Intel stoppar uppdaterad firmware för X25-M G2

Permalänk
Inaktiv
Citat:

Ursprungligen inskrivet av 2takt
Ändrade till IDE för flash, startade om och ändrade till AHCI, installerade Win7 och vid första omstarten står den bara och scannar SATA port 1 i POST.

En kanske idiotisk fråga men för rädd att egentligen pröva utifall jag förvärrar läget.
I och med att disken fungerar i IDE och även fungerade i AHCI innan jag installerade Windows 7 kanske jag kan starta Vista installationen och ta bort hela partitionen sen boota om och aktivera AHCI och installera Vista igen? Eller linux ett tag tills Intel fixat buggen om dom överhuvud kan?

Med risk för ett halvidiotiskt svar, prova? Har du inget på disken du vet med dig att du måste ha kvar så är det ju värt att göra ett försök. Prova om möjligt något av formateringsprogrammen som nämns i FAQ'n i X25-M G2 tråden.

Permalänk
Medlem

Nja, tror nog jag sitter still i väntan på en ny FW. Man har ju läst om dom som lyckats totalpaja disken och inte ens hittar den igen med FW verktyget så.

Kan inte tänka mig att en uppdatering är så långt bort nu.

Permalänk
Medlem

Info som swec inte rapporterat.

Intel har identifierat buggen
ser ut att påverka system med 64-bit W7
När uppdatering kommer är oklart.

http://www.nordichardware.se/nyhet,16758.html

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av hejsann
Info som swec inte rapporterat.

Intel har identifierat buggen
ser ut att påverka system med 64-bit W7
När uppdatering kommer är oklart.

http://www.nordichardware.se/nyhet,16758.html

Lustigt, undrar varför även BIOS säger att SSDn är kass. Och enligt mitt Vista 64 bit som jag bootade från annan HDD. :S Låter inte som det har så mycket att göra med Win 7 trots allt. Såvida inte det räcker att man har Windows 7 på SSDn vid uppdateringen, och att den pga det blir brickad för alla OS samt BIOS?

Visa signatur

Fractal R3, Corsair AX 850W, 2x Gigabyte 580 Windforce + Gigabyte 210, I7 2600k @ 4.6 GHz, Asus P8P67 PRO, Corsair 32GB 2133 MHz, Corsair H80, Intel 320 300GB, 5x2TB WD GP, 5xSchyte F-Flex 1600, 2xFractal 140mm Silent, 7xFanmate, 3xDell U3014, LG BH10LS30, Qpad 5k, Logitech Z-5500, Sennheiser 360, 2xDinovo Edge. Samsung 900X4C, 256GB SSD, 16 GB Ram.

Permalänk
Medlem

Jag blev less på att vänta på Intel så tänkte prova installera min professional licens.

Bootade från CD:n och tog bort partitionen på SSD:n och bootade sedan om för att ändra från IDE till AHCI i bios och utan en partition så gick den denna gång förbi post och bootade in till installationsprogrammet. Installerade professional och har inte haft ett enda problem sedan dess.

Verkligen konstig bugg för det verkar snarare ha att göra med vilken version av Windows 7 man har än själva disken i sig.