Varför drömmer jag mardrömmar varje natt?

Permalänk
Medlem

Varför drömmer jag mardrömmar varje natt?

Vad är det som gör så att man drömmer mardrömmar varje natt? Jag gör det. Jag vaknar flera gånger per natt med svett rinnandes även om det är kallt i rummet. Vad jag drömmer i drömmarna varierar...

Jag har gått till psykologer och diverse samtidigt när man pratat ut om problem. Men hittils har mardrömmarna inte kunnat påverkas av allt jag har försökt med.

Visa signatur

Hiroshima 45, Tjernobyl 86, Windows 95.

Leeloo Dallas Multipass

Permalänk
Medlem

Prova kolla på en rolig film eller någon intressant bok som inte har något med skräck att göra, vet inte om mastubera innan man ska sova hjälper att man sover bättre men de är ju alltid ett tips iaf

Kanske finns något som länkar dina mardrömmar?

Vad gör du varje natt som du kanske kan ändra?

Gör något du tycker e kul/intressant innan sovdags.

Prova börja träna, kanske släpper på de.

Kanske är stressad över något?

Permalänk
Medlem

något som hänt? eller som du vet ligger framför dig som kommer hända?

Visa signatur

AMD x2 5000+ 4gb DDR2 500GB WD ASUS 8800GTS ECS KA3 MVP

Permalänk
Medlem

Först går du till psykologer som inte kan hjälpa dig... SEN skriver du en tråd på Sweclockers!

Ont: Jag led själv av det för något år sedan, mardrömmar natt efter natt, oavsett vad jag hade framför mig eller bakom mig. Vill minnas att när jag började träna och jobba så försvann det. Har du mycket dötid över?

Visa signatur

They invented "SUV" because they can't call them Jeep
"Tycker alltid att du är lite tjurskallig när du skriver till mig och andra.. har jag fel?" - tcntad
"Du är fan min idol på Sweclockers Martiis. Tack för att du finns!" -
Crippa90

Permalänk

Jag drömmer också mardrömmar ganska ofta, har alltid gjort det. Dock har jag blivit så härdad från unga år att ja inte har några problem med det.

Exempelvis så för ett par nätter sen drömde jag att jag blev jagad av ett gäng med Predators (film monstret) på en mörk fotbollsplan, klarade mig dock och sen så vaknade jag, och då började den riktiga mardrömmen, jobbet.

Visa signatur

Petar i el-uttag. [img][/img]

Permalänk
Medlem

Jag kan säga att jag kommer hem klockan 6 varje dag, sen ska man göra middag, umgås med flickvännen och sen i säng klockan 10. Så jag tycker inte jag har mycket tid över.

Visa signatur

Hiroshima 45, Tjernobyl 86, Windows 95.

Leeloo Dallas Multipass

Permalänk
Medlem

One, two, Freddy's coming for you
Three, four, better lock your door
Five, six, grab a crucifix
Seven, eight, better stay up late
Nine, ten, never sleep again!

Permalänk

Vet att man sover dåligt om man är orolig över något. Sätt dig och fundera på vad det är du kan vara orolig över.

Permalänk
Medlem

Ellr så lär du dig att styra dina drömmar.
efter sjukt mycke träning(kan typ sova flera dygn i sträck om jag vill) eftersom man inte va o skolan och sånt.
så har jag lärt mig styra dom ganska så bra, och på morgonen så kan jag styra dom helt och hållet.

Visa signatur

"I wrap my raskal two times, because i like it to be joyless and without sensation. Its a way to punishing supermodels."

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Ragganof
Ellr så lär du dig att styra dina drömmar.
efter sjukt mycke träning(kan typ sova flera dygn i sträck om jag vill) eftersom man inte va o skolan och sånt.
så har jag lärt mig styra dom ganska så bra, och på morgonen så kan jag styra dom helt och hållet.

Hur tränar du upp den förmågan?

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Shooblan
Hur tränar du upp den förmågan?

Det går att tänka på vad man ska drömma om precis innan man somnar, så kan det hända att man drömmer om just det.

Och sen kan man räkna fingrar när man är vaken. Titta på handen, räkna fingrarna och konstatera att du har 5 fingrar. Gör du det ofta kommer det att ske i drömmen också och där har man av nån konstig anledning inte 5 fingrar. Med lite övning så kan man använda den metoden för att bli medveten om att man drömmer när man drömmer. Du räknar fingrarna i drömmen, ser att du bara har 3 och konstaterar att detta är en dröm, och då kan man styra drömmarna lite som man själv vill. Grymt som attans

Det tar ett tag innan man lär sig och det funkar långt ifrån varje gång. Det brukar funka bäst på morgonen när jag sover ganska lätt och drömmarna är tydliga.. Tyvärr vaknar jag snabbt när jag väl börjat kontrollera min dröm, men det är jävligt fräsigt så länge det varar.

Permalänk
Hedersmedlem

Läste att man egentligen först ska lära sig att komma ihåg drömmarna.. för vill man ha klara drömmar så måste man kunna komma ihåg dom när man vaknar

Permalänk
Medlem

Brukar också kunna styra mina drömmar rätt bra, inatt så styrde jag en dröm ganska bra ända tills att jag började tänka "det hära ska inte hända" och så hände det ju så klart, (bytade ut en person mot en annan xD), och så blev jag såklart så besviken att jag gick till en annan person i drömmen och tänkte likadant, och så hände ju så klart samma sak där ^^

Är i prinsip alltid medveten om att jag drömmer när jag drömmer. Iaf de drömmarna som jag kommer ihåg när jag vaknat.

Har väldigt sällan mardrömmar.

Permalänk
Medlem

Det är inte så att du har något i rummet som orsakar det? Läste någon stans att väldigt många som låg på sjukhus hade mardrömmar om en jättespindel eller dyligt, man kom fram till att det var någon sjukhusgrej som hängde i taket ovan dem, som orsakade det. Då den sovande personen upfattade det som en spindel. Testa att täcka över saker som kan vara skrämmande i mörker i ditt rum, kanse kan hjälpa...
Annars har vi det vidskepliga alternativet att köpa en dröm fångare (glöm inte att tro på det ty placebo-effekten är mäktig) funkar för mig=).

Visa signatur

O o
/¯¯/_o___o___o___o____o__
\__\¯¯o¯¯¯o¯¯¯¯¯¯o¯¯¯¯¯¯o I'M FIREIN MY LAZER!

Permalänk

Lucida drömmar kallas drömmar som man kan styra och det är något som man lär sig med tiden, om man bara tänker lite efter när man drömmer. Jag själv vet nästan alltid om när jag drömmer, bara en gång då jag hade en dröm i en dröm, då jag trodde att jag var vaken då jag vaknade ur drömmen ur drömmen.
Nå att ta kontroll över drömmar är ett sätt, finns mycket knep om detta om man googla på lucida drömmar.

Andra knep är att gå till attack mot monstret eller vad som nu jagar en, istället för att fly. Vad som då händer är att du troligtvis vaknar.

Angående varför du har mardrömmar så ser du mycket på skräckfilmer? Är du rätt i vaket tillstånd gå mitt i natten i skogen etc? (att man är rädd att gå ensam utanför stan om natten är bara bra, då det är farligt för det finns mänskliga monster)
*edit*
Sedan minns man(iaf jag) bara drömmar som man vaknar ur, varvid det inte är konstigt att jag vaknar ur de drömmarna där jag har riktigt roligt.

Visa signatur

[Core i7-3930K med 32GB ram, 2*256GB SSD] & [Core i7 3770K med 16 GB RAM, 256GB SSD] som tillsammans har ett [HD 5850 1GB] och 3st 24".

Permalänk
Medlem

Jag lärde mig "styra" mina drömmer när jag var i 7-8-årsåldern.
Mycket intressant måste jag säga. Allt förvandlades från mardrömmar och senare erotiska drömmar till något som mer liknar dålig experimentell film av någon kulturvetare utan jobb eller framtidsplaner.

Anyway.
Mardrömmar vet jag inte hur man får bukt med, men jag vet hur man blir av med svetten. Acceptera drömmarna rakt av.
Det kräver visserligen att du blir smått orädd för livet utanför drömmen också, men det är det värt.
När du inte längre är rädd för att förlora en arm eller två, att förlora syskon eller vänner, att förlora förståndet, då har du heller inga mardrömmar kvar, bara drömmar. Mitt tips.

Shimonu och BigMomma är inne på helt rätt spår tidigare ämne.
Själv koncentrerade jag mig på att lite då och då fråga mig själv om jag drömde eller ej, och när jag inte kunde ge ett solklart "nej" på frågan så undersökte jag vidare tills jag kom på att jag drömde.

Asfränt vara medveten i drömmen btw, du kan våldta hur du vill, säga vad som helst till vem som helst, hoppa utför hustak och köra bil under vatten, andas i rymden och under vatten, knarka vad som helst osv.
Själv har jag gjort allt ovannämnda.

På frågan om varför.. kan bero på mycket, men det låter som att du är låst. Låst brukar man vara i mardrömmar.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Leeloo
Jag kan säga att jag kommer hem klockan 6 varje dag, sen ska man göra middag, umgås med flickvännen och sen i säng klockan 10. Så jag tycker inte jag har mycket tid över.

Att du öht nämner detta så detaljerat tyder på att du vill fokusera på detta, av en anledning. Vad säger du egentligen?

Visa signatur

It's not that you don't comprehend what's laid out before you, or that you're unable to process. It's all about what you're to live up to, your position, an identity created by the expectations of your affiliation.

Permalänk
Medlem

Jag drömmer marddrömmar om jag lägger mig hungrig. Så testa att ta en extra macka eller nått innan du lägger dig så du har en mättnadskänsla. Glas varm mjölk kanske hjälper också

Visa signatur

(\__/)
(O.o )
(> < ) This is Bunny. Copy Bunny into your signature to help him on his way to world domination!

Permalänk
Medlem

Just att styra sina drömmar är fantastiskt intressant.
Har aldrig använt mig av annat än just sunt förnuft när jag märker att något är en dröm, tex. om något går emot naturens lagar blir jag direkt medveten i drömmen.

Visa signatur

WS: [i5 2500k@4.5ghz, 16gb ram, HD6870]@Win 7 / Debian
Laptop: [Samsung 700Z5C-S02]
@Win 8

Om du har smak för elektronisk musik: soundcloud.com/skepth

Permalänk
Medlem

Jag har, så länge jag kan minnas, alltid kunnat påverka mina drömmar till en viss mån. Kan till exempel spawna diverse saker relativt ofta. Älskar när man är lite spjuveraktig och spawnar fram läskigheter - gjorde alltid det när jag var mindre och jag sket på mig varje gång.

Tips för att sluta dröma mardrömmar? Ta en sexa sprit innan du går och lägger dig en kväll. Vem vet - det kanske funkar.

Visa signatur

Dekadens

Permalänk
Medlem

Hur är det med sömnmedicin? Kan man fortfarande vakna upp mitt i natten efter en dos?

Jag drömde en mardröm inatt igen, dock utan svett. Jag njöt tydligen av att jagas av zombies men samtidigt rädd att bli tagen.

Visa signatur

Hiroshima 45, Tjernobyl 86, Windows 95.

Leeloo Dallas Multipass

Permalänk
Medlem

Lucida drömmar är häftigt, fast när man är van med dem blir vanliga drömmar också häftiga. Känslan av att inte ha kontroll är skön den med... i alla fall ibland. Ni som har såna drömmar, har ni fullständig kontroll över hela drömmen eller händer det saker ni inte har kontroll över?

För mig är det ofta så. Jag kan kontrollera miljöer, händelser och ting men ibland kan det t.ex. komma med en person jag inte kan kontrollera eller hända något jag inte kan göra något åt förrän efteråt. Typ som om kontrollen skulle försvinna i någon drömsekund.

Visa signatur

Instead, why don't you go get me a big cup of coffee with so much fake sugar that the coffee itself gets cancer?

Louqe Ghost S1 MkII Limestone | Intel Core i5 11400F | Noctua NH-L12 Ghost S1 | Asrock B560M-ITX/AC | Crucial Ballistix 16gb 3466Mhz Cl16 | HP 3060 Ti Arctic Mod | WD Blue Nvme 1Tb | Corsair SF600 Platinum

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Leeloo
Hur är det med sömnmedicin? Kan man fortfarande vakna upp mitt i natten efter en dos?

Du tänker på bensodiazepiner i pillerform och dylikt?
Det är för det första receptbelagt, för det andra inte att reka att använda pga enbart mardrömmar.
Du kan vakna, men kommer att känna dig drogat sömnig (vilket är en bra korrekt beskrivning). Vissa svårigheter att komma igång på morgonen, spec om du sover kort.

Rekas inte, om inte läkare säger annat.
Tala med din spykolog och din läkare.

Visa signatur

It's not that you don't comprehend what's laid out before you, or that you're unable to process. It's all about what you're to live up to, your position, an identity created by the expectations of your affiliation.

Permalänk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av BlitZan
Först går du till psykologer som inte kan hjälpa dig... SEN skriver du en tråd på Sweclockers!

Huh? Vad har en psykolog med att trådskaparen drömmer mardrömmar?

Visa signatur

Keytronic for keyboard!
Sanningen måste döljas!

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Random-person
Huh? Vad har en psykolog med att trådskaparen drömmer mardrömmar?

Du har inte ens läst trådskaparens första inlägg va?

Visa signatur

They invented "SUV" because they can't call them Jeep
"Tycker alltid att du är lite tjurskallig när du skriver till mig och andra.. har jag fel?" - tcntad
"Du är fan min idol på Sweclockers Martiis. Tack för att du finns!" -
Crippa90

Permalänk

Aham, blitZan, du var väldigt otydlig. Jag trodde det var en uppmaning, inte ett påstående (speciellt med ditt stora "SEN"). Du behöver inte vara otydlig och sedan bete dig dåligt

Visa signatur

Keytronic for keyboard!
Sanningen måste döljas!

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Random-person
Aham, blitZan, du var väldigt otydlig. Jag trodde det var en uppmaning, inte ett påstående (speciellt med ditt stora "SEN"). Du behöver inte vara otydlig och sedan bete dig dåligt

Då var det tur att jag inte betedde mig dåligt, för då undrar jag vad du hade sagt

Visa signatur

They invented "SUV" because they can't call them Jeep
"Tycker alltid att du är lite tjurskallig när du skriver till mig och andra.. har jag fel?" - tcntad
"Du är fan min idol på Sweclockers Martiis. Tack för att du finns!" -
Crippa90

Permalänk
Hedersmedlem

Hade vad jag antar skulle vart en övernaturlig dröm men som inte funkade

Drömde att jag gick runt som first person i ett RPG(inte spelat RPG på år för övrigt :S) Iaf lärde jag mig en massa spells men när jag skulle använda dom så funkade dom inte. Skulle testa kasta typ fireball men det hände inget

Som någon nämnde ovan så tror jag att jag lyckats bli orädd och har därför inte mardrömmar längre.

Du får berätta om du lyckas lösa mardrömmarna!

Permalänk

Älskar känslan i magen man får, när man ramlar ner för ett stup i drömmarna.

Jag drömde mycket mardrömmar när jag var liten, men nu under senare år tycker jag dom är intressanta och känns nästan som att det är en film man sitter o kollar på. Vet inte om det har med att göra att jag gillar att bli skrämd eller att jag har sett på för mycket sjuka filmer

Visa signatur

[u]Mer CO-OP åt folket[/u]
Macbook 2.0GHZ alu

Permalänk
Medlem

Jag drömmer varje natt, och vaknar minst 3 gånger under natten, kommer alltid ihåg vad jag drömt, oftast är det mardrömmar, men det är mycket sällan det är riktigt jobbiga mardrömmar. Gjort det dom senaste 3 åren typ. Läkarna kan typ inte bry sig mindre, så jag har inga tips, men det kan ju vara någon typ av sjukdom som orsakar det.

Permalänk
Medlem

Vad är det för slags drömmar då?

De jobbigaste drömmarna jag har är när man ramlar ner från någonting.
t.ex. en trappa eller faller.
Händer inget mer, men känns otäckt i själva fallet
Sällan de slags drömmarna händer numera dock.

Visa signatur

Stationära: Ryzen 7 3700X | 32GB DDR4 3200MHz | EVGA Geforce 1070 8GB | 120GB Intel 520 SSD | 500GB Samsung 850EVO |
Server/ NAS : Phenom2 X4 965 | 6GB DDR2 RAM | Nvidia 6600LE 128MB | WD Red 3TB | Ubuntu server 16.04
HTPC: Raspberry Pi 2 | 8GB class 6 SD card | 900MHz quad core