AMD fortsätter att förlora pengar

Permalänk
Medlem

Marknaden för bärbart är enormt, troligen större än stationära vid det här laget, och av någon anledning så lyser AMD med sin frånvaro.

Värstingprollarna är en nisch-marknad.

Permalänk
Avstängd

Surt att det går lite kasst för dem! sitter på en phenom för jag inte har råd att punga ut massa pengar på en dyr intel när man ändå köper ny cpu om 1-2 år!

Visa signatur

WS:/ASUS M4A78-E/Phenom 940BE/OCZ Reaper DDR2 PC8500 6Gb/CF Ati 4870 1GB//Server: AMD Phenom 9550/MSI K9A2 CF-F/OCZ Reaper PC8500 2Gb/XFX GTS 250 Nvidia
"En enskild människas död är en tragedi, en miljon döda är statistik" -Josef Stalin

Permalänk

Men vad händer med 4750/4770? NÄR kommer de?

Permalänk

eeh...

Citat:

Ursprungligen inskrivet av nussse
Phenom II borde ju ge dem lite bättre ekonomi. Den tycks ju sälja som smör i solsken. Har själv en och kan bara rekommendera den till alla andra

bara för att de säljer betyder det inte att tjänar på det... långt ifrån.

Visa signatur

Antec Performance P182 | Intel Core i7 920 | Gigabyte GeForce GTX 660Ti | Gigabyte GA-EX58-DS4 | Corsair XMS3 1333 MHz 6 GB | Samsung SpinPoint F3 | Corsair 650TX | Windows 7 x86-64 | QPAD MK-50

Permalänk
Avstängd

Re: eeh...

Citat:

Ursprungligen inskrivet av marcusnns
bara för att de säljer betyder det inte att tjänar på det... långt ifrån.

Du menar att de förlorar på varje såld prolle? Knappast. Det är Intel som gjort så och är även åtalad för det.

Visa signatur

Knowledge is not achieved until shared.

Permalänk
Avstängd

Finanskrisen slår hårt mot alla, till och med Intel går det sämre för. Det är bara att hoppas att AMD rider ut stormen.

Visa signatur

"Jo men det var exakt det jag menade med att den enda moddningen detta galleriet innehåller är Sanningsmodifikation och photoshoppande :)"

Permalänk
Medlem

Amd är absolut mest prisvärt! På processor och grafikorts marknaden. Synd att dom saknar prestanda krona och processorer för netbooks.

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Elgot
Är det verkligen sant? De stora negativa posterna är tillverkningskostnader (674M), forskning (446M) och marknadsföring (287M). Omstruktureringskostnaderna var 60 miljoner dollar.
http://www.amd.com/us-en/assets/content_type/DownloadableAsse...

Äntligen någon som vet vad han pratar om och inte bara vildsint försvarar sitt favoritföretag med alla till buds stående medel.. Mer sånt och mindre fulla månar tack:)

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Fire_Ice
Jag minns inte vem som sa att man skulle jämföra en AMD x2 med en Intel duo i samma prisklass men problemet är väl att AMD har inga tvåkärniga över 900kr, de kör på X3 och X4 och äger därför ut Intels duos så det ryker om det

När ska du lära dig att man kan citera flera inlägg i en post..? Eller blir du glad när du får se din avatar 62 gånger på en sida med inlägg?

För övrigt anser jag att AMDs troligen bästa väg ut just nu är att verkligen hårdsatsa på nästa generations processorer och grafikkort, i dagsläget ligger de i lä och därför bör de nagga på de marginaler de har och leta externa finansiärer för att kunna få till en riktigt bra HD5XXX-serie och Phenom III, eller vad den nu döps till. Annars vette sjutton hur länge till vi har två aktörer på CPU-marknaden..

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Volvopower
Men vad händer med 4750/4770? NÄR kommer de?

Exakt lanseringsdatum är ännu okänt, men rykten säger både nästa vecka samt början av maj.

Visa signatur

Min:ABIT NF7-S V2.0,Barton 2500+AQXEA XPMW@2,35Ghz,2x521Mb Adata Cas 2-3-3-6,Lt 6800LE 1,3v 16x1,6@440-930,SLK900A,Mustek A806 5:1 Dolby Digital Amp. Frugans:ESC K7-SEM,Duron1600,512Mb DDR. Antons:Aopen AK73(A)-V,512Mb Sdr,Xp1600+Parlomino AGOIA GREEN@1875Mhz@1.9v,Volcano7+Moddad@92mm,Gf 4200Ti@305-610 Zalman HP-80.

Permalänk
Medlem

tycker de går bättre o bättre för amd o kollar man på dom senaste 3 månaderna har amd gått upp.

källa: http://ditrader.di.se/DITrader/Stocks/ChartStock.aspx?View=&i...

Visa signatur

Särskrivningar & Felstavningar är min specialitet

Permalänk
Hedersmedlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av McTw1st
tycker de går bättre o bättre för amd o kollar man på dom senaste 3 månaderna har amd gått upp.

källa: http://ditrader.di.se/DITrader/Stocks/ChartStock.aspx?View=&i...

Med lite längre perspektiv ser det dock inte lika kul ut: http://ditrader.di.se/DITrader/Stocks/ChartStock.aspx?View=&i...

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Elgot
Med lite längre perspektiv ser det dock inte lika kul ut: http://ditrader.di.se/DITrader/Stocks/ChartStock.aspx?View=&i...

det må så hända men som sagt de e juh de som händer just nu som är intresant innom den närmaste tiden, vad som händer, och iomed att dom går uppåt så är det alltid ett gott tecken. eller tycker du annat?

hat gått neråt för Intel också dock på väg upp tillsammans med AMD.

Visa signatur

Särskrivningar & Felstavningar är min specialitet

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Börjevandal
jadu lika bra o lägga ner ser ju att detta forum har gott om AMD fan boys så vi låter dom tro det dom vill då. thpagu ,kaya är just nu ignorerade så då får dom säga va dom vill jag bryr mig inte

Det är du som skriver smörja för att du inte har kunskap, varav du får folk som vill korrigera det du skriver eller helt enkelt skriva mindre lämpliga saker tillbaka, men det är knappast alla som är AMD-fanboys, vi skall ta några saker du skrivit tidigare:

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Börjevandal
innan du börjar skydda amd, Så va fan vet du om amd presterar bättre /krona glöm det , okej amd duger. Men jämnför en amd x2 på 2,4 ghz med en intel core 2 duo i samma prisklass och ghz så slår intel ut amdn med häst längder. ett av skälen är cashe minnet bland annat. detta har jag diskuterat många gånger så jag vet nog va jag snackar om

Det är som att jämföra Pentium4 mot Athlon64 och dess senare X2 modell som blev utpresterad med betydligt större skillnader. Då skall du ha i åtanke att Netburst baserade processorer från Intel var 3 gånger dyrare, och hade nästan dubbla mängden värmeutveckling. Du kan heller inte jämföra dom i samma frekvens då det är olika arkitekturer och olika priser. Samma sak när en P4'a på 3.6GHz åker på stryk av en 1.8GHz Athlon64. Hade P4'an trots sin höga frekvens varit prisvärd och bättre i övrigt hade den också kunnat vara mer attraktiv på sin tid. Intel fick sedan vänt på pannkakan med Core2, men AMD har haft attraktiva produkter i stort sett hela tiden om man inte tittar i toppsegmentet. T.ex så står sig en 6000+ bra mot en Core2 på ~2.6GHz. Sen är inte cachedelen i Core2 som gör den snabb, utan dess nya arkitektur med extremt aggresiva cacheprefetchers ihop med den stora och snabba L2 cachen för att mata dess exekveringsenheter.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Börjevandal
dom flesta citerade inläggen va från det jag skrev först att jag tyckte att amd kan gå i graven ,Skälet att jag hade denna inställning va just för att man nu hört så himmla mycket om att amd har dålig ekonomi hit o dit ,då är min fråga istället varför skapar inte amd en riktigt bra prolle med mycket cashe minne som presterar nästan samma som intels äldre core 2 quad. jag har aldrig ägt en x4 processor från amd men när jag hade en x2 4200+ på 2,2ghz så spöade min intel core 2 duo e4300 skiten ur den och den låg då på 1,8ghz. Okej har blivit välldigt mycke benchmark tester på sista tiden. men va ska man kolla på. Starttider vist amd startar fort men frågan är ju den ,är det hårdisken som är orsaken eller är det processorn

1. Det är ett extremt dumt påstående, men acceptabelt med tanke på hur du inte förstår hur det fungerar. Läs konkurrens, och även dom andra punkterna nedan som hänger ihop med denna punkt.

2. AMD har sedan större tider med K7 legat före Intel under en större tid. Intel såg det som ett såpass stort hot att man gjorde allt för att få andra tillverkare att utesluta AMD processorer. Det är anledningen till att Intel är stämda och troligtvis kommer få extrema böter då det är pengar som tillhör AMD i form av stulna marknadsandelar. Kort och gott så gav Intel mängdrabatter och mutor om OEM och andra partners uteslöt att använda AMD helst. DELL och HP var några av dom.

3. Det tar ca 5år att utveckla en ny arkitektur för en processortillverkare. AMD har bland världens duktigaste ingengörer med personer som ligger bakom tidernas mest avancerade serverprocessorer (LÄS Alpha och DEC). Dom har fört teknologin långt och Intel har i stort sett gått i exakt samma fotspår som AMD och infört exakt samma arkitektiska skillnader i sina processorer. Nästa mikroarkitektur från AMD kommer vara något helt nytt och är under full utveckling, och har varit länge, och har en del kvar innan den blir klar. Den kan lika väl slå lika hårt mot Nehalem som K8 gjorde mot Netburst. Det var samma sak med P4'a, varför tror du folk undrade vad Intel psysslade med? Försöka dra in så mycket pengar som möjligt från P4'orna för pengar till utvecklingen av Core2 och få den klar. Dom fullständigt jobbade ihjäl sig för att få ut den snabbt för att kunna köra över AMD istället för att tvingas göra det genom olagligheter för att vara ohotade. Det går i svep om vilken tillverkare som är bäst om du inte förstått det med något ojämna intervaller, beroende på tillverkning, ekonomi och många andra faktorer.

4. När en applikation skall starta kan det vara extremt processorkrävande vid initieringen, men även hårddiskkrävande då all data har sitt ursprung där.

Visa signatur

[ AMD 7800X3D // EK-Block @ custom loop, 2x420mm ][ MSI B650 Tomahawk ][ 32GB G.Skill Z5 Neo @ DDR6000 CL28 1T ][ AMD 7900XTX @ custom loop ][ Corsair 750D // Corsair RM1000X ][ 2TB Samsung 990PRO M.2 SSD ][ Win10 PRO x64 ][ LG 34GN850 ]