Windows 7 utan Internet Explorer i Europa

Permalänk
Medlem

Ska inte mac ta bort sin safari-skit också då eller?

Visa signatur

Intel i7 860 @ 3,8 GHz | Asus P7P55D | Corsair XMS3 (4x2 GB) 8-8-8-24 @ 1600MHz | Seagate 7200.8/11/12 - 2 TB | MSI Hydrogen GTX 480 | Corsair HX 750W | Creative Soundblaster X-fi ExtremeMusic | Silverstone LC 17 (HTPC)
Vattenkylning: Biloljekyl: 52x35x5,5 cm | Grunfos cirkulationspump för hus | EK Supreme HF Nickel för CPU | Galleri: http://sweclockers.com/album/?id=2053 Uppdaterat: 10-11-23

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av EoZ
Ska inte mac ta bort sin safari-skit också då eller?

Du kan fortfarande fritt välja att ta bort Safari och lägga in valfri browser om du vill. Till skillnad från IE.

Permalänk
Medlem

Fjolligaste jag hört på länge.

Visa signatur

Theres no place like 127.0.0.1

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av PippiRull
Du kan fortfarande fritt välja att ta bort Safari och lägga in valfri browser om du vill. Till skillnad från IE.

Du kan också göra det med IE!

Visa signatur

Theres no place like 127.0.0.1

Permalänk
Medlem

Nej du kan inte ta bort IE.
Det ligger kvar, du kan ta bort ikonen som startar IE från ditt skrivbord, men du kan INTE ta bort IE.

Permalänk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av sag
Nej du kan inte ta bort IE.
Det ligger kvar, du kan ta bort ikonen som startar IE från ditt skrivbord, men du kan INTE ta bort IE.

Spelar det verkligen någon roll? En del av IE's kod är återanvändt i Windows Explorer vilket betyder att man aldrig kan ta bort IE helt och hållet - även i Windows 7 E kommer endel av IE's komponenter ligga kvar just pga detta (rendering engine'n f.ex. kommer finnas kvar).

Om man verkligen inte vill ha IE's komponenter på sin PC får man helt enkelt välja ett annat OS.

Visa signatur

[Geek, Dad, Programmer, RC enthusiast, Technology evangelist]

Permalänk
Medlem

bra tillfölle för windows att försöka komma ikapp..

Bra tillfälle för windows att försöka jobba ikapp linux mfl, i användarvänlighet beträffande programhantering...

Tänker ett apt-get eller YaST gränssnitt i wintendo, skulle bli smidigt.

Permalänk
Medlem

Vad jag har förstått så kommer alla som köper windows 7 erbjudas en skiva med IE gratis.

Citat:

Enligt uppgift verkar det dock som att Microsoft kommer skicka med Internet Explorer på cd-skiva vid köp av ”Windows 7 E”, som den webbläsarlösa versionen kommer att heta.

http://www.idg.se/2.1085/1.235566/microsoft-tar-bort-internet...

Det positiva är väl om IE inte blir lika hårt integrerat i windows så man kan köra någorlunda IE-fritt om man vill?

Visa signatur
Permalänk
Medlem

Fan vilket whine. Som vanligt.

Anledningen är att Microsoft utnyttjar sin monopolsituation och skapade en inlåsningseffekt. Det var inte Microsoft som byggde webben, men servermjukvara skulle ändå paras ihop med IE och således kräva Microsofts lösningar. Sen att det är den odemokratiska EU-kommissionen som kommer med krav via EG-domstolen som inte betyder ett jävla skit i praktiken kan man tycka vad fan man vill om. Företag skickar med de webbläsare de vill ut till sina desktops, saken är bara den att de kan välja bort IE i W7 vilket inte var möjligt förut. Tillverkare (OEM) skickar med vadfan dom vill f r o m W7 alltså i praktiken IE8. Fast det är första gången de har möjlighet att välja bort IE.

Plattformsoberoende är bara bra. Finns ingen anledning att para ihop Microsoft webbläsare med sina backoffice mjukvaror och webbserverteknologi, och proprietära Microsoft Windows-only tekniker. WWW/HTML utvecklades på en NEXTSTEP workstation av en britt på CERN i Schweiz. Alltså föregångaren till OS X. All företag som drev webben vidare jobbade på en uppsjö av olika plattformar både på desktopen och serversidan. Microsoft höll på att bygge ihop sina serverlösningar med sina desktoplösningar innan de började ändra sig. Exchange hade bara Windowsklient - Outlook och webbklienten OWA fungerade bara med internet explorer. Dessutom alla activex-lösningar som härjade ett tag som bara fungera under Microsoft Windows med Internet Explorer. Företag, kommuner, landsting och myndigheter började ju tom med ett fenomen som heter att standardisera på Microsoftlösningar. Lika så var binärformaten till Office-dokument förut inte öppna, nu finns dokumentation och man får använda formaten i andra program, skriva program som kan läsa och skriva dessa. Välkomna att Microsoft öppnar upp sig och kräv ännu mer, det har tagit många år av små steg att nå hit. Snart har vi ett Microsoft som anmanar öppna standarder, ett desktop OS där vi kan välja webbläsare och uppmuntras i viss mån att göra det, servermjukvara som gått från att kräva IE till att fungera på flera plattformar, öppna som stängda alternativ. Etc. I många fall är det rena demokratiska frågor som att säkerställa att det går att implementera stöd för att läsa gamla filformat som använts i företag och myndigheter även i framtiden. Att det går att läsa dom med lösningar från en annan leverantör. Det försäkrar också att vi kan använda tekniken på många fler apparater där Microsoft helt enkelt inte bryr sig om att släppa någon mjukvara, helt enkelt att andra än Microsoft kan driva vidare utvecklingen och de kan tom göra det utan använda Microsofts lösningar för utveckling och för att köra dessa. Hur kul tror ni Google Documents skulle vara om de var tvungna att använda Microsoft-bibliotek för att läsa Microsofts filer och vara tvungna att köra dessa på serverlösningar från Microsoft? Allt detta uppöppnade skapar många fler möjligheter. Möjligheter som även är bra för Microsoft själva. Lösningar som inte hade gått att skapa om det skulle vara slutna format man inte får använda utan Microsoft mjukvara. Välkomna den nya friare världen istället för att hänga upp er på detaljer och krav från byråkrater, det finns många slag kvar att slåss för att valfrihet ska existera.

Permalänk
Medlem

Jag tycker detta är oerhört löjligt, detta är bara bevis på en maktkamp och protektionism från EU. EU vill stötta europeiska producenter av både varor och tjänster, och bötfäller Microsoft för ren jävla skit. Jag gillar inte Explorer, använder det inte, men om jag köper en vara så har dom väl för sjutton rätt att lägga vad dom vill i varan. Jag har möjligheten att INTE köpa den, och köpa t.ex Linux istället. EU använder argumentet att man inte har något val än att köpa Windows, men det har man faktiskt, sedan att större delen av befolkningen inte har kunskaper nog om detta är faktiskt orelevant.

Undrar hur det skulle se ut om vi skulle börja bötfälla moderkortstillverkare för att dom har integrerade ljudkort, grafikkort eller varför inte hela Bioskretsen? Varför inte bötfälla Apple för de integrerade programmen i Iphone, Mac-datorerna ska vi inte ens snacka om! Vi kanske ska bötfälla McDonalds för att dom inte ger möjligheten att köpa en burgare med svenskt kött i, eller för att man inte kan välja norrlandsost som ingrediens.

Microsoft kunde, om dom ville, göra det omöjligt att installera 3epartsprogram i DERAS operativsystem som är DERAS produkt. Vem fan har något med att göra vad Microsoft tillverkar? Återigen, ingen tvingas till att köpa deras produkter. Blir så jävla trött på det här. Konkurrensregler ska finnas, men eftersom Microsoft gör det möjligt att installera i princip vad som helst i deras operativsystem så har de fan ingenting att bötfällas för.

Visa signatur

Intel i7 950 -|- Asus P6T Deluxe V2 -|- Corsair 6GB 1333MHz -|- Gigabyte GeForce GTX 460 1GB -|- Corsair HX 650W -|- FD R3 -|- 1TB Samsung F3 -|- CM Hyper 212+ -|- Win7

Permalänk
Medlem

Håller med föregående skribent!! ;D
Väldigt komiskt

Visa signatur

i5 760 @ 3.9GHz | SLI GTX 560 TI | Xonar STX | Intel 320 120GB | Corsair HX850 | NZXT Phantom | MSI Trinergy | H50 | 8GB Corsair 1.6GHz