivbordet eller alla programfönster samtidigt) eller Dock:an (programmenyn längst ner) det superenkelt att hitta allt. Alla program går mycket snabbare att starta på Macen, och de låser sig mycket mer sällan trots att jag sitter i ett nätverk och sparar allt på nätverket, vilket Mac är långsamt på i allmänhet och strular ofta med. Det som går märkbart snabbare på PC är att surfa på internet, där ligger Mac:en efter, i övrigt är de flesta programm helt likvärdiga med varandra. Jag gillar även känslan av att man inte "skitar ner" operativet lika mycket i OS X när man installerar program. Vill man inte längre ha ett program så drar man det bara till Papperskorgen så avinstallerar det sig självt. Man slipper leta upp massa systemfiler som ligger och skräpar och gör att man till slut måste formatera om hårddisken vartannat år, som man måste göra på PC.

Jag hoppas mycket på Windows 7, att det ska närma sig OS X i många funktioner, och framför allt i handhavandet. Vissa saker är fortfarande hål i huvudet i Windows vad gäller arbetsbesparing. Sen kommer jag aldrig överge PC, för jag älskar att spela spel och spenderar just nu kvällarna helst med FIFA09, GTAIV eller COD4.

Visa signatur

Dator: MSI P67A-C45 B3, Intel Core i5 2500K @ 3,3 Ghz, 16 GB Corsair Vengeance DDR3 1600Mhz, MSI GTX 970 Gaming 4G, Samsung 850 EVO Series 500GB SSD, 4TB Seagate SATA2, Windows 10. Chassi: Define XL R2 Black Pearl. Monitors: Samsung 28" 4K LED U28E570D + Philips Brilliance 23" TFT Wide.
Inet - gratis frakt

Permalänk
Avstängd

Är det singlelink eller duallink på utgångarna?

Permalänk
Medlem

Tror bara Mac Pro har Duallink, övriga är Singlelink. Läs på http://store.apple.com/se/browse/home/shop_mac/family/mac_pro...

En anledning till att många företag köper Mac är ju att det sällan är datorn som är den stora kostnaden vid inköp, programvaran är oftast många gånger dyrare. Då kan man lika gärna klämma på med en snygg dator, den skriver man ju bara av.

EDIT: Fel av mig, läste lite noggrannare, bara Mac mini som inte har Duallink.

Visa signatur

Dator: MSI P67A-C45 B3, Intel Core i5 2500K @ 3,3 Ghz, 16 GB Corsair Vengeance DDR3 1600Mhz, MSI GTX 970 Gaming 4G, Samsung 850 EVO Series 500GB SSD, 4TB Seagate SATA2, Windows 10. Chassi: Define XL R2 Black Pearl. Monitors: Samsung 28" 4K LED U28E570D + Philips Brilliance 23" TFT Wide.
Inet - gratis frakt

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av dlg
Säger bara som Flera av föregående...

en Mac Mini med HDMI och försäljningen skulle öka dramatiskt!

1 strömkabel,
1 HDMI kabel
(TP-kabel)

KLART?

Så mycket bättre skulle de ju inte kunna gå att få till HTPC om de nu inte slänger in Blu-Ray i minin...

Men nu är inte Mac mini en HTPC, men visst om du vill kan den användas som en.

Vad är det som gör HDMI så mycket bättre än Displayport?
Det blir väl också två kablar med HDMI, en till förstärkaren och en till TVn.

Visa signatur

Athlon x2 5000+ BE_Stepping G2_14x200 = 2800mhz_ VCore 1.15

Vilka jävla nötter det finns här!

Permalänk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Grumbledock
Bara för att för en gångs skull visa för alla spammande mac/linuxanvändare att deras inlägg om hurvida just deras dator/operativsystem skulle vara bättre är ointressanta och i stort sett meningslösa. Dock så låg det en hel del sanning i mitt inlägg, vilket faktiskt skulle vara relevant för debatten (om det funnits någon)

För en gångs skull för dig kanske, men varenda nyhet som kommer om en ny Mac så ska talibanerna berätta hur bra dem har det och att Mac är bäst eller så börjar pajkastningen från PC sidan med att någon berättar hur Mac är inlåst, dyrt osv.

Finns inget mer att säga som inte redan sagts, varför kan vi inte bara köpa dem datorerna vi gillar och vara glada för det?

Visa signatur

Bianconeri siamo noi, ma chi cazzo siete voi?

Permalänk
Medlem

Jag tror alla lite mer mogna människor är rätt överens om att vem som helst får köpa den dator som man själv gillar. I grund och botten handlar allt om tycke och smak. Någon mer anledning behöver man inte ha. Men i det här fallet så var det ju en person som var nyfiken och ställde en öppen fråga om vad det är som gör att Apple fortfarande säljer.

Visa signatur

Dator: MSI P67A-C45 B3, Intel Core i5 2500K @ 3,3 Ghz, 16 GB Corsair Vengeance DDR3 1600Mhz, MSI GTX 970 Gaming 4G, Samsung 850 EVO Series 500GB SSD, 4TB Seagate SATA2, Windows 10. Chassi: Define XL R2 Black Pearl. Monitors: Samsung 28" 4K LED U28E570D + Philips Brilliance 23" TFT Wide.
Inet - gratis frakt

Permalänk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av luiga
Jag tror alla lite mer mogna människor är rätt överens om att vem som helst får köpa den dator som man själv gillar. I grund och botten handlar allt om tycke och smak. Någon mer anledning behöver man inte ha. Men i det här fallet så var det ju en person som var nyfiken och ställde en öppen fråga om vad det är som gör att Apple fortfarande säljer.

Du har faktiskt rätt, han frågade ju...

Tycker bara att det är lite tråkigt att det alltid ska bli en dagis diskussion och människor på forum visar ingen respekt till sina medmänniskor. Jag är helt övertygad om att om dessa människor skulle träffas i verkligheten så skulle de inte diskutera på det sättet...

Visa signatur

Bianconeri siamo noi, ma chi cazzo siete voi?

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av dlg
Säger bara som Flera av föregående...

en Mac Mini med HDMI och försäljningen skulle öka dramatiskt!

1 strömkabel,
1 HDMI kabel
(TP-kabel)

KLART?

Så mycket bättre skulle de ju inte kunna gå att få till HTPC om de nu inte slänger in Blu-Ray i minin...

Det finns adapterkablar att köpa till, både för mini-DVI och displayport, som ger HDMI. Och från displayport får du ju ljudet med också, så du slipper en extra kabel om man inte ska koppla in en förstärkare.

Visa signatur

Räkna ut hur kraftigt nätaggregat du behöver på OuterVision Power Supply Calculator. 500W räcker för de allra flesta vanliga system. Seasonic är bäst. ;) – Elektrostatisk urladdning är ett verkligt problem.
"People who are serious about software should make their own hardware" – Alan Kay
Bojkotta maffian

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Juventino
Tycker bara att det är lite tråkigt att det alltid ska bli en dagis diskussion och människor på forum visar ingen respekt till sina medmänniskor. Jag är helt övertygad om att om dessa människor skulle träffas i verkligheten så skulle de inte diskutera på det sättet...

En av de första sanningarna man lär sig på diskussionsforum är att är någon överdriver aggressiv eller otroligt påträngade i sina åsikter ska man ta dem med en nypa salt. Folk är inte sig själva utan det är många som blir så upprörda/påträngande över lite på nätet därför att det finns inget verkligt motstånd. I verkliga livet måste man se sin motståndare i ögonen och verkligen stå upp för sin åsikt. På internet kan man gömma sig bakom så mycket.

Offtopic med råge:
Läste på Kvällspostens nyhetskommentarer häromveckan om några ungdomar som hade eldat upp en hamster för att spela lite macho inför sina flickvänner. Det var en av de allra mest kommenterade nyheterna och 90% av kommentarerna tyckte det var helt legitimt att ge ungdomarna dödstraff för detta djurplågeri. Klart ingen av dem hade proppsat på det straffet om de hade behövt vara nämndemän i en domstol. Då hade folk skrattat ut dem.

Visa signatur

Dator: MSI P67A-C45 B3, Intel Core i5 2500K @ 3,3 Ghz, 16 GB Corsair Vengeance DDR3 1600Mhz, MSI GTX 970 Gaming 4G, Samsung 850 EVO Series 500GB SSD, 4TB Seagate SATA2, Windows 10. Chassi: Define XL R2 Black Pearl. Monitors: Samsung 28" 4K LED U28E570D + Philips Brilliance 23" TFT Wide.
Inet - gratis frakt

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Apple
Förut kostade väl det extra minnet cirka 1 000 kr/GB att få med om man beställer från Apple, eller minns jag fel? Nu kostar det 2 700 kr/GB att uppgradera från 4 till 8 GB. Verkar som att priserna ökat sett till vad man får ??
...

Jo det verkar ligga väl höga marginaler på minnen direkt från Apple, nu är det ju förstås så bra att många tredjepartsleverantörer säljer lämpliga minnen till Mac.

Man får väl se vad prissättningen har för effekt i längden, även Macfrälsta har dragit åt sig öronen vissa av dessa lanseringar har man sett.

Visa signatur

|[●▪▪●]| #Lekburk#: Ryzen 3700X >-< GB-X570-AE >-< 32GB DDR4 >-< MSI RTX 3070 >-< 970 EVO 1TB SSD>--
--< Arctic Freezer 34 >-< FD Define R4 >-< Seasonic F.+ 650W >-< Acer XF270HUA >-< AOC Q2778VQE >--
#Servering#: Ryzen 1700@3,6GHz >-< Prime X470 Pro >-< 16GB DDR4 >-< GTX 1030 >-< 970 EVO 500GB SSD >--
--< Stockkylare >-< Antec P182 >-< Silver Power 600W >-< Samsung 245T |[●▪▪●]|

Permalänk

Re: PC / Mac

Citat:

Ursprungligen inskrivet av luiga
Säkert många som redan svarat, men orkar inte läsa alla kommentarer idag. För mig betyder operativsystemet allt. Detta är inget flame-inlägg för jag älskar både PC och Mac, men lever i båda världar. Jag är webdesigner och jobbar på samma sätt hemma som på jobbet:

Hemma kör jag en egenkomponerad PC med Core 2 Duo 2.67 Mhz, 3 GB RAM, 23-tumsskärm, GTX 260. På jobbet kör jag iMac 20" Core 2 Duo 2.4 Ghz, 4 GB RAM, HD 2600 Pro + en extra 20-tumsskärm. Dvs, ganska likvärdiga system. En vanlig dag har jag öppet Photoshop, Dreamweaver, Firefox, Flash, Itunes, OpenOffice, Skype + lite småprogram som ftp, webbradio med Safari och ett emailprogram samtidigt och det är enorm skillnad. Det går vansinning mycket fortare att jobba på Macen, och det helt och hållet pga operativsystemet. Multitasking är superbra på Mac, att inte varje program blockeras av en grå bakgrundsyta gör att man växlar mellan programmen många gånger fortare, och om man ändå inte hittar programmen gör Exposé (funktion för att visa skrivbordet eller alla programfönster samtidigt) eller Dock:an (programmenyn längst ner) det superenkelt att hitta allt. Alla program går mycket snabbare att starta på Macen, och de låser sig mycket mer sällan trots att jag sitter i ett nätverk och sparar allt på nätverket, vilket Mac är långsamt på i allmänhet och strular ofta med. Det som går märkbart snabbare på PC är att surfa på internet, där ligger Mac:en efter, i övrigt är de flesta programm helt likvärdiga med varandra. Jag gillar även känslan av att man inte "skitar ner" operativet lika mycket i OS X när man installerar program. Vill man inte längre ha ett program så drar man det bara till Papperskorgen så avinstallerar det sig självt. Man slipper leta upp massa systemfiler som ligger och skräpar och gör att man till slut måste formatera om hårddisken vartannat år, som man måste göra på PC.

Jag hoppas mycket på Windows 7, att det ska närma sig OS X i många funktioner, och framför allt i handhavandet. Vissa saker är fortfarande hål i huvudet i Windows vad gäller arbetsbesparing. Sen kommer jag aldrig överge PC, för jag älskar att spela spel och spenderar just nu kvällarna helst med FIFA09, GTAIV eller COD4.

Alright, tack så mkt för den förklaringen!
Då har jag blivit flera steg klokare idag då.

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Juventino
För en gångs skull för dig kanske, men varenda nyhet som kommer om en ny Mac så ska talibanerna berätta hur bra dem har det och att Mac är bäst eller så börjar pajkastningen från PC sidan med att någon berättar hur Mac är inlåst, dyrt osv.

Finns inget mer att säga som inte redan sagts, varför kan vi inte bara köpa dem datorerna vi gillar och vara glada för det?

Jag är så dryg nu men det heter ”DE” eller möjligen i vardagligt tal/skrift ”DOM”. ”DEM” går väldigt bra att använda ibland men du använder det helt galet.
Alltså:
...berätta hur bra ”DE” har det
...”DE” datorerna vi gillar

Lycka till i fortsättningen.

Visa signatur

För länge sedan hade jag tydligen: Mac Book Pro 13" & Athlon 64 X2 4200+, Asus A8N32-SLI Deluxe, Corsair 3GB TwinX DDR 400, 2x Raid 0 Seagate Barracuda 160GB:s SATA, GeCube Radeon x1900xt , Nec ND-3500, Audigy2 Platinum, Cooler Master ATC-201 m.m.

Permalänk

eeh...

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Gerthoi
Jag är så dryg nu men det heter ”DE” eller möjligen i vardagligt tal/skrift ”DOM”. ”DEM” går väldigt bra att använda ibland men du använder det helt galet.
Alltså:
...berätta hur bra ”DE” har det
...”DE” datorerna vi gillar

Lycka till i fortsättningen.

helt rätt. det börjar bli jobbigt med alla som inte kan skilja på de/dem/"dom"/"domma"/dessa.

Visa signatur

Antec Performance P182 | Intel Core i7 920 | Gigabyte GeForce GTX 660Ti | Gigabyte GA-EX58-DS4 | Corsair XMS3 1333 MHz 6 GB | Samsung SpinPoint F3 | Corsair 650TX | Windows 7 x86-64 | QPAD MK-50

Permalänk
Avstängd

domma är väl ändå inget ord, mig veterligen är det ett verbalt talfel för oss från Småland/Öland...